2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Kapcsolódó események
ELTE Egyetemi Napok
[2007. szeptember 18. - 20. ]

I. ELTE Egyetemi Napok – Kedd, PASO

A Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) nyitotta meg az I. ELTE Egyetemi Napokat tegnap, az egyetem Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában (KCSSK), háromszáz fiatal előtt.

Egy új fesztivál első felvonását, annak is nyitányát élték át tegnap mindazok, akik kilátogattak az ELTE Dayka Gábor utcai kollégiumába. A tegnapi egyetlen koncert a PASO fellépése volt, több mint egy órán át szólt a ska, dub és dancehall, más hangzásban, mint amit eddig a zenekartól megszoktunk.

Egy új effektet próbálgattak, delayezték a számokat, melynek eredményeképp jobban összeálltak a dalok, csúszósabbak lettek, mint a waxozott sílécek, mint egy jó szánkó a havon, úgy úsztak a levegőben a hangok. Egy kerekebb, karcmentesebb koncertet éltünk át, Lipi Brown fejfedőjével (nem kéne nagyon erőltetni), KRSA szokásos öltönyével. A Saharával kezdték a srácok, utána eljátszották a Rudie’s Got a Soul-t, lányok üveget repesztő sikítása közben, már-már lehetett hallani a repülő bugyik suhogását, de aztán mégse szálltak, korán van még. Úsztunk tovább, a Greed minden idők egyik legjobb prezentálásával, majd All Night Long, és Tell Me Why, új számok: Joseph, a babyloni fókák dala (Babylon Focus), egy új szám, a Tenkes Kapitánya, és elérkeztünk a helikopterből nézegető rendőrök történetéhez, a teremben földrengést generáló Police in Helicopter-hez.

Ekkor már a szolidan bólogató és néha-néha sörükből kortyoló ruhatárosok is medvére jellemző mozgásba lendültek, hiába, nem lehet nagyon nyugton maradni. A zenekar le a színpadról, csak azért hogy visszajöhessenek eljátszani a Gagarint, mikor is a jófajta hallgatóság sörpárás szemüveg mögé bújva ordította a refrént, bömbölte a vezető dallamot. PASO le a színpadról végleg, irány Berlin, ahol ma négykor játszottak, helyüket, pontosabban KRSA mikrofonját Bah Gabi vette át, profi beatbox produkcióval negyed órán át daloltatta, táncoltatta a maradék száz fiatalt, bár néhányuknak ekkor már nehéz volt rálépni az ütemre.

Nem volt könnyű ennyire lerészegedni, a pultos lányok és fiúk nem voltak a helyzet magaslatán, szóval van hová fejlődni, azonban ma a fesztiválokról ismerős Café sátor is nyit, amit nem szoktunk meg egyetemi rendezvényeken. Hiába, ez nem a középiskolás sulibuli a tornateremben.

-bd-

[2007.09.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még