2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkészült a Back II Black új klipje
Három új dal a TOP 10-ben
Hajléktalanokon segített a Back II Black
Spontán zene a klipforgatáson
A Back II Black vitte el az egyik Dalospacsirtát
Tevagyazakitalegjobban
Gördülő funky cirkusz a Back to Blacktől
Ördögi Arany, jön az új videó a Back II Blacktől
Képgalériák
BIIB Ördögi Arany klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Back II Black (Back to Black): Tevagyazakitalegjobban
Kapcsolatok
Back II Black (Back to Black)

A nagy zöld forgatás

A Back II Black legújabb klipjét szép nagy zöld háttér előtt forgatta, merthogy animációs klipjük lesz a következő.

A szokásos jó hangulatú forgatásra csöppentem be, ami csak annyiban különbözött a már megszokottaktól, hogy minden időben történt. Ez olyannyira ritkaságszámba megy manapság, hogy minden egyes távozó tag hálát rebegett a szervezőknek (főleg Bálintnak), hogy most először időben hazamehet. De ez a vége, kezdjük az elején.

Bálint valamikor a tavalyi évben találkozott egy hajléktalannal. Ez idáig – főleg Budapesten – nem egy nagy dolog, azonban vette a fáradtságot, és jól tartotta egy darabig. Ő meg cserébe elmesélt egy mesét. Innen jött az alaphangulata a számnak. Lombos Marci szövegével, és Bálint zenéjével sikeredett így a szám. Igen, ez egy komoly szám, nem slágernek készült – nehéz is lesz a rádiókon átvinni – bármennyire is az a kép a nagyközönségben a BIIB-ről, hogy aranyos „hibbantak”, igenis tudnak a problémákkal foglalkozni. Azonban még ezt a témát is meseszerűen adják elő, hiszen eszük ágában sincs megkomolyodni. A lemezen egyébként a dal két verzióban is szerepel, egy normál és egy jazzes verzióban. A klipben mind a két verzió feltűnik.

A téma egyszerű: itt az arany meg a sátán, és ez nem biztos hogy üdvözítő. Az ördögöt Chico alakítja, aki már a lemezen is énekelte a dalt, és már lassan tagnak számít a zenekarban, bár hivatalosan csak állandó vendég. „Már nagyon régóta ismerjük egymást a zenekarral, nagyon jó a zene, jókat bulizunk. Az a legjobb, amikor olyan emberek találkoznak akiknek közös az érdeklődése, a zenei irányultsága, az egész gondolkodásmódjuk. Én nagyon jól érzem magam velük.” – mondta a zenekarral való együttműködésről.

A sátán testhezálló szerepnek tűnik számára, kíváncsi leszek a végeredményre. Bár ahogy kinézett, nem sok utómunkára van szükség...  „Nem vagyok egy negatív ember, szeretem, ha az ember egy más bőrbe bújik, jelen esetben a sátánéba. Elég merész dolog, mert a sátánt eljátszani nem egy könnyű szituácó. Nem egy pozitív alak. Úgy érzem megbirkóztunk vele, jól sikerült. Remélem több ilyen - vagy más karakterű – szerepet is kapok. Most játszom először zöld háttér előtt, és tetszik. Azt azért tudom, hogy mi lesz mögöttem. Nem láttam ugyan képeket, de Bálint felvázolta, hogy mi lesz , és elképzeltem a dolgokat. Remélem olyan lesz mint amit elképzeltem. Persze, így azért nehezebb.” mondta Chico az ördögszerepről.

Szóval a klip animációs klip lesz a tagok „csak” az arcukat adják hozzá: úgynevezett „green box” technikával veszik fel a jeleneteket. Azt, hogy mit kell csinálni azt leginkább a jelenet előtt magyarázta el Bálint (a kilp szülője) a többieknek, így senkit nem zavart az előre beállítás stressze, mindenki adta magát.

„Játszottunk már green box előtt, de akkor volt díszlet, zenélni kellett. A hangszerek nem játszanak szerpet a mai forgatásban, és ahogy figyelgettem a többieket, mindenkinek egy picit szokatlan, hogy se egy berendezési tárgy nincs, se muzsikálni nem kell... De bízunk a rendezőben aki instruál minket és megpróbáljuk úgy eljátszani a dolgokat ahogy ő kéri. Én special nem láttam semmilyen forgatókonyvet, de Bálint gondolatai lapján indult el a dolog, és megmutatta a zenekar nagy részének, hogy mit szeretne, és a ők bólintottak rá, a többiek pedig bíznak benne„ - mondta András a forgatás egyik szünetében.

Tamás talán a leglazább bandatag a mostani forgatáson. „Én keveset tudok hála istennek klipről. A jó klipről elég ha nagy vonalakban tud az ember. Végülis mindig egyikünknek a feladata a klip menedzselése, most a Bálintkáé volt. A legkomolyabb információ most az volt, hogy mikor hol legyek. Animációs, mesélős klip lesz, tudtuk a stílust, az alapdolgokat, de nagyon kevés munkálati dologban vettem mrészt, és ez jó. Nem feltétlenül a zenészeket kell terhelni ezzel, mindenkinek megvan a maga szegmense. Most Bálint nyilvánvalóan többet vállalt egy kicsit. A „Szerelembomba” klipet, azt én csináltam az elejétől végéig. Nem tudom, hogy mit fogok csinálni a zöld háttér előtt, de nem hiszem hogy olyan merényletet terveztek volna ellenem amit ne tudnék megcsinálni. A nagyobb problémám az az, hogy nem nagyon tudom a szöveget. Nincs ebben semmi kínos a számomra, mert én csak azokat a szövegeket tudom amiket nekem kell énekelni a koncerteken. Rossz a hosszabbtávú szövegmemóriám. Igazából, ha valaki megkérne, hogy írjam le az „Akár péntek akr szombatot”, akkor megégnék. Ilyen vagyok. A hangszer az fontosabb számomra.”

Bálintot hagytam a végére, mert ő tényleg végigszervezte a forgatást, és néha levegőt sem kapott, azonban profin végigcsinálta, időre befejezte, tehát a forgatás végén még rám is jutott ideje, hogy elmondja a klip történetét. „Alakult egy baráti társaság a Budapest Jazz Orchestra fúvosaiból, egy filmes csapat. Már két éve dolgozunk együtt. Főleg céges dolgokat csináltunk együtt, és most elérkezett az a pillanat amikor velük – a barátaimmal – tudtam megcsinálni ezt a klipet. Animációs klip, két és háromdimenzió váltakozik. A forgatáson csak zöld háttér előtt nyomtuk el a történetet. Nagyon komoly csapatunk dolgozik: Paján Zsolt, aki csinálja a két három dimenziós grafikákat, animációkat; Durcsai Szabolcs az operatőr; Skerletz Gábor a gyártásvezető, Csejtei Tamás testvére, Ákos a kocsitoló, öcsém a hivatalos fotós. Ezáltal, hogy gyakorltilag egy baráti tarsaság csinálja a klipet, nagyon jó volt a hangulat, mindenki nagyon jól érezte magát, mindenki azt csinálta amit szívesen csinál, senkit nem erőltettünk bele semmibe. Én nagyon várom már a végeredményt, és remélem, hogy a nyár folyamán már nagyon sokat fogják énekelni ezt a dalt. Egy teljesen új stílus lesz látható a klipben amit idáig Magyarországon csak reklámfilmekben aklalmaztak. Külföldön már több ilyen készült, talán Japánból indult az ilyen típusú animálás, de erről igazán a szakemberek tudnának nyilatkozni. A színvilágot nagyjából tudom, hogy micsoda. A szereplők: Chico az ördög szerepében, Bebe a mesélő, jómagam a hírnök a többiek pedig a kórus. Az egész sztori a pokolban kezdődik és onnan feljutunk a földre... Változanak a helyszínek és nagyon izgamas az egész. Biztos, hogy nagyon jó lesz, mert nagyon tehetségesek fiúk. Az elején leültünkés megmutattam a csapatnak ezt a dalt. Jópáran már ismerték is. Ebben az esetben a legfontosabb ember a grafikus, másfél hónapja ezt hallgatja, naponta többször, és még most is azt mondja, hogy még mindig nem unja. Ez nagyon nagy dolog. Beleszerettek a dalba. Szinte nem is munkaként fogják fel az egészet, hiszen reklámfilmekkel foglalkoznak, és most ez nekik egy kis kitérő, kikacsintás. Kicsit önmegvalósítás. Olyan dolgokat próbálunk igazából összerakni ami igazán a kreativitáson és a művészi látásmódon múlik.”

A klip felvételei előtt elkezdődött már a hátterek és animációk készítése, és mivel határidőt tűztek ki maguk elé a fiúk, ezért július 10-től látható lesz a klip a zenetelevízión.

SirOesh

[2006.06.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még