2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hangfoglalás
Képgalériák
A kiállitás képei
Életképek a Hangfoglalásról
Előadók I.
Hangfoglalás Előadók II.

Hangfoglalás – záróakkord

A HANOSZ és az MXH közösen bizonyították, hogy a jövőben is szüksége van mind a látogatóknak, mind a szakmának, hogy legyen  Hangfoglalás.

Szombat éjjel véget ért a Hangfoglalás – Magyar Zenei Szemle és Hangszerkiállítás. A 23 forgalmazó 200 gyártó hangszereit mutatta meg a szakmának, és a nagyközönségnek. A kiállítást 5000 látogató tekintette meg, míg a szabadtéri koncerteket 15000-en látták. A rangos eseményen több mint 80 zenekar szerepelt.

Andrásik Remo a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) főtitkára a ZENE.HU oldalnak nyilatkozva elmondta, hogy legyen ez az esemény bizonyíték arra, hogy szükség van ilyen, és ehhez hasonló hangszerbemutatókra a jövőben. A Hangfoglalást szombat éjjel a svéd Backyard Babies fergeteges koncertje zárta.

Szép Fruzsina, a Magyar Zenei Exportiroda vezetője köszönetét fejezte ki a támogatóknak, a hangszerkiállítóknak, a Jövő Háza Központnak, és azoknak a zenészeknek, akik felléptek, és magukénak érezték az ügyet. Szép Fruzsina külön kiemelte, hogy örül annak, hogy elindult egy párbeszéd végre a szakmán belül, mind a tehetségkutatás szakemberei között, mind a fesztiválszervezők között.

Jómagam 3 napot töltöttem a Hangfoglaláson, ahol rengeteg emberrel sikerült beszélgetni; meghallgattam a szakma és a látogatók véleményét, mely vélemények szinte csak pozitívak voltak.

Mivel 6 éve nem történt ilyen kimagasló rendezvény ebben a kategóriában, így mindenki elnézte az apróbb gyermekbetegségeit a Hangfoglalásnak. Andrásik Remo előtt pedig egyszerűen leborulhat a szakma, hogy megmozdította az állóvizet.

A szakmai rendezvényekre kissé félve ültem be, merthogy hozzászoktunk- sajnos- ahhoz, hogy üres szavakkal dobálóznak a résztvevők.
Az egyik legfontosabbnak vélt szakmai rendezvényen, a tehetségkutatás területéről szóló vitában a jelenlévők megegyezésre jutottak, hogy csak akkor tudnak eredményesen dolgozni a jövő zenei tehetségek kinevelésében, ha a tehetségkutatás régiók szerint történik meg. Ehhez viszont önzetlen munkára van szükség, melyről a jelenlévők biztosították egymást.

Aki zenei berkekben járatos, az jól tudja, hogy ritka az olyan beszélgetés nagy létszámban, mely eredményre is vezethet. Bízunk abban, hogy a beszélgetésen résztvevők a jövőben is tartják majd a kapcsolatot egymással, és ötleteikkel, véleményeikkel segítik majd ezt az idáig alulkezelt programot, a tehetségkutatást.

A magyarországi fesztiválokat átölelő kérdéseket feszegető konferencián kissé elszabadultak az indulatok. Néhányan elégedetlenségüket fejezték ki, hogy bizonyos zenekarok miért is szerepelnek állandó jelleggel a fesztiválokon. Itt két zenekart emeltek ki, Kispál és a Borz, és a Tankcsapda volt terítéken.

A fesztiválszervezők részéről több megjegyzés is elhangzott az irányba, hogy a befektetők felé nézőszámot kell felmutatni, és ezt bizony a fent említett két zenekar produkálni is tudja, tehát szükséges a jelenlétük.

Melisan

[2006.09.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még