2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Magyarországi turnéra indulnak a legsikeresebb hardcore zenekarok
     
 
Leukémia
Megalakulás: 1986.
 
     

Leukémia

A Leukémia zenekar 1986-ban alakult Budapesten. A alapítók Füleki Sándor (gitár) és Lakics Gábor (dob) és Cila (ének) voltak.

1987-ben mutatkoztak be a közönségnek (Süttő). Új énekes érkezett a zenekarba, a rendívül karizmatikus, későbbi AMD frontember Sotár (RIP). Akkoriban Martiska Tamás bőgőzött és volt egy „másod” éneks is (Hari), aki a hörgéseket produkálta.

1988-ban már szinte minden második vasárnap felléptek a legendás kőbányai Mutter klubban. Az akkori punk szintéren egyedülálló jelenség volt a furcsa ritmusokra épülő, de ugyanakkor brutális metal hardcore-t játszó csapat. Néhány számot felvettek egy stúdióban, de ezek soha nem kerültek kiadásra.

1989-től Füleki Sanyi a Leukémia mellett az akkor induló AMD zenekarban is elkezdett gitározni. Sotár helyére Cséb érkezett a Leukémiába, a basszeros Császár Dani lett. A Leukémia a Fekete Lyuk állandó teltházat vonzó házi HC zenekrává lépett elő.

1989-ben ezzel a felállással készült el az Apokalipszis demo. A dalok egyre bonyolultabbá és sötétebbé váltak, Cséb szövegei kifinomultabbak lettek és 1989-ben ezzel a felállással készült el az „Apokalipszis” demo.

1991-től belépett egy második gitáros Oltyán László. Az új énekes Gulyás Laci, az új bőgős Jancsics Dávid lett. A dalok, ha lehet még komplexebbé váltak. 1991-ben vették fel a „Kívül” demót. Ebben az időben a csapat nagyon sokat koncertezett vidéken és országosan ismertté váltak.

1992-ben felvették a „Közel a fejhajlító géphez” c. lemezt, amely CD formájában is megjelent 1993-ban a Trottel rcrds. gondozásában. Mivel Gulyás Laci időközben kiszállt a csapatból, a lemezen az énektémáknak csak egy része lett meghagyva. Ekkor a zenekar néhány hónapig énekes nélkül (instrumentálisan) lépett fel, majd egy rövid időre (és egy Európa turnéra) csatlakozott énekesként Holdampf Gábor. Ebben az időben született néhány rockosabb dal, melyek már Füleki Sanyi és Gábor a Leukémia zenei világától való eltávolodását jelezték.

1993 októberétől egy 24 koncertből álló (francia, német, belga, holland, lengyel és szlovák állomásokkal) turnén vett részt a zenekar, amely után kilépett Füleki és Holdampf és megalapították a Mood- ot.

1994-től a Leukémia trióként folytatta, a zenekar életében ez volt a leghosszabb olyan időszak, amikor nem történtek tagcserék. A Lakics, Olytán, Jancsics felállás visszatért a Leukémiára jellemző komplex, brutális és néhol pszichadelikus zenei világhoz, bár a zene a trió formációból adódóan kissé szikárabb lett.

1995-ben szintén a Trottel rcrds. gondozásában megjelent az „Üzenetek a törésvonalról” c. lemezt.

1997-ben volt a zenekar utolsó koncertje a Sziget fesztiválon volt, azóta nem koncerteztek, bár hivatalosan nem oszlottak fel. A Leukémia, története során többek között olyan zenekarokkal lépett fel együtt, mint a Carcass, Neurosis, UK SUBS, MDC, D.O.A., Gore.

2005-ben összeállta az eredeti Lakics, Oltyán, Jancsics felállás egy Kultiplex-beli koncertre

Diszkográfia
1989  Apokalipszis Demo
1991  Kívül Demo
1993  Közel a fejhajlító géphez  Trottel records
1995  Üzenetek a törésvonalról  Trottel records

[2005.04.05.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még