2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Átadták a Cziffra Fesztivál díjait

Koncerttel és díjátadóval kezdődött vasárnap a 8. Cziffra Fesztivál programsorozata, a nyitóeseményen hetedik alkalommal adták át a fesztivál rangos díjait, amelyekkel a legtehetségesebb ifjú muzsikusokat és a több évtizedes életműveket ismertek el - közölték a szervezők az MTI-vel.

    Azt írták, idén minden eddiginél több jelölés érkezett a díjakra, végül kilencen vehették át az elismerésekkel járó plaketteket és pénzjutalmat. Az Életműdíjon, a Tehetség-díjon és az Ifjú Tehetség-díjon túl új kategóriaként Kreatív Művész díjakat is odaítélt a zsűri.

    Az Életműdíjat Tóth Ibolya zenei rendező, Falvai Sándor zongoraművész, egyetemi tanár és Dubrovay László zeneszerzőnek ítélte oda a zsűri. A Tehetség-díjakat Rajna Martin karmester, Magyar Valentin zongorista és Gertler Teo hegedűművész kapták. Kreatív Művész díjában Oláh Krisztián jazz zongorista és ifj. Balázs Elemér zongorista részesülhetett. Az Ifjú-Tehetség-díjat a 13. kerületi Fischer Annie Zeneiskola növendéke, Tőzsér Gergő fuvolista érdemelte ki.

    A vasárnap esti eseményen a Zeneakadémián Franciaország ikonikus szerzőinek művei csendültek fel. A Budafoki Dohnányi Zenekar mellett színpadra lépett Balázs János, valamint az olasz Sandro De Palma zongoraművész. Az előadást Lackfi János erre az alkalomra írt, személyesen előadott, humoros verseivel színesítette.


    A Cziffra Fesztivál programjai egészen május végéig várják az érdeklődőket, a rendezvényeken elsősorban a klasszikus zene dominál, de - Cziffra György sokszínű munkásságát tovább éltetve - lesznek tudományos előadások, jazz és cigányzene, gyerekkoncert és kiállítások is. Programokat szerveznek a Magyar Zene Házában, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a MOMKultban, Brüsszelben és Zalaegerszegen is - olvasható a közleményben.

MTI

[2023.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még