2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Szép gesztus! A "Színvilág" album teljes bevételét jótékony célra fordítják

A zenekart a Krajczár fivérek és Grebely János alapította 2006-ban Szerencsen. A kezdeti bizonytalankodás és néhány tagcsere után alakult ki a jelenlegi kvartett zenekari felállás: Krajczár Márió, Krajczár Ferenc, Kurucz Ádám, Tóth János. A stílus symphonic-neoclassical metal, közismertebb nevén gótmetál. Idén ünneplik 10 éves jubileumukat, tavasszal egy új albummal is jelentkeztek „Színvilág” címmel, de készül a következő is. A zenekar tagjai elhatározták, hogy az új albumból származó minden bevételüket a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványnak ajánlják fel. 

A kezdeti garázsrocktól 10 év alatt hogyan jutottatok el a gótmetálig? Mi alapján döntöttetek emellett a zenei irány mellett?
A kezdetektől kezdve ezt az irányt képviseljük, nem is szerettünk volna soha mást játszani. Eleinte persze az volt a gondolat, hogy rock sztárok leszünk és faljuk az életet, de már akkoriban sem akartunk „tucat zenekar lenni”. Ma már nem mondanám teljesen gótikus metálnak, ma már inkább neoklasszikus symphonic metal.

Zeneileg kik voltak hatással rátok?
Egyértelműen a Nightwish és a Sonata Arctica.

Melyik év hozta meg nektek az áttörést?
Igazából minden évben nyíltak meg új kapuk, minden év hozott valami újabb sikert. Áttörtünk? Nehéz ezt megmondani.

Koncerteken milyen a közönségetek, a visszajelzés? Egyáltalán ki lenne a célközönség?
Mindig azt mondom koncerten, hogy nekünk van a legjobb közönségünk. Minden buli óriási hangulatban telik, ha új helyre ismeretlen közönségnek játszunk, akkor is nagyon pozitív a visszajelzés. ( Másképp nem is lenne értelme csinálni). Ez az ami feltölt minket. Megcélozni pedig nem célzunk meg senkit, sem stílust sem korosztályt, a zene mindenkié.

Számos mozgás volt a bandában. A jelenlegi felállást mutasd be kérlek!
Sajnos, illetve ma azt mondom nem sajnos volt mozgás bőven, de úgy hisszük kellett ez a rengeteg csere, hogy kialakuljon ez a „bomba” felállás.
Krajczár Márió – dobok, Tóth János – gitár, Kurucz Ádám – gitár, Krajczár Ferenc – ének, basszusgitár

Honnan az Echonald név?
Első gondolat az Echoland volt, de milyen metál zenekar az, aki egy instant teapor márkájának nevére hallgat? 

Idén lett egy új album, a Színvilág. Erről forgattatok klipet pár napja. Mesélj egy kicsit a korongról és a klipről! Mit kell tudni az albumról? Miért Színvilág?  Van-e valami külön története, üzenete?
Éppen a lemez munkálataiba voltunk, írtuk a dalokat, amikor egy “hakniba” hívtak, ahol állami gondozásban élő gyerekeknek énekeltem 3 dalt. Az a hangulat, légkör, a gyerekek tekintetei voltak rám olyan hatással, hogy elindult a Színvilág teljes körvonalának megrajzolása a fejemben. Amit gyermekként színesnek láttunk, az felnőtt életünkre megfakul. Ezek a gyermekek pedig soha nem látják színesnek a világot. Ennek fényében a lemezeladásunk teljes bevételét a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványnak adjuk. Az új klip hamarosan meg is jelenik, ez volt az első forgatásunk ebben a felállásban. Volt röhögés bőven ☺ Többet ne áruljunk el, a klip magáért beszél majd.

Magyarul toljátok, ami szerintem jó, mert így könnyebben eljut a szöveg a közönséghez. Mennyire meghatározó a zenei stílus mellett a mondanivaló?
Nálunk alaptétel, hogy mondanivalója legyen úgy a zenénknek, mint a szövegnek. Mindig úgy íródnak a szövegek, hogy valós emberi érzelmeket közvetítsen, hogy minden ember magáénak érezhesse valamilyen formában, persze az anyanyelvünkön. A legszebb nyelv a magyar!

Milyennek ítélitek meg a hazai minőségi rockzene mostani helyzetét
Minőségi, nem minőségi, nagyon elnyomott. Nem csak a rock zene, az élő zene. Sajnos túl sok a „kereskedelmi tehetségkutató”.

Hol láthatunk benneteket mostanában? Mik a zenekar tervei erre az évre?
Hál istennek sok helyen megfordulunk, így érdemes követni a weboldalunkat http://www.echonald.hu illetve a facebook https://www.facebook.com/echonaldmusic oldalunkat is. Éppen az új lemezen dolgozunk, ami a születésnapi nagykoncertünk keretén belül meg is jelenik október 15-én „10 év Echonald címmel”. Év végére pedig egy nagyszabású acoustic/unplugged koncertet fogunk adni.

JP.

[2016.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még