2020. június 2. | kedd | Kármen, Anita nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Földes László "Hobo": "Az én világom manapság a cirkusz"
Nagy Szabolcs
     
 
Nagy Szabolcs
Születés dátum: 1969. december 28.
Web: http://www.nagyszabolcs.com
Aktív kapcsolat: Hobo Blues Band (előadó/zenész), Muddy Shoes (előadó/zenész, 1996-), Hárshegy Band (billentyűs), Póka Angéla Trió (zongorista)
Zongorista
 
     

Nagy Szabolcs

Zongorista

1969. december 28-án, Gyulán született.

1988-ban a békéscsabai Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett és azt követően Budapesten - 1988 és 1994 - között a Zeneakadémia diákja volt, zeneszerzés szakon.

A diploma átvétele után négy év keresztül Szegeden, a Zenekonzervatóriumban tanított zeneelméletet és kamarazenét. Komolyzenei tudása mellett folyamatosan képezte magát a könnyedebb műfajokban is.

1997-ben - elsősorban időhiány miatt - felhagyott a tanítással és a könnyűzenének szentelte az életét, illetve újra Budapestre költözött. Innentől kezdve zongoristaként, zeneszerzőként és hangszerelőként vett részt a magyar zenei életben. Tagja a Hobo Blues Band-nak és a Muddy Shoes-nak, akikkel külföldön is számos alkalommal fellépett: Finnország, Ausztria, Horvátország, Csehország, Olaszország, Ukrajna, Jugoszlávia szerepelt többek között a „meghódított” országok sorában. Számos nagyszerű zenekar tagja, koncertek aktív közreműködője volt . Ilyen formáció volt például a Varga János Project és a Ghymes is. Zenélt a fellépéseiken és a lemezeiken is. Emellett társszerzője Hobo színházi estjeinek, ezek a József Attila, Villon, Faludy, Viszokij című daraboknak. Részt vehetett számos nemzetközi fesztiválon és Jam Session-ban is, amelyek során egy színpadon szerepelhetett a hazai és a nemzetközi blues élet olyan kiválóságaival, mint például Holmes Brothers, Sugar Blue, Lusiana Red, és Big Bill Morganfield is. Rendszeresen játszik a Ripoff Raskolnikov-val, a Braindogs-sal és Szakra Gyulával.

2006 óta zenél együtt Póka Angélával a kiváló zongorista.

[2007.02.12.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még