2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Nine Inch Nails
 
Legutóbbi kiadványok
Y34RZ3R0R3M1X3D (2007)
Year Zero (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Ez igen! A Green Day és a Nine Inch Nails is a rock halhatatlanjai között
Még mindig van mit mondani a VOLT-ról....
Elmarad a világsztárzenekar budapesti fellépése
UK Top 40: kiütötték a nyeregből Ellie Gouldingot - Videóval
Pénteken Budapesten lép fel a Nine Inch Nails
     
 
Nine Inch Nails
Megalakulás: 1988.
Web: http://www.nin.com
 
     

Nine Inch Nails

A Nine Inch Nails egy amerikai csapat Clevelandből. Zenéjük az indusztriális, a rock és az alternatív kategóriába sorolható. Trent Reznor - a NIN egyetlen hivatalos tagja - énekes, producer, ezen kívül hangszerel és számokat ír. Dalszövegei az én sötét felfedezéseivel kapcsolatosak.

A stúdió albumok kiadásai közt néha elég sok idő telt el Trent személyes gondjai miatt. Miután egy album elkészül, Trent Reznor összeállít egy csapatot, akivel turnézhat, és mely entitás nem egyenlő a stúdióban dolgozó Nine Inch Nails-zel. A csapat a színpadon gazdag vizuális show-val kecsegtet, előadásaik tetőpontját sokszor a hangszerek megsemmisülése jelzi.

A NIN zenéje stílusban és technikában széles sávon mozog, miközben a sajátos hangzás is megmarad. Az underground zenék kedvelői szívesen hallgatják a banda korai zenéjét. A 90-es években két Grammy-vel lettek gazdagabbak, 1997-ben pedig a Time Magazin Trent Reznor-t Amerikában a 25 legbefolyásosabb ember közé sorolta. 2004-ben a Rolling Stone választotta be minden idők 100 legjobb előadója közé.

Kiadványok

Az első album 1989-ben jelent meg Pretty Hate Machine címmel. A modern rock elemeit bevezetve az indusztriális mellé a NIN egy szélesebb rajongótáborra tehetett szert. Az album a legelső olyan függetlenül kiadott lemezek, amely elérte a platina státuszt.

Trent Reznor több megbróbáltatás után úgy döntött, hogy saját kiadót alapít, melyet Nothing névre keresztelt. Itt adta ki '92-ben Broken címmel a következő kislemezt, mely több gitárt tartalmazott, mint amennyit addig hallani lehetett a NIN-től. Annak ellenére, hogy nehezen hallgatható zenének titulálták, a „Wish” videója Grammy-t kapott a "Legjobb Heavy Metal” kategóriában. Az albumot egy remix lemez követte, Fixed néven.

1994-ben aztán megjelent a második teljes album, The Downward Spiral címmel. Többször megesett, hogy a NIN videoklipjeit betiltották. Az MTV a „Closer” névre keresztelt videót kizárólag cenzúrázott változatban sugározta. Ebben a számban hallható az elhíresült refrén: „I want to f*ck you like an animal”. Ugyanebben az évben jelent még meg a The March of the Pigs és a Closer to God című lemez. A '95-ben készült remix album a Further Down the Spiral nevet kapta.

1999-ben jött ki a dupla cd-s Fragile, ami elég jó helyet foglalt el a listákon. Ezt 2000-ben egy remix album követte, a „Things Falling Apart”. 2002-ben a turnén felvett anyagból készült egy album, And All The Things That Could Have Been címmel.

A 2005-ben megjelent White Teeth Trent Reznor alkoholizmussal való küzdelmét tükrözi. Trent a „The Hand That Feeds” és az „Only” című dalainak a hangsávjait (GarageBand formátumban) elérhetővé tette a rajongók számára, hogy szabadon remixelhessék azokat. A rajongók pedig a banda hivatalos Myspace oldalára fel is tehették a kész műveiket. Új stúdió albumuk, Year Zero címmel 2007 áprilisában került a boltokba.

A csapat felállása állandóan változik, 2007-ben a következő zenészek alkotják: Alessandro Cortini, Josh Freese, Aaron North, Trent Reznor, Jeordie White.

- nagy & zsu -

[2007.04.03.]

Kiadványok
stúdió
Nine Inch Nails: Year Zero (2007)Nine Inch Nails: Y34RZ3R0R3M1X3D (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még