2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Fiesta
Emilio

Farkas Bertalan gördeszkára pattant

Interjúalanyunk lapunk hasábjain talált a hirdetésre, miszerint a Fiesta új klipjébe keresnek deszkásokat. Jelentkezett, beválogatták.
Farkas Bertalan – a neve ne tévesszen meg senkit, nem első űrhajósunk pattant gördeszkára – buzdító jelleggel meséli el történetét.

Hogy jutottál odáig, hogy a Fiesta klipben láthat bárki, aki kíváncsi Rád?
A Zene.hu-n olvastam, miszerint gördeszkásokat keresnek a szóban forgó klip forgatásához, gondoltam érdemes e-mailt küldeni hátha összejön a dolog, és így is történt,...

Hol készült a videó?
A klip egy általam jól ismert és kedvelt helyen, egy skateparkban készült, Budaörsön. Nagy része pedig a skatepark külső, telis-tele grafitizett medencés részén lett fölvéve.

Mint statiszták, milyen utasításokat kaptatok a rendezőtől, Indiántól?
Nem volt nehéz dolgunk, sokszor szabad kezet kaptunk Indiántól, és csak gurulgatnunk kellet, viszont voltak megtervezett ún. vágóképek és jelenetek, amikor mindenkinek megvolt a pozíciója, de nem jelentettek gondot ezek a instrukciók sem.

Milyen a hangulata egy Fiesta-forgatásnak?
A forgatás nagyon hangulatosan telt, azt tudni kell, hogy este 9-től reggel 5-ig folytak a munkálatok, de egyáltalán nem volt fárasztó, a park külső medencéje fel volt szerelve kellő világítással, így egész éjjel forgott a kamera, a Fiesta tagok, az ott lévő statiszták, a zenekar és persze Emilio is nagyon rendes volt velünk, sokat dumálgattunk MC Ducky táncosaival, szóval mondhatom, hogy egy élmény volt.

Mennyire tudtatok azonosulni a Fiesta és a deszkázás közötti párhuzammal? Ti a hétköznapjaitokban is deszkáztok, mégsem hallgattok Fiestát. Tévedek?
Nem, igazad van. Szerintem egyikünk sem hallgat Fiesta-t ,de természetesen elismerjük őket. A zenéjüket nem a deszkások, hanem inkább a latin hangulat jellemzi, mint már mondtam a felvétel nagyon élvezetes volt, egyáltalán nem volt furcsa, hogy nem éppen rock vagy rap zenére hajtunk hanem latinosabb ritmusokra, de mondanom sem kell a végeredményt látva utólag fejet hajtok a rendezők előtt, mert nagyon összejött az összhang a klipben.

Legjobb és legkevésbé jó tapasztalatod?
Izgalmas egy ilyen forgatás, talán az egyetlen negatívum a statiszták számára, hogy a jelenetek közti átállás elég sok idő és olyankor nincs feladat számunkra, de ebben az esetben mi deszkázással és beszélgetéssel töltöttük az időt.

A pozitív dolgokat lehetne sorolni, nagyon jó volt, hogy ételt és italt is biztosítottak nekünk és a hazaútról is gondoskodtak mindenki számára. A klipről már sokat meséltem, a legjobb mégis, hogy a Fiestától és minden ott lévő embertől, legyen az statiszta, rendező, vagy a stáb, megkaptuk a tiszteletet, és elfogadták a munkánkat, pedig sajnos sok helyen rá jár a rúd a gördeszkásokra, de itt nem úgy néztek ránk, mint a huligánokra, akik csak tönkreteszik az utcaképet, hanem munkatársként kezeltek minket. Ez pedig nagy szó. Végül pedig szeretném megköszönni a lehetőséget Nektek is.

A történet tanulsága tehát: tessék minket böngészni. Aki keres, az talál - tartja a mondás. Legyen az címlaplány, vagy - ahogy a példa is mutatja - egy deszkás.

- Nagy M. István -

[2006.09.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még