2024. június 8. | szombat | Medárd nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Közel egy óra a Disney-slágerekkel

Az oroszlánkirály, Hamupipőke, Hófehérke és a hét törpe, Aladdin. Ki ne ismerné e rajzfilmeket? S mi az, amit ennél is jobban ismerünk? Ezeknek a Disney rajzfilmeknek a zenéjét.

Nemrég került a boltokba a Disney rajzfilmslágerek magyarul album, mely a legismertebb rajzfilmslágereket tartalmazza 55 percben. A lemez elsősorban a közönség kedvenceiből válogat, olyan előadók tolmácsolásában, mint Ákos, Szulák Andrea, Auth Csilla és még sokan mások.

Az ízlésesen elkészített borítóról Micimackó, Pán Péter és Mickey egér mosolyog ránk, míg a hátlapon aranyos kiskutyákkal és a „Macskarisztokratás” cicákkal találkozhatunk. A piros színben pompázó CD-lemezt a lejátszóba helyezve „Az oroszlánkirály” egyik dala Az élet az úr Szulák Andrea előadásában csendül fel először.  A másik „oroszlános-dal” a tizedik dal az albumon, ez a Hakuna matata, amit Stohl András vezetésével négyen adnak elő. Elton John zenéjének segítségével máris Afrikában érezzük magunkat. Ez után Indulás a mélybe a kis hableánnyal. A Ringat a víz rész dúdolása után már is itt van Pinokkió és a Magam mozgok sláger. Remek munka, de 2:24 játékidő hamar eltelik és rá is térhetűnk a következő gyöngyszemre a Macskarisztokratákra, amiből Koós János tolmácsolásában derül ki, hogy minden ember macska nem lehet. Bizony ebben igaza van. A dzsungel könyve alkotás két dallal a Mint te, olyan leszek és az Egy-két jó falattal van jelen a „slágerseregben”. Ákos a Tarzant, Janza Kata a Malacka, a hőst, míg a kiváló színész Bács Ferenc Tigris színre lép dalát adja elő remekül. Ezek mellett a rajzfilmbarátok Mulan, Mackótestvér, Herkules, Pán Péter, Pocahontas alkotások muzsikáját hallhatják.
Remek dalok szépen sorban követik egymást. A hallgatása után azonnal szeretném megnézni a rajzfilmeket is. Na, akkor megyek a videotékába.

Az osztályzat egyértelműen 5-ös, a csillagos jeleshez a dalszövegeket kellett volna feltűntetni, mert szerintem ez tette volna teljessé a dalcsokrot.
Tehát előbb irány a lemezbolt, ezt megvásárolni a Disney rajzfilmslágerek magyarul korongot, majd meghallgatni, de előtte érdemes beszerezni néhány Disney klasszikust, mert ezzel időt spórolsz meg, mert úgy is meg akarod nézni a dalhoz tartozó rajzfilmet. Egy mondatban minden meserajongónak ajánlom.
Bizso

[2005.05.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.07.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még