Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. február 26. | péntek | Edina nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
IVAN (Aigner Ivan)
 
Legutóbbi kiadványok
Ivan (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Aigner Ivan
Kapcsolódó cikkek
Ivan kitárja lelke kapuját
Kiváló zenészek a harmadik Magyar Világtalálkozón
Gálakoncert Whitney Houston legnagyobb slágereivel - jegyek itt
"Alig tudtam elhinni" - Megszólalt a 13. Frankofón Dalverseny ragga győztese
Whitney Houstonra emlékeztek Budapesten - képek a remek koncertről
     
 
IVAN (Aigner Ivan)
Születés dátum: 1980. március 15.
Web: http://www.ivanonline.hu
Web még: https://www.facebook.com/pages/IVAN/204021889638458
 
     

IVAN (Aigner Ivan)

IVAN március idusán születik meg Budapesten.

Még csak három éves, amikor családjával Németországba költözik. Ott járja ki az általános iskola első öt osztályát, s kezdi el francia nyelvi tanulmányait. 1991-ben költöznek vissza Magyarországra. Tanulmányait a budapesti Szent-Györgyi Albert 12 Évfolyamos Iskolában folytatja. 12 éves korában hallja meg életében először azt a hangot, amely tudatosítja benne a mélyről feltörő akaratot, miszerint neki énekesnek kell lennie, s amelyik ezután végigkíséri eddigi életét; a hang Whitney Houstoné.

Ettől fogva mindenfajta és -féle zenével ismerkedik meg: a swinggel, a rock & roll-lal, az r&b-vel, a country-val, a musicallel, a jazz-zel, a francia sanzonokkal, a rock-zenével... Az évek során példaképei csarnokába olyan nevek kerülnek, mint Jean-Jacques Goldman, Michael Jackson, Ricky Martin, George Michael, Elvis Presley, Frank Sinatra, Robbie Williams...

Még a gimnázium alatt kezdi képezni a hangját Adrigán Juditnál, aki óva inti az akkor még jócskán mutáló hang megeröltetésétől.

Érettségi után felsőfokú tanulmányokba kezd a Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán, párhuzamosan pedig a franciaországi Université de Picardie Jules Verne közgazdászhallgatója. Ezáltal az elkövetkező öt évben az éneklésre kevesebb időt és energiát tud szentelni. Ennek ellenére 2001-ben jelentkezik a Budapesti Francia Intézet által meghirdetett országos sanzonversenyre, amelyet megnyer. Ugyanebben az évben felkérést kap a Bericap kupakgyártó multinacionális vállalat promóciós cd-jének (Hurricap) elkészítésére. Ezt a sorban négy másik (On The Highway, Las Bericapas, Inspired, valamint Volt és lesz) album követi 2005-ig. A felvételek során alkalma nyílik különböző zenei stílusok kipróbálására, valamint magyar, amerikai, osztrák zenészekkel és producerekkel együtt dolgozni.

2002-ben sikeres vizsgát tesz az Országos Szórakoztatózenei Központban szórakoztató táncdalénekes kategóriában.

2003-ban lehetőséget kap "A notre-dame-i toronyőr" c. osztrák musicalben két szerep eljátszására. A produkcióval szinte egész Európát bejárja; német és angol nyelven énekel. Minden este más és más neves színpadon lép fel, s itt érez rá, hogy az igazi otthona maga a színpad, aminek varázsától már ő sem képes szabadulni. 2004 végén a turnézás befejeződik, de IVAN nem is bánja, mert szíve igazából a pop-zene felé húzza.

Ugyanebben az évben teljesül legmerészebb álma, amikor májusban, Münchenben személyesen is megismerkedik Whitney Houstonnal, majd nyolcadmagával szem- és fültanúja egy - a szálloda bárjában rögtönzött - 20 perces Whitney Houston-Natalie Cole-jamelésnek.

Az elkövetkező időszak a céltudatos felkészülés jegyében telik, a folyamat katalizátora pedig menedzsere, Sebők Marianna, akinek segítségével IVAN végre rálép a neki kijelölt útra.

2007 őszén megjelenik önálló szólóalbuma "IVAN" címmel. A korong zenei producere Szabó Zé, aki a 13 dal többségének egyben zeneszerzője is. Két dalt jegyez Kasai, Magyarországon élő, amerikai zeneszerző. A szövegírók között található Orbán Tamás, Várszegi Ákos, Szigeti Edit, Voga Viktória, valamint IVAN is.

A zenei anyag pop-, R&B-, ill. funky-elemeket vonultat fel. A lemez, bár komplex egységet alkot, stílusát tekintve mégis mondható eklektikusnak, ami az előadó sokszínűségét hivatott bemutatni. IVAN kozmopolita mivolta pedig a három angol, ill. egy francia-magyar nyelvű dalban is megnyilvánul.

A bemutatkozó dalához, azaz a "Szeretni vágyom"-hoz készült imázsklip 2007 nyarán kerül képernyőre, rendezője Tóth Gergő. A rendhagyó zenei film IVAN több arcát igyekszik bemutatni, emellett álmai egy részének is teret biztosít. IVAN második klipjének, a "Hazafelé"-nek forgatása 2008 februárjában zajlik. Ennek érdekessége, hogy rendezője és egyik szereplője az énekes mentora, Koltai Róbert, akihez több éves barátság fűzi.
IVAN bemutatkozó albuma egy, a kezdeti nehézségek és buktatók inspirálta, 25 ismert és elismert, magyar sztár (zenészek, színészek, műsorvezetők, riporterek) pályakezdésének történetét tartalmazó, "Minden kezdet nehéz?" című riportkönyvvel együtt kapható.

Az ifjú énekes magyar anyanyelve mellett angolul, franciául és németül is folyékonyan beszél, konferál és persze énekel; ezen felül pedig spanyol és olasz dalokat is eredeti nyelvükön szólaltat meg.

Fellépései általában interaktívak, show-jellegűek.

IVAN-nak az éneklés eszköz, hogy a zene nyelvén szólítsa meg az embereket, hogy érzéseit, gondolatait dalban közvetítse, hogy a neki fontos témákra saját popszámaival hívja fel a figyelmet. A legfőbb hajtóerő pedig a szeretet, amellyel "hidakat" kíván építeni.

[2008.09.09.]

Kiadványok
stúdió
IVAN (Aigner Ivan): Ivan (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még