2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Bulldózer Vácott
Kapcsolatok
Bulldózer zenekar
Legnépszerűbb csengőhangok

Tarolt a Bulldózer a váci Világi Vigalom zárónapján

Vác város ezen a hétvégén színes forgataggá változott, ugyanis most rendezték meg a XV. váci Világi Vigalmat, melynek változatos programjai több helyszínen zajlottak. Nemcsak a helyi lakosokat érdekelte ez a színvonalas kulturális fesztivál, hanem nagyon sok turistát is vonzott a rendezvény, még a környező országokból is jöttek. Úgy gondoltam, mivel pont ott járok, megnézem a Bulldózer nevű zenekart, akiket élőben eddig még nem volt szerencsém látni/hallani.

A város több pontján voltak színpadok felállítva, ezek közül a Duna-parti nagy színpadon lépett fel a csapat.

Az eredetileg 1993-ban alakított Bulldózer nevű zenekarban több élő rocklegenda is játszik. Műsorukban a saját dalok mellett helyet kapnak a magyar rockzene múltját idéző klasszikusok, illetve külföldi előadók feldolgozásai is. Ezen az estén csak egy órát játszhattak, a program szerint ennyi lehetett a műsoridejük, ezért néhány saját szerzemény mellett nagy magyar rock slágerekkel szórakoztatták a szép számban összegyűlt közöséget. A koncert végére sikerült felfokozniuk a jelenlévők hangulatát, láthatóan lehengerelték a váci közönséget vasárnap este.

A nagyérdemű összetétele teljesen vegyes volt, mivel ebben a vigalomban kortól, nemtől függetlenül mindenki részt vett, az apró gyermektől kezdve az idősebbekig és főleg családok látogattak ki a zárónap koncerteseményeire is. Az időjárás is kegyes volt, ezért szépen megtelt a hatalmas sörsátor és koncert közben a színpad előtti terület is.

Kezdjük az elején a zenekar bemutatásával. A csapat egyik ős-tagja, a frontember Demeter György (mára már csak ő maradt a régiek közül),  volt már az XL Sisters egyik nagy teste, illetve a Not for Sale torka, de különböző színházi és musical szerepekben is kiemelkedőket alakít. Ezen kívül megszámlálhatatlan koncerten és több mint hetven lemezen közreműködött vokalistaként. 2005-ben az ő kezdeményezésére alakult újjá a zenekar. Az zenekar egyik legendája Jankai Béla, aki billentyűs hangszereken játszik és vokálozik, régebben a Prognózis és a B-Project oszlopos tagja is volt. Aztán még egy élő rocklegenda a doboknál Pálmai Zoltán, aki játszott a Hobo Blues Band-ben, a P. Mobil-ban és a Beatrice-ben is. A basszusgitáros, Berczelly Csaba (Beró) pedig – többek között – a Wellington-t és a Nemesis-t erősítette, de meg kell említeni a Queen Emlékzenekart és a Varga Miklós Band-et is. A gitárost, Szabó Attilát pedig – egyebek mellett – láthattuk/hallhattuk a Pit Bull-ban, a Fantom-ban, a Golden Rock Band-ben. Érdekesség, hogy Attila a basszusgitárossal, Beróval együtt játszik még a Varga Miklós és a Band nevű formációban is. A csapat hatodik tagja Demeter Tamás, aki szintén az éneket erősíti. Mondhatom, hogy náluk nagyon fontos szerephez jut az ének, a vokál különösen erőssége e zenekarnak. Tamásnak is van zenei múltja és jelene is, a Bulldózeren kívül énekel még a Rock és Musical Színházban is.

Este nyolc után néhány perccel lépett színpadra a hat tagú csapat. A Veled együtt és a Két fél dal után köszöntötte Demeter Gyuri a hatalmas területen összegyűlteket. Harmadik daluk egy klasszikus Hobo Blues Band/Deák „Bill” nóta a 3,20-as Blues volt, melyet Tamás énekelt el úgy, hogy teljesen jól utánozta Bill hangját, ami a közönségnek nagyon tetszett. Egy magyar rock klasszikus, a Zöld Csillag következett, ezt több százan énekelték a zenekarral. A blues után ismét saját nótát, a líraibb hangvételű Elisa-t hallhattuk. A Demeter testvérpár éneke és a vokál is nagyon szépen szólt, a hangosításra és a gyönyörű színpadi fényekre sem lehetett panaszunk. Következett a Zöld, a Bíbor és a Fekete és ismét minden jelenlévő énekelt. Menetrendszerűen jött egy Bulldózer dal, a Kisember, melyet a Prognózis Hajsza közben című örökbecsűje követett. Nagyot alakított Jankai Béla is a billentyűkön. Jött a P.Mobil klasszikusa, az Utolsó Cigaretta, majd az XL Sisters legismertebb slágere, amelyet úgy konferáltak fel, hogy ez az a dal, amelyet nem kell konferálni. A Demeter testvérek elkezdték a dal klipjének koreográfiája szerinti kézmozdulatokat és valóban mindenki tudta, hogy jön a Nagy test, nagy élvezet. Gyuri és Tamás – ahogy az eredeti nótában is – felváltva énekelték a dalt, nekem nagyon tetszett, ahogy Tamás könnyedén hozta a magas hangokat is. Rövid programjuk után meghajoltak és levonultak a deszkákról. A jelenlévők természetesen nem hagyták annyiban, követelték vissza őket. Erre azért számítottak, hiszen következett a ráadás blokk. Műsorukat a P. Mobil Két forintos dalával zárták, a közönség igencsak aktív részvételével, majd ismét összekapaszkodtak néhány meghajlásra, de az időkorlát miatt már nem jöhettek vissza.

Személy szerint szívesen hallgattam volna néhány dózeres nótát a Lassan járj című korongról, de így is nagyon változatos programot kaptunk tőlük. Úgy láttam, hogy a zenekar is nagyon jókedvűen játszott a deszkákon, a hallgatóság is elégedett volt és valószínű, hogy ezen a koncerten szerzett magának a Bulldózer jó néhány új rajongót.

Hajós Maja

[2007.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még