2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Musical & Operett Újság
Kapcsolódó cikkek
Musical Est Szlovákiában
Képgalériák
Kata, Tamás és Szilveszter
Musical és Operett Újság Talkshow-ja Janza Katával, Földes Tamással és Szabó P. Szilveszterrel
Kapcsolatok
Földes Tamás
Janza Kata
Szabó P. Szilveszter
Budapesti Operettszínház
Kapcsolódó események
Musical & Operett Talkshow
[2005. december 4.
vasárnap 15:00]
Musical & Operett Talkshow
[2005. november 20.
vasárnap 15:00]

Janza Kata új "szerepben"

Katát háziasszonyként láthattuk a Musical és Operett Újság által szervezett Talkshown. Vendége Földes Tamás és Szabó P. Szilveszter volt.

Vidám, zenés beszélgetés részesei lehettek a musical rajongói - az immár negyedik alkalommal megrendezett Musical & Operett Talkshown - szombaton délután. Ez a rendezvény azonban mégis más volt, mint az eddigiek. Kezdve talán azzal, hogy a szervezők most már helyjegyet árultak a beszélgetésre, melynek köszönhetően a korábbi beszélgetéseket megelőző tülekedés megszűnt. Változás volt az is, hogy Bardóczy Attila – a talkshowk állandó műsorvezetője – más elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, ezért a szervezők Janza Katát kérték fel a műsor háziasszonyi teendőinek ellátására.

A második ijedség

Kata a bevezetőben elmondta, hogy többször vezetett már műsort, de olyankor kap egy forgatókönyvet, tudja előre, hogy a fellépők mit adnak elő, fel tud készülni a konferálásra, mivel azonban a talkshow minden esetben a „spontanitáson” alapszik, erre itt most nem volt lehetősége. Ehhez társult még két különleges vendég! Kata erről a következőt mondta bevezetőjében: „Ez volt a második ijedtség, mikor megtudtam, hogy ki a két vendég. Mert ha mondjuk egy hölgy, akkor cuki módon el tudtunk volna beszélgetni rúzsról, magas sarkú cipőről stb.

Előkerült az első név, Szabó P. Szilveszter – hűha, mondom – mert biztosan láttátok már kijönni a művészbejárón, és nem biztos, hogy ő az a csacsogós fajta.” – neveti el magát Kata és a közönség is. „És itt a másik név, Földes Tamás, aki egy kitűnő művész, imád a színpadon lenni, rengeteget játszik, viszont van egy műfaj, amiben sosem érezte jól magát – és ez a talkshow műfaja. Úgyhogy két ilyen „könnyű” beszélgetőpartnert szeretnék bekonferálni – könyörgöm segítsetek!”

A nem „csacsogós” és nem talkshowhoz szokott két vendég azonban humorával, őszinteségével, nyíltságával ámulatba ejtette a közönséget és a háziasszonyt egyaránt. A műsor első részében olyan fontos, komoly témákról beszélgettek, mint például, hogy jó-e ha fiatal, szakmai tapasztalattal, színpadi rutinnal még nem rendelkező színészpalántákat a gyorsan dobnak mélyvízbe.

A megvalósult álom

De szóba került az is, hogy egy sikeres befutott művész miért fordul más művészeti ágakhoz is, miért nem elégíti ki a színművészet az álmait, vágyait. Szabó P. Szilveszterről megtudtuk, hogy a színház mellett a novellaírás, filmforgatás az, amelyben megtalálja ezeket a vágyakat. Egy 1992-es álmát 2005-ben tudta megvalósítani, a Révész című film elkészítésével. Földes Tamás pedig azt tudhattuk meg, hogy szabadidejében versek megzenésítésével, és egy ezeket összegyűjtő cd kiadásával foglalkozik. Ha ez az álom megvalósul, akkor hamarosan a Budapesti Operettszínház Raktárszínháza ad otthont a lemezbemutató koncertnek.
A beszélgetés során őszintén nyilatkoztak arról is, hogy folytatnák-e a művészi pályát abban az esetben, ha nagyon sok pénzük lenne. Földes Tamás erre a kérdésre a következő választ adta: „Bennem van egy vágy, hajt valami, hogy ezt csináljam. Annyiból lenne jó, ha sok pénzem lenne, hogy akkor megválaszthatnám, hogy mit és kivel játszom. De mindenképpen folytatnám!”

De nemcsak Tamás készül új cd-vel. Janza Katától elárulta, hogy hamarosan megjelenik a Budapesti Operettszínház művészeinek tolmácsolásában egy olyan musicalválogatás, melyre azok a dalok kerülnek fel, melyek még sosem kerültek kiadásra. És, hogy a talkshown se maradjunk musicalek nélkül, Szabó P. Szilveszter és Janza Kata duettje illetve Szabó P. Szilveszter szólószáma színesítette a délutáni vidám hangulatot.

Hétfőn megkerestük a szervezőket, és megtudtuk, hogy tervezik ennek a beszélgetésnek a folytatását, mert nagyon nagy volt az érdeklődés, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptak szombat óta. Terveik szerint 2-3 hónap múlva ismét meghívják ezt a triót, hogy ott folytathassák, ahol abbahagyták.

A következő Musical & Operett Talkshow 2005. november 20-án lesz, melynek vendégeiről egyelőre még nem nyilatkoztak, mert az egyeztetések még folynak, de amint hivatalos lesz a vendégek kiléte, természetesen a zene.hu is beszámol róla.

Ami viszont már biztos, hogy a 2005. december 4-ei talkshow vendégei Mahó Andrea és Miller Zoltán – a Madách Színház sikeres musicalszínészei - lesznek, melynek különlegessége, hogy a szervezők vidám, „télapós” hangulatú beszélgetést ígérnek a nézőknek. Kíváncsian várjuk! Jegyeket a 06-30/216-4345-ös telefonszámon már most lehet rendelni! 
 
szilviac

[2005.10.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még