2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi: Nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutottam
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi
Legnépszerűbb csengőhangok

Rúzsa Magdi ott volt a szeren, de...

Mi lenne, ha Kína is nevezhetne? A döntőben sajnos kizárólag az döntött, hogy mely országból hányan hova vándoroltak ki…

Az 52. Eurovíziós dalversenyt a Lordi klipje nyitotta, hisz tavaly ők nyertek. Jó kemény dalocska, épp ilyen kellett tavaly, hogy felrázza az európai popnagyságokat. Mi pedig érdeklőve várjuk, hogy Magdi Aprócska blues-a aprócska vagy nagyobbacska öröm lesz-e.

Népszerű téma volt a szerelem

A műsoron a 24 ország azért nem 24 féle dolgot adott elő. A leggyakrabban a szerelemről énekeltek, de voltak, akik ki mertek törni ebből a sémából, mint a macedónok vagy az angolok, de akár a grúzokat is említhetjük, akik leginkább Európához szeretnének csatlakozni. A zene továbbra is határtalan, több csapat keverte a dalolandó nyelveket, például a románok hat nyelven énekeltek, de még a lettek is az olaszt választották az angol dominancia helyett.

A legtöbb daltól nem állt fel a hátamon a szőr. Az én sorrendem Szlovénia, Magyarország, Bulgária volt, de a második kettő akár holtverseny is lehetett volna. A többi leginkább elment, ami érdekesség volt, az pedig a komolytalanság felé ment el, mint az ukrán résztvevők előadása, vagy a franciák bolondozása.

A szavazatszámlálás perceit az Apocaliptica édesítette meg, de a megszokott "csak a zene" felállás helyett táncosokkal turbózták fel magukat. Nem mintha szükség lett volna rá, hiszen a zenéjük (Metallica vonósokra) teljesen megállja a helyét önmagában is. De mivel ez az esemény nem csak a zenéről szól, hanem a showról is, ezért bocsássuk meg ezt a szervezőknek..

Aztán végigsorolták a szavazatokat…

Montenegro: el akarnak szakadni, tehát a szerbeket hozták ki elsőnek… Ez már politika. A fehéroroszok meg az oroszokra szavaztak. Az örmények is félnek az oroszoktól. Andorra, úgy tűnik, hogy szeret minket, bár ők is a franciákra, meg az ukránokra szavaztak.
Az osztrákok valamiért a szerbeket hozták ki az első helyre. A török bevándorlók is kitettek magukért Franciaországban. A dánok hozzáértését meg akaratam köszönni, de ők is csak a szomszédjukat jutalmazták leginkább.

A görögök legalább a bolgárokat is tudták értékelni, bár ez még beleillik a szomszédszavazásba is. A spanyoloknál lakó román vendégmunkások megoldották a spanyolok szomszédhiányát. Szerbek is szomszédolnak, de a vajdaságiak bejuttatták Magdit. A finnek teljes extázisban szavaztak a svédekre, mint szomszédokra, de náluk is jól szerepeltünk. Törökországban is érdekesen szavaztak az örményekre. Szarajevóból is Macedóniára, Törökországra és Szerbiára szavaztak. A belgáknál egész jól állunk, kaptunk pontot, de szerintem ott is sok a vendégmunkás.

Két pici pont

Portugáliából is jött két pici pont, de itt is megvan a szomszédolás, bár ők is az ukránokat hozták ki dobogósnak. Albániából egy pontocska sem jött, ott is a kisebbségiek küldték az sms-eket… A románoktól kaptunk 8 pontot, bár valószínűleg csak Erdélyből, de Moldova csak több pontot kapott. Ciprus a görögökre kell, hogy szavazzon, és igen!! Csodák nincsenek. Horvátország szavazatai Macedóniába, Boszniába és Szerbiába mentek.

Na, kik Szlovénia szomszédai? Bosznia, Macedonia és Szerbia? Legalábbis rájuk szavaztak. Izrael tele van orosz, ukrán és fehérorosz bevándorlókkal. A németek minket is szeretnek, de igazán a törökök vannak ott sokan. A litvánok is tudnak valamit, mert adtak pontokat, de az ukránok és a lettek közelebb vannak hozzájuk, és igazán a grúzokat szeretik. Ez az első meglepő eredmény. Norvégia ránk adta szavazatát, a szerbek és a svéd szomszédok mellett.

A Sportcsarnokban már nagyon nagy a felzúdulás, nekik sem tetszett a szavazás. A svájciak is nekünk drukkoltak, de ott is sok a török bevándorló, nomeg - mint kiderült - a szerb is. A cseheknél is csehül állunk, dehát nem vagyunk szlávok. Hollandia is hemzseg a török vendégmunkásoktól. Az íreknél is kaptunk valamit, bár a litvánokat szerették legjobban. Ez is meglepő döntés.

Az angolok bohóckodtak

Máltáról egy pontocska becsorgott, és ott az angolok kapták a legtöbb pontot a bohóckodásukért. Észtország az ukránok, a lettek és az oroszok mellett tette le a voksot, hisz a lakosság 30%-a orosz. A grúzok pontjaival átléptük a 100 pontot, dehát a szomszédolás itt is működik. A bolgároknál a nyerő a szomszéd volt ismét.

A svédek nem szeretnek minket, vagy mi van? De igen, 8 pontot kaptunk. A finnek meg vitték a pálmát. Az ukrán magyar kisebbség nem vitte túlzásba a mobilozást, ellentétben az orosz kisebbséggel. Oroszország Ukrajna, Örményország és Fehéroroszország jókedvére tett, ahogy a jószomszédi (v)iszony diktálja. A lettek szomszédai pedig a fehéroroszok, a litvánok, de az ukránok sincsenek messze tőlük. A hideg Izlandnak nincsenek szomszédai, tehát mi is kaptunk pontot a svédek és a finnek mellett.

Lengyel barátaink kettő ponttal értékelték a lengyel-magyar barátságot, de a szláv életérzés ott is dominál. Moldova közelében van Oroszország meg Románia. Hogy hogy nem gondoltam erre? Az angol humor eredménye az lett, hogy a szavazatok legtöbbjét a törökök vitték el. Macedón barátaink az ő szerb barátaiknak adták a voksaikat, és ezzel eldőlt a verseny: a szavazataink nélkül is nyertek.

Egyébként nagyon szép volt a show, sikerült végignézni. Csak a szavazás nem a dalokról szólt. Kár.

SirOesh

[2007.05.13.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Kati 2007.05.17. 13:15 • [4]
No akkor hol is kezdjem! talan inkabb kerdezzem?
Szerinted akkor melyik dal kellett volna,hogy nyerjen?
De oszinten!
Politika es okoskodas nelkul!
kissalude 2007.05.13. 15:58 • [3]
LOL
Nem érdekel, mert ebben nem lehet vitázni. Vagy tetszik vkinek vmi vagy nem. A zenekultura alsó szintjét se te határpzpd meg, vagy ahogy írtad, az ilyen drog-félék.
drog 2007.05.13. 14:09 • [2]
A cikk nem fikázó, hanem tárgyilagos. És mivel a többség eszerint a kissalude fajtából áll, nekik tökéletes volt a szavazás, így nekik készült a műsor. Sebaj, egyszer ők is elérik a zenekultura alsó szintjét. Addig meg csak csorogjon a nyáluk egy ilyen szar műsoron, és nevetséges szavazáson...
kissalude 2007.05.13. 03:37 • [1]
Szerintem a cikkíró túlpolitizálja. Lehet egy jó dalra bevándorlási és szomszédolási hátsószándék nélkül is szavazni. Pl. Mi a görögöknél.
Azt is meg kellene nézni, hogy mi kikre szavaztunk.
Szal egy fikázó cikk a sok közül, de ez még el is megy.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még