2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Péter Szabó Szilvi két vállra fektette Dér Henit
Nehezen indult be a Nox buli, voltak akik otthagyták a koncertet
Két napig ünnepelt a No Thanx dobosa
Duplázott Nox Tamás - kétszeres apuka lett
Hatvan csapás Deák Bill Gyulával és barátaival a Körcsarnokban
Csordás Tibi: "Nem tisztelek senkit sem Istenként"
No Thanx-et kap a Zanzibar a tizedik születésnapjára. Vagy fordítva?!
Képgalériák
Egy csepp figyelem
Kapcsolatok
Szilvia (Péter Szabó Szilvia)
NOX
Széles Izabella
Farkas Zsófi
Deák Bill Gyula
Skrapits Erik
No Thanx
Emilio
Csordás Tibor
Knapik Tamás
Fiesta

Dallal harcolnak a magyar sztárok - Miért teszik ezt? Most megszólalnak!

Ma Magyarországon csaknem másfél millió embert érint a cukorbetegség, bár ezek fele nem tudja ezt magáról. Ismert zenészeink, énekeseink úgy döntöttek, hogy összefogva emelik fel a szavukat a megelőzés fontossága mellett.

Péter Szabó Szilvia (NOX), Széles Iza, Farkas Zsófi, Deák Bill Gyula, Skrapits Erik (No Thanx), Emilio, Csordás Tibi (Fiesta) együtt énekelték fel a Fiestás Knapik Tamás Nem késő még című szerzeményét, melyből videoklip is készült.

A dal a híradós Erős Antónia Egy csepp figyelem alapítványának cukorbetegség ellenes harcát támogatja. A közös produkcióban résztvevő sztárok között akad, akinek a családtagjai is érintettek a betegségben, és mindannyian fontosnak tartják, hogy emlékeztessék az embereket egészségük védelmére.

Az ötlet és a dal gazdája Knapik Tamás, aki úgy véli, a zene az egyik leghatékonyabb eszköz a figyelemfelhívásra.

- Gyerekkoromban a zene általában mögöttes tartalmat közvetített az emberek felé, szólt valamiről. Manapság elvesztette ezt a tartalmat, vagy éppen negatív üzenete van. Ez egy olyan dal, amely kifejez valamit, többről is szól, mint pusztán a zene, képvisel egy jó célt. Bízunk abban, hogy az a pozitív üzenet, amelyet most közvetítünk, eljut az emberekhez! - mondta el a dal szerzője.

Csordás Tibi, a Fiesta énekese szerint ismert zenészekként talán nagyobb hatással is lehetnek az emberekre, ezért is állnak ki már évek óta az Egy csepp figyelem alapítvány kezdeményezései mellett.

- Azt gondolom, ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy bizonyos emberek számára kicsit többet nyom a latban a szavunk, akkor megéri az egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyoznunk. Ha csak egy ember is hallgat ránk, már megérte- tette hozzá a Fiesta másik fele.

Péter Szabó Szilvia szívesen szolgál jótékony célt.

Nagyon fontos – lehetőség szerint – minden olyan produkcióban részt venni, aminek küldetése van, és jó célt szolgál. Éppen ezért nagyon örültem a felkérésnek! A forgatás jó hangulatban zajlott, mindenki kedves volt, és jó érzés számomra, hogy a többi kollégámmal együtt részese lehetek ennek a kampánynak!

Deák Bill Gyula személyes indíttatásból állt a kezdeményezés mellé, elárulta, közvetlen környezetében látja, milyen a cukorbetegség.
- A feleségem is súlyos cukorbeteg, és ő is szúrja magát, ezért döntöttem úgy, hogy támogatom ezt az ügyet. Természetesen ha felkérnek, és időm engedi, minden jótékony cél mellé odaállok, hogy segítsek. A forgatás egyébként nagyon jó hangulatban telt, összebarátkoztam Tibivel és Tamással is! – árulta el a zenészlegenda.

Széles Izabellának a nagymamája is cukorbeteg, ezért az egész család igyekszik még jobban odafigyelni a táplálkozásukra.

- Örülök, hogy az alapítvány a megelőzés mellett arra is megtanítja az embereket, hogyan lehet ezzel a betegséggel teljes értékű életet élni. A dal üzenete számomra ez, és nagy megtiszteltetés, hogy részt vehettem benne!

A cukorbetegség nem játék, véli Emilio, aki súlya miatt veszélynek lehet kitéve.

- Minden szónál többet érhetünk el, ha dalba foglaljuk a mondanivalónkat. Így tettünk mi is, mert hiszünk a zene erejében. A dal szövege is elég figyelemfelkeltő, és ha csak páran úgy gondolják, hogy a hatásunkra elmennek egy szűrésre, akkor már célt értünk!

A No Thanx énekese, Erik azért is érezte elengedhetetlennek, hogy a cukorbetegség elleni küzdelem mellett kiálljon, mert a családjában többen is érintettek ebben a betegségben.

- Nemrég én is megvizsgáltattam magam, és kiderült, hogy hajlamos vagyok a cukorbetegségre. Azóta még jobban odafigyelek a táplálkozásomra és az életmódomra. Szerintem mindenkinek ezt kéne tennie, hiszen a fiatalok sem kivételek, őket is elérhetik a betegségek!

A fiatal énekes egyébként más módon is érintett az ügyben, az egyetemen egészségfejlesztést tanul.

Nézd meg ezt is: Sztárkavalkád a Nyugatinál - képekben

-ej/RedLemon-
 

[2008.12.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még