2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Hangfoglalás 2007 - első nap
Hangfoglalás 2007 - harmadik nap
Hangfoglalás 2007 - második nap
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Szemle
[2007. október 5. - 7. ]

Nagyot szólt a Hangfoglalás! - fotókkal

Minden várakozást felülmúlt a majd 70 000 kilátogató érdeklődő – tudtuk meg a szervezőktől (Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége). Azt pedig mi is megerősíthetjük, hogy látni- és hallanivalóban nem volt hiány. Helyszíni jelentés a SYMA csarnokban megtartott hangszerkiállításról és zenei demonstrációról.

A kiállítás két csarnokban volt megtekinthető:egy nagyon hangosban, és egy inkább nézelődős, bíbelődös csarnokban. Az előbbiben kaptak helyet a hangosabb hangszerek (pl.:dobok, kipróbálható gitárok) és a színpadtechnika, a másikban az elektornikus hangszerek és a stúdiótechnika. Voltak hangszerbemutatók, alkalmi formációk, lehetett kérdezni mindenről és mindenkitől.

Síppal, dobbal...
Az egyik legnépszerűbb stand, amikor ott jártunk, a doboké volt. Itt mindenki, akiben volt egy kis exhibicionizmus, püffölhetett egy kicsit. Éltek is a fiatal titánok a lehetőséggel rendesen. Ki lehett próbálni álmaik Tama vagy Pearl dobcuccát, a legjobb Zildjian tányérokkal. Egyik ismerős, aki kint dolgozott, meg is jegyezte, hogy már egy kicsit kezd elviselhetetlen lenni a hangzavar – mindezt a második napon délben. Ez van, egy hangszerkiállításon ez nem meglepő.

Színpadi hang- és fénytechnika
Ebben a szegletben is képviseltették magukat a világ élvonalába tartozó gyártók és hazai forgalmazóik. A kisebb próbatermekbe való hangfalaktól kezdve egészen a nagyszínpados hangládákig mindenből volt megtekinthető darab. Mindezt szakértő kezek bemutatásával, szóval egy szavunk se lehetett. Itt tekinthettük még meg a legújabb mikrofonokat, színpadi keverőpultokat és a legmodernebb fénytechnikai megoldásokat is.

Elektronikus zongorától az elektronikus dobokig
A másik csarnokban - mint már említettük - a halkabb bemutatóké volt a terep. Ezt úgy kell érteni, hogy az itt kiállított hangszerek élvezhetőek voltak fülhallgatóval is, ami jóval kevesebb hangzavarral járt. Itt is nagy sikere volt a dobcuccoknak, mindig sorba álltak előtte a kipróbálásra jelentkezők. Érdekes volt látni, hogy hova fejlődtek ezek a cuccok is. Amíg mi régen a bőrök alá szerelt pick-up-okkal, össze-vissza barkácsolt gumilapokkal, kezdetleges elektronikus dobcuccokkal próbálkoztunk, addig most már a nagy gyártók rendes bőrös elektronikus dobszerkót dobnak a piacra, amin még a kávahangot is lehet reprodukálni... A szintetizátoroknak, zongoráknak is nagy sikerük volt, alig akadt szabad hangszer, amit éppen ne próbált volna valaki.

DJ-k fel!
Külön meg kell említeni a kiállított DJ technikát is. Az egészen egyszerű alap keverőpultoktól kezdve a legkorszerűbb keverőkig mindenből volt választék. Szintúgy a CD-lejátszókból és a bakelitlemez-lejátszókból is. Sőt ! Megcsodálhattunk egy VJ szettet is, itt ugye a klipeket keverheti az erre áhítozó DVD-ről...

Talákozó a zenészekkel
A magyar könnyűzene nagyágyúinak a dedikálása is sok rajongót vonzott. Ottjártunkkor éppen a Hooligans tagjai dedikáltak, leányrajongóik legnagyobb örömére. A többi dedikálásra is szép számmal érkeztek az érdeklődők (Rúzsa Magdi, Caramel és Bartók Eszti, Cozombolis).

CD-k reklámáron
Na ez egy igen jó kezdeményezés! Mi például 3 lemezt vettünk 3 500 forintért, ami manapság ritka dolog. Kellene egy egész ilyen hálózatot üzemeltetni, azzal vissza lehetne szoktatni az embereket a műsoros lemezek vásárlására. De lehet, hogyha ez állandó jelleggel működne, akkor a működtetési költségek megintcsak emelnék a lemezek árait... Viszont ami egy kicsit ebben is „magyarosra” sikerült: a lemezeken hirdetett „Vegyél eggyel több zenét, mint tavaly” weboldal és ezáltal az ezen propagált játék - amivel CD-csomagot, utazást és egyéb ajándékokat lehet nyerni -elérhetetlen, nem működik... Legalábbis még- vagy már nem...

Sajnos a rendezvény keretein belül megrendezett esti ingyenes klubkoncertekre nem tudtunk ellátogatni, de ahogy hallottuk, azok is telt házas események voltak. Összeségében nagyon pozitív benyomásokkal távoztam a kiállításról. Reméljük lesz folytatás is, szorítunk a szervezőknek és a résztvevőknek is.

Az élő zene nem halt meg!

-Aretuska-

[2007.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még