2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fading Circles
 
Legutóbbi kiadványok
Cyber Whirlwind (2011)

Összes kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Eltemetett erősítők, föld alól dübörgő metal - új Fading Circles-videó 
Új lemezzel jön az erdélyi rock zenekar
Fading Circles
     
 
Fading Circles
Megalakulás: 2002.
Cím: Csíkszereda,
Web: www.fadingcircles.com/
Web még: www.myspace.com/fadingcircles
Erdélyi metal/rock csapat.
 
     

Fading Circles

A Fading Circles együttes 2002-ben alakult, a '98-ban felbomlott Nikhotynnus folytatásaként. 2003 tavaszán készült el a zenekar bemutatkozó demofelvétele. 2004 áprilisában a sepsiszentgyörgyi Saint-George Rock Night tehetségkutatón a csapat basszusgitárosa - Nagy Hunor - elnyerte a fesztivál legjobb basszusgitárosának járó díját, júliusban felléptek Erdély legnagyobb rockfesztiválján a III. Székelyföldi Rockmaratonon.

2005. március 26-án a zenekar második lett a Kolozsváron megrendezett első Maximum Rock Vetélkedő Fesztiválon, amely a romániai underground támogatásáért jött létre, ahonnan Csiszér István a fesztivál gitárosa díjat is elhozta. Az ősz folyamán az együttes benevezett a Transindex által szervezett Médiabefutóra, ahol a marosvásárhelyi országos döntőn megnyerték az ének-zene kategória fődíját. A csapat
legnagyobb fesztiválon való szereplése ezidáig 2005. november 26-án volt a marosvásárhelyi Sportcsarnokban, a Monsters Of Transylvania fesztivál keretein belül, ahol olyan nemzetközi csapatok léptek fel mint: Anvil (Kanada), Phantom-X (U.S.A.), Iron Mask (Belgium), Northern Lights (Törökország), Tûzmadár (Magyarország).

A 2006-os esztendő egy kemény feladattal kezdődött, a fiúk nekifogtak az első nagylemez felvételeinek, nem sejtve, hogy ez három évnyi kemény munka lesz. Május 20-án megnyerték Budapesten a Sting Underground Klub és a Magyar Könnyűzenei és Kulturális Alapítvány által szervezett Rockzenei Tehetségkutató Fesztivál fõdíját. Júliusban felléptek Erdély legfontosabb fesztiváljain: 11-én a magyarországi Republic előtt játszottak Tusnádfürdőn a MIÉRT EU táborban; 13-án a magyarországi Auróra előtt léptek fel az V. Székelyföldi Rockmaratonon; 21-én ismét Tusnádfürdőn játszottak a magyarországi Karthago és az erdélyi TransylMania után, a Tusványosi Nyári Szabadegyetem keretein belül; majd 26-án a csapat nyitotta a Félsziget Fesztivál Weekend színpad (Nagyszínpad) programját az Altar és a Pokolgép előtt. December 28-án Tatabányán - TAZ-Mánia fesztivál – zárták az évet.

A 2007-es esztendő többnyire a stúdiómunkával telik, de néhány fellépés is belefért a programba, augusztusban Budapesten, októberben Szászrégenben, novemberben pedig Nagykanizsán és Székelyudvarhelyen játszottak. 2008: szintén stúdiómunka. Az év egyetlen fellépése a Félszigeten zajlott, ahol a főszínpadon nyitottak a Subscribe, Republic és a Kispál és a Borz előtt.

2009 tavasza elhozta a hosszas stúdiómunka gyümölcsét, elkészült a bemutatkozó album, a Soulburn. Augusztus 1-én a csapat fellépett a csíkszeredai városnapok alkalmával, György Csongor, az együttes dobosa pedig a hagyományossá vált Dob-ban fesztivál keretein belül is. 2010: a csapat folytatta a Soulburn album élő bemutatását mind Erdélyben, mind Magyarországon.

2011. január végén stúdióba vonult a zenekar (eRock - Marosvásárhely), hogy elkészítse második albumát, melynek munkálatait egy fontos koncert szakította meg, febr. 18-án Székelyudvarhelyen a Thunder Rock Clubban Tim "Ripper" Owens előzenekaraként. Április végére elkészült a lemez keverése. Cyber Whirlwind címmel július-ban jelenik meg a második album…

[2011.07.01.]

Kiadványok
stúdió
Fading Circles: Cyber Whirlwind (2011)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még