2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Történelem és szerelem a Margitszigeti Színház színpadára álmodva - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
Kapcsolatok
Margitszigeti Szabadtéri Színpad (Margitszigeti Színház)

A legszebb operaslágerek sztárszopránnal a Margitszigeten

Klasszikus, szenvedélyes, grandiózus! Je veux vivre, Casta Diva, Quando m’en vo’, Ave Maria, O mio babbino caro – az operairodalom leggyönyörűbb darabjai csendülnek fel az idei margitszigeti Operagálán, melynek sztárvendége a fiatal és gyönyörű sztárszoprán, a legnagyobb operaházak és koncerttermek csillaga, Aida Garifullina, aki Pier Giorgio Morandi karmester vezényletével, a Magyar Állami Operaház Zenekarának kíséretében áll majd a közönség elé.

A Margitszigeti Színház természet ölelte hatalmas színpadának több mint nyolc évtizedes történetét olyan felejthetetlen nyáresték írták, mint amilyennek Aida Garifullina produkciója is ígérkezik, Puccini, Verdi, Gounod, és Bellini legszebb áriáival. A Je veux vivre, a Casta Diva, a Quando m’en vo’, az Ave Maria és az O mio babbino caro – csak hogy néhányat említsünk a fantasztikus repertoárból - egytől egyig felcsendülnek majd a hangja különös, meleg, gyengéd mélységéről híres fiatal énekesnő előadásában. Brickner Szabolcsnak köszönhetően duettekből sem lesz hiány, a Bohémélet és a Traviata dallamai így a Libiamo is helyet kaptak a műsorban.

„Én teljesen szerelmes vagyok Budapestbe! Kétszer jártam már itt, először a híres zenei producer, David Foster és a magyar hegedűművész, Mága Zoltán meghívására, egy karácsonyi koncert apropóján, másodszor pedig mikor egy duettet vettem fel Maestro Placido Domingo-val a hamarosan megjelenő új albumához. Így már volt lehetőségem megnézni Budapestet télen és ősszel, és mivel nagyon bájosnak találtam, boldog vagyok, hogy most nyáron is visszatérhetek ide. A Margitszigeten nem voltam még, de remélem, hogy egy nagy ünnep lesz ez a koncert, egy egész estés, a legszebb áriákkal és dalokkal tarkított gyönyörű utazás. Szeretnék mosolyt csalni az emberek arcára!” – nyilatkozta az énekesnő.


 

Aida Garifullinát ízlése, stílusa, visszafogott érzelmessége, valamint természetes szépsége együtt teszik az opera egyik legelbűvölőbb alakjává: maga Placido Domingo a ma és a holnap legizgalmasabb operadívájaként szokta emlegetni. Karrierje valóban figyelemre méltó, hiszen amellett, hogy a 2013-as Operalia versenyen aratott győzelme óta már az operaszínpadok legkiemelkedőbb karmesterei, köztük Valerij Gergiev, Gustavo Dudamel, Zubin Mehta, Kent Nagano, Antonio Pappano, Yannick Nezet-Seguin és Placido Domingo zenei irányítása alatt énekelt, a klasszikus és modern zenei gáláknak, koncerteknek is állandó vendége. 2017-ben megjelent első lemeze, az „AIDA”, elnyerte az év legjobb szólóalbuma díjat, sőt, Rimszkij-Korszakov „The Golden Cockerel” című művének feldolgozásáért a Legjobb operafelvétel kategóriában Grammy-díjra is jelölték. Olyan legendákkal lépett már színpadra mint Andrea Bocelli és Robbie Williams, vendégszólistaként énekelt Carl Orff Carmina Burana-jának a pekingi Tiltott Városban tartott előadásán. Mozivásznon is kipróbálhatta magát, Stephen Frears Florence - A tökéletlen hang című, Oscar-díjra jelölt filmjében, ahol Meryl Streep és Hugh Grant főszereplése mellett, Lily Pons operaénekesnőként tűnt fel. Számos jótékonysági alapítvány igazgatóságának tagja, állandóan részt vesz valamilyen humanitárius projektben. 2020-ban Ferenc pápával való találkozását követően a Vatikán éves adománygyűjtő karácsonyi koncertjén is fellépett.

Aida Garifullina

Az idei évadban Firenzében, Milánóban, Berlinben, Lisszabonban majd Münchenben is színpadra áll, mielőtt a válogatott áriacsemegékkel a magyar fővárosba érkezne, hogy bűvös énekével, fiatalos lendületével, kacér pillantásaival elvarázsolja az opera szerelmeseit, és a műfaj szkeptikusait egyaránt.

Imádok színpadon lenni, hiszen ez az a hely, ami összeköt a közönségemmel! A csillagos ég alatti szabadtéri gálakoncertekben pedig van valami varázslatos, valami igazán romantikus és különleges.” – mondta a szabadtéri koncertről Aida Garifullina.

Az estet a milánói La Scala zenekarának első oboistájából lett karmester, Pier Giorgio Morandi dirigálja majd, aki zeneszerzői és karmesteri tanulmányai alatt olyan zenészóriásoktól sajátíthatta el az operák és főként az olasz operajátszás tradíciójának minden műhelytitkát, mint Leonard Bernstein, Seji Ozava és Ferdinand Leitner. Morandi vendég karmesterként 1990 óta Olaszország és a világ számos híres operaházában többek között például Palermoban, Triesteben, Rómában, Marseilleben, a Szöuli Nemzeti Operában, a Teatro Colón Buenos Airesban, a Stockholmi Királyi Operaházban, a Coppenhágai Királyi Operaházban, a Deutsche Oper Berlinben, valamint a londoni Royal Albert Hallban is dirigált már. A szimfonikus repertoár elismert tolmácsolójaként pedig többek közt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Budapesti Filharmoniai Társaság Zenekarával és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral is dolgozott együtt. Aida Garifullinával a margitszigeti lesz az első közös koncertjük, de mindketten nagyon várják a közös munkát.

És valóban, mi is lehetne romantikusabb, és felemelőbb, mint egy kora augusztusi estén – augusztus 2-án – a fák lombjai alatt ringatózni Charles Gounod keringőjére, majd elmerülni Franz Schubert Ave Maria-jának magasztos szólamaiban?

Jegyvásárlás

Margitszigeti Színház

[2022.07.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még