2024. május 13. | hétfő | Szervác, Imola nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Magyar Állami Operaház
Kesselyák Gergely

Csökken az előadás szám az operában - Kesselyák Gergely lemondott

Kesselyák Gergely nem vállalja, hogy az Operaházban a továbbiakban főzeneigazgazgatóként dolgozon, a háttérről Hegyi Árpád Jutocsa, főigazgató közleményt juttatott el lapunkhoz. Ebből kiderül, hogy Kesselyák karmesteri, operarendezői munkájára továbbra is számítanak.

A Magyar Állami Operaház (MÁO) 2006/2007-es  új évadban az Operaház három opera- és két balett-bemutatót tervez: 2006 decemberében a Kesselyák Gergely által rendezett Nabucco, 2007 februárjában a Mariusz Trelinski, a Lengyel Nemzeti Opera művészeti vezetője által rendezett Andre Chénier lesz látható, májusban pedig Ascher Tamás rendezésében az Özvegy Kanyóné kerül színre. Pártay Lilla május végén az Elfújta a szél balett-verzióját állítja színpadra és színre kerül egy modern balett est, fiatal koreográfusok munkájából.

"Az Operaház  évek óta forráshiánnyal küzd, ezért a vezetés az átfogó modernizáció feltételeinek megteremtése érdekében megkezdte az Operaház működésének átalakítását, melynek egyik lépése az előadásszám átmenetileg 315-ről 265-re való csökkentése, az Erkel színház felújításának előkészítése, valamint a háziszínpad kialakításának megkezdése. A modernizáció további lépéseként felújítjuk a teljes informatikai rendszert és a MÁO honlapját. Játékrendünket is megreformáljuk. Bevezetjük a produkciós szemléleten alapuló, az eddigieknél sokkal költség-hatékonyabb szisztémát, az úgynevezett blokkrendszert." - áll a főigazgató levelében. 

Hozzátette: A Magyar Állami Operaház vezetősége tudomásul veszi a modernizációs folyamat megindulásával szemben a szakszervezet és közalkalmazotti tanácsa által kezdeményezett sztrájkot. A vezetés ugyanakkor továbbra is kiáll a gazdálkodás egyensúlyának helyreállítása, az Operaház fenntartható működésének megteremtése, valamint a tehetség és a teljesítmény értékelésének megteremtése mellett. A MÁO vezetése abban hisz, hogy a további – magán és állami – források bevonási lehetőségének megteremtése az Operaház és az operaszerető közönség közös érdeke, mely csupán a fenti értékeknek a működés során való következetes érvényesítésével lehetséges. A vezetés a modernizáció melletti elkötelezettségével ezt a közös érdeket képviseli.

Természetesen a modernizáció részletes programját, lépéseit a szakszervezettel, valamint a közalkalmazotti tanáccsal folyamatosan egyeztetni fogjuk, ugyanakkor ezen egyeztetések nem akadályozhatják a gazdálkodási egyensúly megteremtéséhez, valamint a modernizációhoz szükséges lépések megtételét.

Számítanak Kesselyák munkájára

Hegyi Árpád Jutocsa a főzeneigazgató lemondását a tudomásul veszi és sajnálja, hogy a közös pályázatukban foglalt megújulás kihívásait az egyik legnagyobb reményű magyar operakarmester nem tudta vállalni. Kesselyák Gergely karmesteri, operarendezői munkájára, zenei tehetségére és művészi kvalitásaira a Magyar Állami Operaház továbbra is számít.

- Bíró Zsolt -

[2006.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még