2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Re-G
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Arany póni és Jacko-kesztyű - IAMX a Szigeten
Sziget első napja képekben
Az év egyik legfurább bulija: Reggae on the Moon
Jamaikai sztárok Százhalombattán
A PASO-táborral jól indult a fesztiválszezon
     
 
Re-G
Megalakulás: 1999.
Web: http://www.re-g.hu/
E-mail: re-g@freeweb.hu
Aktív kapcsolat: SizeR (DJ/VJ, 2007-), Dudás Viktor (dobos, 2006-), Rembeczki Gábor (gitáros, 2007-), Sándor Bálint (gitáros, 2007-), Kiszner Linda (énekes, 2007-), Pál Szabolcs (Szaby G) (billentyűs), Koós-Hutás Áron (trombitás, 2004-)
Egyéb kapcsolat: Molnár Anett (énekes, -2007), Koroknay András (basszusgitáros, -2007), Ferencz Kinga (vokalista, 2002-2007), Pataki Lilla (vokalista, -2007)
 
     

Re-G

A Re-G zenekar 1999 őszén alakult és a reggae–műfaj magyarországi népszerűsítését tűzte ki célul. A '70-es, '80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze a csapatot, amely már évek óta változatlan lelkesedéssel hirdeti a "rasta" életérzést.

A Re-G repertoárján Bob Marley, Alpha Blondy, Israel Vibration dalai mellett ma már a saját szerzeményeik kerültek előtérbe. A csapat 2000-től folyamatosan koncertezik országszerte: már elmondhatják, hogy rendszeres fellépői az évente megrendezésre kerülő Sziget -fesztiválnak és az Lb 27 Reggae Campnek is. De játszottak a Spring Reggae Jam-en is, amely után szlovákiai koncertek következtek a nagy népszerűségnek örvendő Polemic zenekar jóvóltából. A zenéjüket megmutathatták a Prága mellett megrendezett nemzetközi reggae fesztiválon is, ahol már 3-4 ezer ember előtt léptek fel.

A zenekar életének további fontos momentumai: több rádiós és televíziós megnyilvánulás (MTV1; RTL KLUB,Szlovén TV), a Nem kell más című dalukkal szerepeltek a Tesó című mozifilmben, sikeres koncerteket adtak a Budapest Plázson valamint a Duna Teraszon.

Nagy előrelépés volt a Zöld Pardon tehetségkutató versenye, amelyen a zenekar fellépési lehetőséghez juthatott a legnépszerűbb szabadtéri koncertpódiumon. A zenekar egyre több külföldi felkérésnek tesz eleget. Játszott több alkalommal Szlovákiában, Csehországban, Szerbia és Montenegróban, Ausztriában és Szlovéniában.

2004-től a zenekar önálló szervezésében indult útjára az Afro-Reggae-Ska Party, amelynek a budapesti Trafó ad otthont minden második hónapban. 2007-ben nagy átalakuláson ment keresztül a Re-G: a ritmusszekcióban és az énekszekcióban történt változások megváltoztatták a zenekart, de a stílus maradt, csak kissé modernebb lett. Érdekességképpen egy Mc is csatlakozott a zenekarhoz. 2007 márciusától megújult lelkesedéssel és modern roots stílussal vág neki a zenekar a jövőnek.

-re-g.hu alapján-

[2006.08.22.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még