Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. november 18. | szombat | Jenő nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi: „Erről nem beszélhetek!”
Képgalériák
Képek a nyíregyházi Megasztár buliról 1.
Képek a nyíregyházi Megasztár buliról 2.
Képek a nyíregyházi Megasztár buliról 3.
Kapcsolatok
Baktai Anikó
Bocskor Bíborka
Hoffman Mónika
Oláh Szabolcs
Póka Angéla
Puskás Péter
Rúzsa Magdi
Szabó Eszter
Széles Izabella
Varga Ferenc (Varga Feri)
Varga István

Elszállt és szerény megasztárok fergeteges koncertje

A hétvégén folytatódott a Megasztár turné, amely szép sikert hozott. A koncert utáni dedikáláson érdeklődők százai vártak egy kis személyes emlékre.

A turné harmadik állomása Nyíregyháza volt, ahol dugig megtelt a szabadidőcsarnok; rajongók ezrei várták a kedvenceiket. Közönség jelentős része a tribünön ülve szemlélte az eseményeket, míg többen - főleg a tinilányok - a küzdőtéren buliztak. Ezúttal mind a tizenkét versenyző színpadra állt, énekeltek szólóban, duóban, trióban, sőt még zenekari felállásban is előadtak néhány slágert.

Nem indult simán a koncert. Az esemény előtt két nappal még keményen izgulhattak a szervezők, hiszen ekkor még – információink szerint – csupán hétszáz belépőt adtak el, de aztán beindultak a zenebarátok és felgyorsult a jegyértékesítés, ami végeredményben négyezer ember jelentett.

A finalisták 19 órakor érkeztek a helyszínre, ahol azonnal egy problémával szembesültek. Egyszerűen nem engedték be őket – belépőkártya hiányában - a biztonságiak. Több versenyző 30 másodpercnyi várakozás után nemtetszését kifejezve már húzogatta a száját, amely grimaszként nyilvánult meg.

Rúzsa Magdi türelmes volt

- Saját koncertünkre nem akarnak beengedni? Megveszem a belépőt, kerül vagy ötszáz forintba! – mondta flegmán az egyik férfi döntős. Meglepődve láttam, hogy a „megaénekesek” nem a türelemről és a szerénységről híresek. Érdekes módon Rúzsa Magdi és Varga Ferenc tudtak várakozni. Ebből is látszik, hogy talán nem véletlenül végeztek az első két helyen. Végül 5 perc múlva megérkezett a főszervező és beléphettek a csarnokba az énekesek.

Ugyanez az eseménysor a zenekar tagjainak belépésénél is lejátszódott. Ők sem rendelkeztek belépésre jogosító szelvénnyel, de végül ők is bejutottak, hála a mobiltelefonnak.

Rövid közjáték után, röviddel 20 óra előtt elkezdődött az esemény. A hangulatot az egyik ismert énekesnőről elnevezett tánciskola növendékei melegítették egy modern tánc produkcióval, majd a helyi táncosképző tagjai következtek, ők társastánccal léptek fel.

Az utóbbit nem a világot jelentő deszkákon, hanem - miután a közönség szabadon hagyta az ideiglenes táncparkettet – a kűzdőtéren adták elő. Kiderült, hogy a színpad kisebb volt, mint amit ez a tánc előadása igényelt volna. Szerencsére a helyi szervezők ezt is megoldották.

A program egy közös számmal indult. A tizenkettek nyitásként természetesen a Csillagdalt adták elő. A tinilányok kedvence Puskás Peti pedig az egyik saját szerzeményét is elénekelte. Láthatták a nézők „Mindenki kedvenc villamosvezetőjének” bekonferált Varga Istvánt is.

Szépen sorba jöttek a színvonalas produkciók Szabó Eszter, Póka Angéla, Baktai Anikó, Hoffmann Mónika, Széles Izabella, Bocskor Bíborka, Oláh Szabolcs és Kontor Tamás tolmácsolásában. A verseny második helyezettje, Varga Ferit a doboknál is bemutatkozott, majd kiszaladt a közönség közé és ott énekelt, de a publikum már ekkor Rúzsa Magdit várta. A Megasztár 3 győztese egyéni produkcióval utolsóként lépett a közönség elé, többek között előadta - kíséret nélkül - azt a szerb dalt, amellyel már a versenyben is nagy sikert aratott.

Összességében egy jól szervezett eseményen vettek részt a jelenlévők. A fény és hangtechnikusok megérdemelték a gázsit, jó munkát végeztek. Az élő zenét a Csend zenekar szolgáltatta, akik megalapozták a jó hangulatot. A finalisták szépen énekeltek, amit a közönség hatalmas ovációval díjazott.

Kár, hogy nagyrészt angol nyelvű slágerek csendültek fel, pedig számtalan, szép magyar nyelvű nóta közül választhattak volna. Jó, hogy nemzetközi karrierre vágynak a megasztárok, de előbb a hazai publikum meghódítására kellene törekedni, amit ugyebár leginkább magyar nyelvű szerzeményekkel lehet.

A csarnok előterében ajándéktárgyakat is vásárolhattak a nézők, volt itt „rúzsamagdis” macitól kezdve a „vargaferis” pólón át minden, ami egy megasztárkedvelőnek szüksége lehet. Ezért a két órás fellépést követően még dedikálás várt az énekesekre, hiszen az eladott ajándéktárgyak értékét szépen megnöveli egy Puskás Peti vagy egy Kontor Tamás aláírás. A műsor sikere, pedig garancia volt, hogy tinik százai állnak sorba egy-egy autogramért. Ez az „elmélet” itt is beigazolódott.

- Bíró Zsolt -

[2006.06.11.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar alapítás zenekar [2017.11.18.]
Zenészek! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2017.11.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Képekben! Queen koncert volt a Budapest Sportarénában
Bár egy fárasztó nap után indultam el...

Angyali hangok az Arénában - a Celtic Woman Budapesten énekelt
Legújabb albumuk a „Voices of...

Steampunk jelmezek, street dance és hip-hop a Luxemburg grófjában
A Celtic Woman tartott teltházas koncertet az Arénában
Illényi Katica tangózott a Vigadóban - ilyen volt a Tango Classic koncert
Győrben is megmutatta a Paddy and the Rats
Képes beszámoló - díjeső a Magyar Operett Napján
beszámolók még