2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
A klipforgatás képei
Kapcsolódó Kiadványok
Space Monkeez: Speedracer
Kapcsolatok
Space Monkeez

Az Űrmajom ezúttal nagyot ugrott

A Space Monkeez meglepő, vadonatúj, dobhártyát szaggató videoklippel rukkolt elő.

A nemzetközileg is egyedi vonásokat mutató zenét játszó 2002-ben alakult Space Monkeez leforgatta legújabb videoklipjét. Az új klip az együttes kislemez névadó Speedracer című dal alapján készült.

Az új dallal új oldaláról mutatkozik be a Space Monkeez zenekar – akik többek között már játszottak együtt a Limp Bizkittel is. A tagok szerették volna, ha új lemezük szellemisége a látványban is megmutatkozik. Ami abszolút mértékben sikerült is. Nem is csoda, hiszen a klipet az elismert Skylandes Suta rendezte, de az alkotásban részt vett még Váradi Balázs (Tranzident), aki a zenei mesterelésben vett részt, valamint az Evo-Gyorsulási Verseny rendezvénysorozat főszervezőitől és partnereitől is minden támogatást megkaptak.

A forgatásra a népszerű, mogyoródi Hungaroring-en került sor, hiszen a Speedracer című szám alapgondolata a verseny és a versenyzés. Ez ihlette a klipet, ahol a zene, a díszlet, a szereplők, a helyszín, egyszóval az összhatás igazán profi módon adja vissza az őrült küzdelmet a győzelemért. A klipben megelevenedik a futamok előtti felkészülés, és maga a futam is, amely a zenekar tagjai szerint az ember egész jellemét egyetlen egy összpontosított teljesítményben koncentrálja, ahol mindig a maximumot kell nyújtania. Szerették volna klipükben megragadni, hogy „az élet egy nagy futam, mely akkor igazán értékes, ha mindig a maximumot tudjuk nyújtani önmagunk és környezetünk számára. Ha egyszer véget ér a nagy verseny, és ha nem is nyertünk igazán, legalább a tudat legyen meg, hogy mi mindent megtettünk, mi tövig nyomtuk a gázt!”

Csak egyetlen kis gikszer történt a forgatás során, mivel egy videoklip felvételt csak nagy hangerőn lehet igazán átéléssel visszaadni, a zenekarnak meggyűlt a baja a szomszédban rendezett kultúrált üzleti találkozó panaszosaival. Így a komplett zenekari felvételeket csupán tíz perc leforgása alatt lehetett rögzíteni. Egy nagy német autógyárral ujjat húzni azért a zenekar sem akart, túl drága lett volna a klip.

Az electro rock zenét játszó zenészek - Kassai Szabolcs, Lalátka Lajos és Vanicsek Viktor - legfőbb célja a klip debütálása és a kislemez megjelenése után, hogy új nagylemezük 2006 őszén megjelenhessen.

Ha motorok felzúgnak és elkezdődik az első ritmus, az adrenalin felszökik és semmi nem fontos már, csak hogy magával ragadjon a versenyszellem és a száguldás.”

[2006.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még