2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az utolsó csók az Operettszínházban - képes beszámoló
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház
Kapcsolódó események
Rudolf
[2006. május 26.
péntek 19:00]

Rudolf - siker vagy a főszereplőhöz hasonló bukás?

Átlagolás szerint jó a darab és érdemes megnézni, de ne egy nyolcadik csodát várjunk.

Nagy bejelentésnek számított, hogy az Operettszínház elsőként mutat be egy külföldi musicalt. Frank Wildhorn és Jack Murphy munkájának készületeiről sokat írtak, plakátok jelentek meg szerte a városban és persze rengeteget suttogtak. A bemutató után azonban nem lehetett eldönteni egyértelműen, hogy a közönség hogyan vélekedik- úgy tűnik, ezúttal megoszlott a vélemény.

Egy darab kapcsán várható pozitív és negatív kritika is, ám az Operettszínház utóbbi bemutatóiról kevés lehúzó vélemény született, az is jobbára a kritikusoknál esetlegesen többet látott musical kedvelőktől volt, semmint hivatásbeliektől vagy újságíróktól. A vörös szőnyeges premier után állva tapsolt a közönség, de mivel oda híresebb személyiségeket hívtak, érdemes nem csak rájuk figyelni, hanem az igazi közönségre.

A megosztottság jószerivel végletes: az egyik fél imádta a darabot, s rögtön kikiáltotta kedvenccé. Odavannak a szereposztásért, melyben korábbi imádottjaikat láthatják, fülbemászónak tartják a szöveget, egyszerűen letisztultnak a díszletet, igényesen korhűnek a kosztümöket. A jeleneteket teljes mértékben átérezték, számukra élő csodává lett ez a darab is.

A másik fél megfogalmazta ellenvéleményét: Wildhorn zenéje fantasztikus, a szereposztásban állítólag protekciózás volt (volt, akit meg sem hallgattak), a szöveg az eredeti alapján lehetett volna találóbb is (és sok helyen pontosabb), a díszletben sok helyen látni más darabok részeit, a kosztüm nagyrészt korhű- de nem mindenhol, és akik hallották az eredeti angol zenét, sokszor jobban tetszett nekik az a verzió. Az előadás az ő szempontjukból egy túlhirdetett musical, és talán jobb lett volna, ha a reklámozás árát a díszletekre fordítják. Mindkét fél egyetért, hogy a végét mintha elkapkodták volna, pedig főjelent lehetne.

Habár a bevételek, a kígyózó sorok és a nyárra jó előre lefoglalt jelek anyagi sikert ígérnek, a Kerényi Miklós Gábor által rendezett darabot talán nem kellett volna ennyire hirdetni. Átlagolás szerint tehát jó a darab és érdemes megnézni, de ne egy nyolcadik csodát várjunk.

Rachel

[2006.06.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
gellert 2006.08.07. 13:14 • [2]
Tegnap lattam aug. 6-an. Szerintem nem volt egy nagy dobas, sot ha elesen akarnek fogalmazni azt mondanam, hogy felhaboritoan gyenge minosegu. Es itt nem a szineszi munkarol van szo, es meg csak nem is a diszletekrol es a koritesrol. A tortenet erdektelen, a melodiak feledhetok. Csodalkoznek ha masnap barki fel tudna idezni barmilyen dallamat. Szirupos szerelmi tortenet egy balfacan tronorokossel a kozeppontban. A romeojuliai ongyilkossag a vegen egyenes kacagnivalo. Se fule se farka. Mi a darab uzenete? A katarzis tavolrol elkeruli a nezoket. Kar a befektetett szineszi munkaert. Lehet, hogy a tuzijatek a szarazjeg meg az emelogepek esetleg elkapraztatjak a messzirol jott nagyerdemut de ha ketlenem, hogy a darab barkiben is gondolatokat ebresztene esetleg konnyet csalna a szemebe. Ruzsa Magdi 5 perces Enya szama ezerszer tobbet ert. Csak akkor nezzetek meg ha a latvany miatt mennetek ki. Egyebkent bocsanat de total waste of time.
kishorvath 2006.06.19. 22:01 • [1]
Nem hittem a szememnek, mikor ezt a borzasztó kritikát olvastam! Én láttam a darabot, és nagyon tetszett! Bár sajnos nem Attila előadásában, mivel pont akkor történt az a bizonyos baleset! De hála a jó Istennek, azóta már jól vannak! Nem tudom Rachel miként és hogyan írhatott ilyen kritikát, de fogadni mernék hogy ő nem látta ezt a fantasztikus darabot! Bár még jobb lett volna ha Attila játsza, de hát sajna nem tudhatjuk hogy mit hoz a holnap...

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még