2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Noémi Virág
Noémi Virág
 
Legutóbbi kiadványok
Mindennapok (2009)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Noémi Virág - Soha még, klipforgatás
Noémi Virág Sajtófotók
Kapcsolódó cikkek
A legszebb anyák napi dalok a Zene.hu-n 7. - Noémi Virág, Roberto és Pál Dénes
Starcafé: Bikini, Sterbinszky, Ágnes, Noémi Virág
Noémi Virág karácsonyi ajándékot adott rajongóinak
Noémi Virág imádja a karácsonyi dalokat
Előkelő helyen Noémi Virág kedvenc klipje
     
 
Noémi Virág
Születés dátum: 1983. október 9.
Kapcsolattartó: Interjúk, sajtó:: Havassy Anna Katalin 06-30 405-68-73, Fellépés szervezés: Rácz Attila: 06 20 582 6100
Cím: Budapest II., Hüvösvölgyi út 54.
Web: http://www.noemivirag.hu
Aktív kapcsolat: Magneoton / mTon (kiadó), Noémi Virág Rajongói Oldal (fan club)
Egyéb kapcsolat: Neo Tones (énekes, -2009)
 
     

Noémi Virág

1983. október 9-én Budapesten született. Szülei Hatvani Emese (szövegíró) és Pásztor László (zenész/dalszerző/a Neoton Família alapító tagja. Egy nővére van, aki a keresztségben a Patrícia nevet kapta. Mivel szülei zenével foglalkoztak, nagyon hamar megszokta, hogy zene járja be a család életének minden mozzanatát. Kiskorából élénken él benne az emlék, amikor anyukájuk rájukszólt: "Lányok, ne idétlenkedjetek! Csendesen, mert szöveget írok!".

Nem is kellett sokáig várni, mert a kislányról már az óvodában kiderült, hogy nagyon szeret énekelni, éppen ezért 6 évesen elkezdett szolfézs órákra járni, bár ahogy hivatalos honlapján fogalmazott: akkoriban a szolfézst még egy kicsit unalmasnak találta. Ezt követően 10 éven át tanult zongorázni, ám azt is bevallja: ezt eleinte még leginkább édesanyja erőltette, később viszont nagyon megszerette.

Nem volt kérdéses számára, hogy zenével szeretné foglalkozni, ennek megfelelően 12 éves koromban elkezdett apukája gitárján is „pötyögni”. Azonban az igazi szenvedélye mindvégig az éneklés maradt. Első dalát 11 évesen írta meg, amelynek a Napkirálynő címet adta. Ahogy ő emlékezett: – …ez még egy nagyon egyszerű, igazi gyereklélekhez illő dal volt.

Noémi Virág 16 évesen egy évet az Amerikai Egyesült Államokban töltött, ahol gimnáziumba járt,valamint egy 90 tagú kórusnak is tagja volt, akikkel bejárták fél Amerikát, olyan sok helyre hívták őket fellépni. Ez az egy éve arra is nagyon jó volt, hogy az USA-ban létező rengeteg, számára addig ismeretlen műfajt felfedezze, és igazi kedvenceket szezett a már meglevők mellé. Az egyik ilyen örök kedvence Sheryl Crow, akit egy igazán erős és karakteres nőnek tart, kivételes hangi adottságokkal, és hihetetlen sok, fantasztikus, saját maga által írt dallal.

Miután hazajött, a Budapesti Német Iskolában érettségizett le 2002-ben, majd a következő három és fél évben a Külkerre járt. Itt rengeteg barátot szerzett és elmondhatja azt a közhelyet önmagáról is, hogy a főiskolai/egyetemi néhány év az ember életének egyik legszebb időszaka.

Mindeközben 2002-ben megalakult a Neo Tones nevű együttes, amelynek Noémi Virág volt az egyik énekese. 2002 és 2007 között két sikeres albumot készítettek el és rengeteg élő fellépést vállaltak országszerte. A zenekarban együtt zenélt nővérével, Pattival, Jakab Gyurival, valamint Bardóczi Gáborral, akik mind az egykori Neoton tagok gyermekei. Ezalatt az idő alatt megtanulta, hogy a zene nemcsak hobbi, de nagyon kemény munka is egyben. S ahogy ő írja: „De az is biztos, hogy mi annyit nevettünk meg viccelődtünk együtt, hogy a mai napig is rengeteg bennfentes poénunk van. Végülis, ha az ember belegondol, hogy a zenekar társaival tölti minden egyes hétvégéjét...”

Közben 2006 elején befejezte a főiskolát és a VIVA TV-nél helyezkedett el, ahol a zene közelében maradhatott. Másfél évet dolgozott ott, 2007 ősze óta pedig a Warner Music Hungary alkalmazásában áll, ahol digitális értékesítéssel, üzletfejlesztéssel foglalkozik.

2006 és 2007 között a Minimax csatornán műsort vezettek testvérével, Pattival. A Staraoke gyerekeknek szóló karaoke műsor volt, ami nagyon élvezetesnek és tanulságosnak bizonyult, sokat megtudott a 10-11 éves gyerekekről, az életükről, a gondolkodásukról. Ez egy nagyon érdekes, új terület volt számukra, nagyon szívesen csinálták végig mind a két évadot.

Négy éve Kővári Judit tanítványa, aki véleménye szerint a világ legjobb tanára, ő segít abban, hogy a lehető legkiválóbb technikát tudja az éneklésben elsajátítani. Noémi Virág egy személyes élményét is megosztja a tanárnőjéről: „És mellesleg ő volt az is, aki csodás hangjával az Ave Mariát előadta életem legszebb napján, az esküvőmön.”

Gyerekkori álma, hogy elkészíthessen egy szólóalbumot, ami 2009-ben végre valóra vált, május 8-án került a boltok polcaira a Mindennapok. Erre a korongra az elmúlt három évben írt dalai kerültek fel, mert ezek zenei és szövegi világa is hűen tükrözi, hogy milyen valójában.

Ahogy még a lemez megjelenése előtt írta honlapján:
„Persze néha nehéz megtalálni az egyensúlyt a gyermeki énem, és a felnőtt, dolgozó háziasszony énem között. Valahol a zenében is ezt keresem, hogy hogyan találkozik a két világom egymással - az albumom is ezt tükrözi majd, remélem. Egyik oldalon még a rózsaszín a kedvenc színem, virágot hordok a hajamban és hármasával veszem a lépcsőfokokat, a másik oldalon pedig már egy felnőtt nő vagyok, aki gondoskodik a feladatairól és a szeretteiről.”

A Mindennapokról az első kislemez a Hiányzol, amelyhez videoklip is készült. Ezt a dalt 2006 telén írta, amikor úton volt az államvizsgámra és az idegességtől alig látott. Nem volt CD lejátszó a kocsiban, mert néhány héttel azelőtt feltörték. Ahogy vezetett, elkezdett egy dallamot dúdolni, amire szinte egyből már szöveget is gondolt. S a sikeres vizsga után, már aznap este kész volt a Hiányzol, ami egy akkori szerelmi csalódást dolgoz fel.

A szabadideje teljes egészét a férjével tölti, akivel nagyon szívesen megy bárhova, ami izgalmasan hangzik.

Két kutyával, egy cicával és egy nyuszival élünk egy kertes házban a város szélén, ahova minden áldott nap csodás hazamenni. Bár a szomszédok néha már biztos unják, hogy túl sokat és túl hangosan énekelek.”

Noémi Virágot jelölték a 2009-es Comet Díjra, mégpedig a „Legjobb új előadó” kategóriában, ami nagy megtiszteltetés és öröm a számára. S bár a Comet Gömböt nem neki ítélték, Bencsik Tamarával és Kovácsovics Fruzsinával egy nagyszerű prodikciót adtak elő a színpadon.

Nyáron jelent meg második videóklipje, amely a Soha még című dalból készült, s egy igazi vidám, nyárias hangulatú kisfilm lett, amelyet a közönség hamar a szívébe zárt. Külön érdekessége, hogy férje is szerepet kapott benne, így igazán hitelesen alakítják a fiatalok a szerelmes jeleneteket.

Noémi Virágot válaszotta vendégeként a világsztár Anastacia, amely a magyar énekesnő életében hihetetlen nagy elismerés és lehetőség.

2009. október 11-én megtartották az első Noémi Virág Klubtalálkozót, ahol számos tisztelője ismerkedhetett meg személyesn az énekesnővel.

Decemberben örömmel vállalta a felkérést, amely egy előadássorozatra szólt: az énekesnőnek félig hazai pálya volt az RTL Klub Reggeli című műsorában zajló GospelStars nevű karácsonyi előadás sorozat, hiszen amerikai múlttal rendelkezik, tinédzser korában egy évet az Amerikai Egyesült Államokban töltött. 

A 2010-es év a sikereket még tovább fokozta az énekesnő életében, hiszen elkészült harmadik klipje is, amelyet a Melletted ébredek című dalára forgattak. Különlegessége, hogy fekete-fehér színeivel egyedi hangulatot varázsol a filmkockákra.  Olyanannyira jól sikerült, hogy az akutális VIVA Comet-en a Legjobb videóklip katergóriában jelölést kapott.

Sőt! A VIVA Comet 2010 nem csak egy jelölést hozott Noémi Virágnak, hanem a Legjobb énekesnő kategóriában is harcba szállhatott a Comet gömbért.

Az igazi összetartó, baráti társasággá alakult Noémi Virág Rajongói Klub 2010-ben már gyakori rendszerességgel találkozott, többnyire a mára már törzshelyükké váló kávézóban, sőt, egy ízben a nyár örömeinek hódolva szabadtéri piknik keretében tartottak kötetlen beszélgetést és örömzenélést. Számos élménybeszámoló őrzi a felejthetetlen pillanatok emlékét. 

Nyáron elkészült a negyedik klip is, ameny a Mindennapok című album leszszemélyesebb dalához fűződik. Az énekes-szerző a Szeretlek című számot a férjének szánta, az életüket énekli meg benne. Ettől válik igazán hitelessé és emberközelivé. A klip ráadásul Noémi Virág saját ötletei alapján készült el, a festői Horvátországban. A videó sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy novemberben a VIVA Chart Show legmagasabb fokára ért fel. 
 

[2009.05.16.]

Kiadványok
stúdió
Noémi Virág: Mindennapok (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még