2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Cursed Earth Europe 2007
Kapcsolatok
The Haunted
Municipal Waste
Lyzanxia
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Cursed Earth Europe 2007
[2007. május 20.
vasárnap 19:00]

Megkísértett éjszaka

Európai turnéjuk magyar állomásán, a Kultiplexben rázta meg a közönséget a The Haunted. Kísérő társai a Municipal Waste és a Lyzanxia is letette a névjegyét.

A modern thrash metal jegyében zajló estét a francia Lyzanxia nyitotta meg. A srácok elég szűkösen fértek el a színpadon, köszönhető annak, hogy a fő zenekar dobfelszerelése is a pódiumon volt. A basszusgitáros már, majd hogy nem leesett a színpadról, de ennek ellenére hibátlanul nyomták a koncertet. Szinte minden dalt egy-egy indusztriális intróval vezettek fel, mely néha még bele-bele is lógott a számba. A két gitáros/vokalista (David Potvin, Franck Potvin) tökéletes egységet alkotva üvöltötte le, az akkor még gyér, de folyamatosan bővülő közönség fejét. A testvérpár közül, Franck még le is jött az emberek közé, hogy hergelje egy kicsit őket.

A második felvezető banda az amerikai Municipal Waste volt. Ők is thrash metalt játszanak, de ők inkább a korai 80-as évek zúzdáját próbálják vissza hozni. Ez úgy, ahogy sikerül nekik, de így mai füllel, a magasra hangolt gitárok és a magas ének valahogy nagyon nem passzol a mai, úgy mond modern thrash témakörébe, de legalábbis ebbe az estébe biztosan nem illett. Ennek ellenére sokan voltak kíváncsiak a zenéjükre.

A főzenekar előtt megjelent a road, egy ős hippi személyében. Elég viccesen nézett ki a tag, mellközépig érő szakáll, hosszú ápolatlan haja fejpánttal összefogva, de külseje ellenére sikerült profin beállítania a hangszereket.

Majd a szokásos várakoztatás után a elkezdte döngetni, jófajta tharsh riffjeit, az At The Gates romjain 1996-ban alakult, The Haunted. A gárda gerincét a Björler fivérek képzik, akik a '90-es évek egyik legnépszerűbb dallamos death metal zenekarának, az At The Gates-nek is meghatározó tagjai voltak. Így nem csoda, hogy egy-egy dal kezdetén már-már azt lehetett hinni, hogy egy Gates nótába kezdenek bele. A svédek a Dead Eye című új lemezüket promotálják a turnén, amelye már a második kiadványuk melyen régi új énekesük hallható, Peter Dolving személyében. Peter nem is okozott csalódást, neki vetkőzve, tetoválásait kivillantva hangjával dózerolta le a rajongók hallójáratait.

Nem csak a színpadon volt meleg, ha nem a küzdőtéren is, koncert után el is határoztam, hogy őszig be sem teszem a lábam fedett terű koncertre. A lemezbemutató turnénak is köszönhetően több rajongó is szóvá tette, hogy főleg csak az új albumról játszottak, és a régiekről alig-alig. De ennek ellenére csak a tracklist összeállítására volt panasz: rögtönzött, és nem reprezentatív közvélemény kutatásom során a többség azon a véleményen volt, hogy „Ez k..va jó volt!”

Varjú Dávid

[2007.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még