2024. június 13. | csütörtök | Antal, Anett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenebohóccal búcsúzik a Gyerek Sziget
Kapcsolatok
Alma együttes
Legnépszerűbb csengőhangok

Ez az alma a zenei éhséget csillapítja

Legyünk tovább vidámak! címmel szervezett gyermekrendezvényt szeptember 11-12-én a Mustárház. Már gyűlt a gyereksereg az Alma zenekar koncertjére, amikor a zenekar vezetőjével, Buda Gáborral beszélgettem.

- A zenekar nagy sikerű gyermekkoncerteket szokott adni. Mégsem ebben az irányban indulva kezdte meg pályafutását. Mi volt az a pont, ami erre mozdította el a zenélést?
- Az egész egy véletlen felkérésnek köszönhető. Megkértek minket, hogy lépjünk fel gyerekek előtt. Ezt megelőzően érettebb közönségnek játszottunk megzenésített verseket. De ismertünk gyerek dalokat, például Halász Judit számait, azokat előadtuk és nagy sikert értünk el. Ezt követően még jött néhány hasonló jellegű felkérés. Ezután döntöttünk úgy, hogy ez az út számunkra teljesen járható.

- Elképesztően nagy a gyerekközönség és felnőtt közötti különbség. Mégis mivel adható leginkább vissza az eltérés?
- A gyerekek nehezebb közönség, de egyben hálásabb is. Nehéz, mert a gyerekek őszinték, nem vesznek fel mű pózokat, rögtön egyértelmű a reakció és lekötni is nehezebb őket. De a felnőttekkel ellentétben hajlandók a játékra, sőt igénylik is, ezért is kicsit interaktívabb a műsort készítünk, hogy bekapcsolhassuk őket. És ezért ők nagyon hálásak tudnak lenni.

- Mennyire igényli a gyerekközönség a zenei megújulást?
- Az eddigi lemezeink mindig más zenei hangzásvilágot nyújtottak. Ez köszönhető tagcseréknek is, az aktuális tagok mindig beraknak valamit magukból a zenei közösbe. Igyekszünk mindig megújulni, de azt öröm látni, hogy a gyerekekben még nincs előítélet, a különböző zenei stílusok irányába. Nem számít, hogy jazz, blues alapú a zene, a lényeg, hogy élvezhető legyen számukra. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a zenekar mindig magas színvonalú zenéket próbál összeállítani, ehhez pedig meg van a megfelelő szakmai alap is, hisz azt tudni kell, hogy profi zenészekből állunk össze.

- Mennyire lehet egyszerre szólni a dalszövegekkel az összes gyerekhez?
- Ez érdekes. Már egy óvodás és egy másodikos gyerek között is óriási a különbség. Mégis azt mondom, hogy általános iskola ötödik osztályáig mindenki számára élvezhető a zenénk. De volt már olyan, hogy nyolcadikosok is a koncerten maradtak, sőt egy rossz szervezés miatt egyszer nyugdíjasoknak zenéltünk. Nagy sikerrel.

- És őket is sikerült bevonni?
- De még hogy! Nagyon együtt működők voltak. És élvezték. A titok, a nyitott lélek, meg hogy legyen, ami magával tud ragadni. Ez korosztálytól független. A gyereknél viszont kicsit pedagógusnak is kell lennünk. Ők ezt igénylik is. Nem lehet könnyelműen venni őket, azzal a kijelentéssel, hogy ők úgy is csak gyerekek.

- Tervbe van véve az új album?
- Igen, először egy maxi lemezt adunk ki, két hónap múlva, tavaszra pedig már jön a negyedik album. Bíztathatok mindenkit, nagyon jó lesz.

– Bessenyei Gábor –
Fotó:bulvaros.hu 

[2007.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még