2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a cikkhez
Parádé hangulat KÉPEKBEN
Kapcsolatok
Náksi vs Brunner
Rocco

5 felejthetetlen élmény a Parádéról

Ugyan szombat hajnalban véget ért a népszerű budapesti esemény, a parádézók szívében tovább szól a zene és örökké él a buli megannyi élmény. A Zene.hu a Budapest Parádé emlékezetes eseményei közül ötöt örökít meg.

Ne legyen áldozat!

A gyalogszerrel közlekedő felvonulók után három autó dudálva haladt végig. Ott álltunk és csöndben néztük, míg el nem haladtak. A jármű – Ne legyen áldozat - feliratát látva egyetlen gondolat futott végig az agyamon: igen, vigyázok embertársaimra, kutyámra, macskámra, aki él, és mozog a mai napon.

Minden nap így kellene tenni. Bulizzunk ma egy jót jól, közösen, de vigyázzunk mindenre, ami körülöttünk van. Tegyünk így minden nap és szebb lesz a világ!

Suri Imre beszól

Vegyük kicsit mosolygósabbra a figurát. Felpattantam a kamionra, éppen egy ütős szám - azt hiszem pontosan a White horse - szólt. Kedves emlékeket idézhet fel a közönség szívében. Suri Imre éppen a közönséggel tartja a kapcsolatot, amikor megszólalt a mikrofonba: Ez nem a magyar Himnusz, hogy vigyázba kelljen állni, lehet nyugodtan táncolni!


Hősök terére igyekezve egy kamionon…

Táncoltunk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy elengedik a rengeteg színes lufit. A jelenlévőket a szabadság érzete fogta el. Éppen akkor szólt Eddie Thoneik & Kurd Maverick: Love Sensation száma. A két hatás csodálatos életérzést tud kiváltani egyetlen pillanatban. Érezhetjük a zene iránti végtelen szerelmet és azt a szabadságot, ami elragadja, mint egy lufi én is szállok a dallal együtt, amíg lehet, mert ez a történet sohasem érhet véget. Ne feledjük el ezt az érzést soha, ragadjuk meg és éljünk vele.

Rocco magyarul beszél folyékonyan és tisztán

Közismert, hogy a külföldiek számára komoly megpróbáltatás kiejteni a szavainkat. Ezért meglepődtem mikor a német lemezlovas kiejtette a pálinka szót. Éppen megkínálták a németek által is közkedvelt sörrel, hogy hátha szomjas, miközben próbálja magát megértetni, de ő ezt a gesztust visszautasította.

Ekkor kezdtünk el beszélgetni arról, hogy melyik a kedvenc „alkoholos üdítője” sorolt ő mindenfélét, whisky-t is többek közt, de a magyar pálinkát is kifejezetten kedveli. Ja, gut pálinka - ez hangzott el szépen magyarul a szájából, majd a pultba állt, amikor már csak a zenére figyelt. Még arra is, hogy amikor jött a másik kamion addig nem játszott. A közönség pedig nagyon hálás volt a Street Knowledge-ért!

Náksi Attila, avagy még mindig bírjuk!

Ha az ember belepillantana a Parádé előtti napokba, látná ahogyan a lemezlovasok feszített tempóban készülődnek, hogy a közönség felhőtlenül szórakozhasson és minden klaffoljon. Felkonferálások, szettek összekészítése, mindenre oda kell figyelni és ma még játszani is kell, végül pedig végig vinni azt a napot, ami korán reggel kezdődött és másnap hajnalig tartott.

Nos, igen szerintem senki sem lett volna Náksi Attila. A Parádén a nagyszínpadon léptek fel tizenkilenc órakor, a maratoni szakasz utolsó szettjét fél tizenkettőkor a Bónuszon nyomták. Egy biztos, fáradtságnak nyoma sem volt az arcán, felhőtlen boldogság és könnyed játék jellemezte a munkáját.

– A nagyszínpad csodás volt, na és a Bónusz. Kész! – összegezte Náksi Attila az eseményt.

- Urbán Andrea -

[2006.09.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Hagyományos tavaszi koncertjét adta a...

Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
Sari Schorr az Analog Music Hall színpadán
beszámolók még