2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Kispál Karácsony 2005
Kapcsolatok
Kispál és a Borz
Kapcsolódó események
Kispál és a Borz koncert
[2005. december 23.
péntek 19:00]

Kispál és a Borz  karácsonya a Pecsában

Majd 3000 ember volt kíváncsi Kispálék produkciójára.

Mint minden évben, idén is az év vége egyik meghatározó koncertje a hagyományos PeCsa-beli Kispál és a Borz. Idén sem volt ez másképp, természetesen biztos a teltház, hiszen erre a koncertre azok is eljönnek, akik egyébként nem szoktak kispálkoncertre járni.

Mivel a zenekar lassan húsz éves egész generációk nőttek már fel Lovasiék munkássága alatt, és ilyenkor az idősebb generáció is képviselteti magát a koncerten, itt vannak azok a harmincasok akik az első koncerteken még tinédzserek voltak, ma viszont talán már saját gyermekeiket kisérik el a koncertre.

Első fellépőként a budapesti Csá, Misi! formáció lépett a szinpadra, akik lendületes alternatív-rock zenéjükkel hamar felpörgették a közönséget. Az együttes - amelynek magja az Egressi úti általános iskolában nevelkedett - az interneten ingyen közzétette számait és videóklipjeit. Ismerve a mai magyar lemezkiadást, egy underground együttesnek talán ez az egyetlen lehetősége, hogy megismertesse magát a közönséggel (pl. A kutya vacsorája).

Második fellépőként a Zuboly nevű formáció lépett a színpadra, melynek tagjai között megtalálható - a már sok Kispál koncerten közremıködő zenetanár -szaxofonos Ágoston Béla, illetve az 1996-os Rap Jam egyik fellépője a Mary Lou nevı formáció frontembere: MC Busa. A magyar népzenei és a világzenei alapokat a hip-hoppal vegyítő zenakar igazi kuriózumnak számított, személy szerint megcseréltem volna a két együttest, hiszen így a Csá Misi! után kicsit laposnak tűnt a produkció, bár lehet hogy ez volt a cél.

A Zuboly után némi színpadi rendezkedést követően végre színpadra lépett a Kispál és a Borz. Kicsit furcsának, ugyanakkor jónak találtam azt, hogy most nem voltak a színpadon vendégszenészek (kivéve Lecsót, aki ugye állandó közreműködő, emelett a PUF frontembere, és a Kiscsillag zenekar gitáros-billentyűse), így is remekül szóltak a dalok.

A koncerten Lovasiék végigvezették a közönséget az elmúlt majd' 20 év termésén a Forradalmártól egészen a legújabb Én, szeretlek, téged című lemez nótáiig. Valami hiányérzetem mégis csak volt, hiszen eddig megszokott volt, hogy ilyen nagy volumenű koncerteken szokott lenni divatités, vizuális látványosságok, de most semmi, csak a színpadi fények, ennek ellenére a koncert élvezetes és pörgős volt, igazi karácsonyi ajándék volt ez a zenekartól.

Bauernhuber András

[2006.01.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még