2024. szeptember 21. | szombat | Máté, Mirella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 

INCOGNITO: WHO NEEDS LOVE

„Eddig ez a legjobb albumuk” – mondta DJ Chris Hill – az Incognito felfedezője.

„Eddig ez a legjobb albumuk” – mondta DJ Chris Hill – az Incognito felfedezője, aki az első lemezszerződést ajánlotta nekik - a legendás brit együttes vadonatúj lemezéről, melynek címe „Who Needs Love”. Az alig hat hét alatt Japánban eladott 25000 példány is azt bizonyítja, hogy a rajongók megőrülnek az új korongért.  Bluey & Társainak kilencedik stúdióalbuma jazzesebb és lélekkel telibb az előző nagylemezhez képest. Az énekesek összetétele félelmetes, hiszen a brazil Ed Motta például különleges halandzsájával közreműködik a címadó dalban, míg a new yorki Kelli Sae Joy Rose-t erősíti, és egy korábbi felállásból már ismert Joy Malcolm is újra mikrofonhoz jutott. A két húzószám a “Where Love Shines” és a “Morning Sun”, de a lelkizős dalok sem maradhatnak el, s ezt a modern soul klub slágerré vált “Stone Cold Heart”, és a “Can’t Get You Out Of My Head” bizonyítják.Az együttes visszatér a színpadra, és a hazai közönségüket kápráztatják el hat egymást követő fellépéssel a londoni Jazz Café-ban április 20 és 25 között. A regionális fellépések dátumai hamarosan véglegessé válnak.

 INCOGNITO történelem: 1979 – 2003    és a jövő

Amikor az Incognito elkészítette első felvételeit 1979-ben, a mindenki számára Bluey-ként ismert Jean-Paul Maunick csak ült a hangmérnök mellett, és a zene szárnyain az égbe emelkedve arra gondolt: „Remélem ez a project sokáig tart majd…”.

Nos, 2003-at írunk, és az együttes hamarosan kiadja kilencedik stúdió albumát „Who Needs Love” címmel. Az elmúlt időszakban évente többször turnéztak a világ legkülönbözőbb pontjain, de Bluey mégis úgy érzi, az Incognito története csupán most kezdődik.

Az Incognito a hetvenes években került a köztudatba, amikor Nagy-Britannia egyik úttörő DJ-e, Chris Hill lemez szerződést kötött velük az Ensign Label-nél. Chris odaadása, és szerelme a soul és jazz iránt sokat segített az együttesnek a saját brit funk & jazz hangzás kialakításában. Szóval Chris Hill nélkül nem jött volna létre az Incognito, ezért könnyű elképzelnünk, milyen örömet okozott Bluey számára, amikor nemrégiben Chris felhívta, hogy elmondja, szerinte a „Who Needs Love” az együttes eddigi legjobb albuma.

„Megerősítette bennem, hogy a zenénkbe vetett hitünk, és a példaképeink iránti elkötelezettségünk kifizetődött” – mondja Bluey. Bluey egyébként az elmúlt időkben olyan nagy nevekkel működött együtt, mint Steve Wonder, Philip Bailey, Marcus Miller, D’Angelo, Roger Sanchez, George Benson vagy Terry Callier.

A „Who Needs Love” szenvedélyesen komponált dalokból áll, amelyekhez sokat tett hozzá a brazil zenei zseni, Ed Motta és a rejtélyes brit trubadúr, Paul Weller közreműködése. A new yorki Kelli Sae is felsorakozott Joy Rose oldalán, és az egykori Incognito énekes, Joy Malcolm is helyett kapott a legújabb felállásban.

Az album egy teljes zenei utazás, amely végigvezeti a kalandvágyót a 70-es évek gyökereitől a 80-as, 90-es évek állomásain keresztül a 2003-as esztendőig, hogy bebizonyítsa, a mai napig is képesek üdítő hangzásvilágukkal fennmaradni az imitátorok híg tengerének felszínén.

Az iparilag előállított együttesek, és a kereskedelmi szempontok által vezérelt zenék világában a kreativitás és az egyéniség igen ritka, ezért is megnyugtató, hogy az Incognito újra egy tiszta szívvel készült jazz és funk keverékkel kényezteti az igényes rajongókat világszerte. Az új lemez már több mint 25000 példányban elkelt Japánban, ahol 2002 végén négy hetes koncertturnét adott az együttes.

Az album március 17-én jelenik meg az Egyesült Királyságban a Dome Records jóvoltából. Ezután visszatérnek a színpadra, és a hazai közönségüket kápráztatják el hat egymást követő fellépéssel a londoni Jazz Café-ban április 20 és 25 között.

Magyarországi megjelenés: március 17, Clubsolutions

[2003.01.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
Gyors és azonnali kölcsön egyéb [2024.09.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
Billlie koncerten jártunk - Welcome to Budapest
beszámolók még