2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Frontline Assembly (Press 2011)
Kapcsolódó cikkek
Ipari techno a Hajón - Front Line Assembly az A38-on
Frontline Assembly (FLA)
     
 
Frontline Assembly (FLA)
Megalakulás: 1987.
Aktív kapcsolat: Bill Leeb (előadó/zenész), Chris Peterson (előadó/zenész), Rhys Fulber (előadó/zenész)
 
     

Frontline Assembly (FLA)

A Frontline Assembly (FLA) története azzal kezdődött, hogy Bill Leeb (Wilhelm Schroeder) az együttes alapítója úgy érezte, el kell válni az ellentmondásos kanadai industrialtól és utat kell törni, saját zenét kell készíteni. A gyökerek még a Skinny Puppyből eredtek, de megalkották a tőkéletes electroindustrialt és lerakták az EBM kanadai bástyájának alapköveit. Az FLA első albumával (The Initial Command) 1987-ben debütált.

Ezt követően demó kazettákat bocsátott ki (Total Terror) és (Nerve War) 1993-ban. Az alapfelállás: Bill Leeb, Michael Balch és Rhys Fulber. Ekkorra lenyugodott az a korai FLA hang, amit nagyon nehéz basszus és ütős kombináció jellemzett, gyakorlatilag ömlesztve, túlságosan is sűrűn. A hang, ami gyakorlatilag egyedülálló, ötvözi az amerikai industrialt, a nagyon bonyolult ütemkombinációt és az érdes torz vokált.

A The Initial Command-ot gyorsan követte a State Mind (1988) és a két minialbum Corrosion (1988) és a Disorder (1988). A két minialbum felkerült a Convergence albumra (1988) és később ugyanezt a témát átdolgozva hallhatjuk a Corroded Disorder albumon (1995) is.

Ekkor a zenekar egyedülálló volt az industrial zene területén, elkerülve azokat a csapdákat, amelyekbe a hasonló irányzattal próbálkozó európai együttesek beleestek és példát mutatnak követőiknek.

A FLA úgy döntött, hogy  táncolhatóbb zenére vált a Gashed Senses and Crossfire album(1989) kibocsátásával. A Gashed Senses album esetében látta az FLA, hogy a lemezeladások csökkennek és ekkor újabb változást iktattak be zenéjükbe. A No Limit és a Digital Tension Dementia albumok arra késztették a rajongókat, hogy mozgassák a lábukat, ugyanakkor ürítsék ki az elméjüket. Ez nagy sikert hozott.

A sikert követően sorra jelentek meg a Frontline Assembly albumai: a Faces, Forms and Illusions, a Morpheus, Grinding into Emptiness, Deceit, Live, Caustic Grip (1990), Provision, Iceolate, Tenebrae Vision (1990), Word Flesh Stone (1991), Stone Tower (1990) Spiritual Archives, Euphoric (1991) Response Frequency, (1990), Tactical Neural Implant ,Intermix, Fear is the Mindkiller EP (1992), Intermix.Phaze 2 (1993), Decoder (1994) Millennium Spheres, Flowers become Screens, Semantic Spaces, Future Primitives (1994), Embody (1994), Hard Wired, Tactical Neural Implant, Hard Wired, Live Wired (1996), Orbiting Cathedrals (1997), Holon (1998), Implode (1999), Epitaph (2001), Conjure One (2002), Chimera (2003), Civilization (2004).

A rengeteg tagcsere és side formáció kikezdte a zenekart, de tavaly mégis visszatértek. A felállás a régi Rhys Fulber , Chris Peterson és természetesen Bill Leeb, valamint két új tag, jobb zenei hangzás érdekében. Az Artifical Soldier turné és lemezbemutató nagy sikert és szakmai elismerést hozott. Hozzájárult a teljes industrial irányzat erőteljes feltámadásához.

2007-es év újabb meglepetése: megjelenik a Fallout remix album és a zenekar újra turnéra indul.

[2007.07.03.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még