2020. július 15. | szerda | Henrik, Roland nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Nekem és a népdalnak nem ez az utunk"
Ahol a ritmus közösséget alkot
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
IV. Határmenti Világzenei Fesztivál - első nap
[2009. július 24.
péntek ]
IV. Határmenti Világzenei Fesztivál - második nap
[2009. július 25.
szombat ]

Határmenti Világzenei Fesztivál Panyolán

A Szamos folyó jobb partján található alig 600 fős Panyola, ahol július 24-én és 25-én világzenei fesztivált rendeznek számos egyéb program mellett.

A sok szempontból rendhagyó Határmenti Világzenei Fesztivált július 24-25-én rendezik meg Panyolán, amely a magyar-ukrán-román hármas határ hagyományos kultúrájába enged betekintést, koránt sem a megszokott, Dunát rekesztő fesztiválok módján. Panyolán valahogy teljesen másként zajlik minden.

A kis községben napközben nem lehet unatkozni. A falu közepén találkató a kézművesek utcája, ahol többek közt bemutatkozik a híres Erdélyi Kézműves Céh is olyan portékákkal, amelyek főleg a nagyvárosi látogatók számára igazi ritkaságok, egyedi kuriózumok. A kézzel készített áruk mellett helyi kiállítások és gyerekprogramok gazdagítják a kíváncsi látogatók számára nyújtott kínálatot.

Aki inkább aktív kikapcsolódási lehetőségeket keres, az is megtalálhatja itt a számításait: kenuzás, tutajozás az Öreg-Túron, strandolás a Tisza és a Szamos lapályain, biciklizés a folyók töltésein, vagy egy lovas kocsis forduló a Panyolai Elíxír bölcsőjéhez pálinkakóstolóval egybekötve…

Esténként a nádfedeles színpad előtt érdemes megkóstolni a szatmári gasztronómia különlegességeinek színe-javát! Kezdésnek ajánlunk egy szatmári szilvapálinkát, majd egy töltikét, azaz egy szabadtűzön főtt kukoricakását töltött káposztával.

A kalóriák miatt nem kell aggódni, hiszen a talpalávalóról olyan együttesek gondoskodnak, mint az Ethnokol zenekar, a Szászcsávásról származó Nadara együttes, a Magyarpalatkai Banda, a Tárkány Művek zenekar, melyben szerves egésszé áll össze az improvizatív jazz és a tradicionális magyar népzene.

A Jeszenszky István által fémjelzett Új Világok Hangjai igazi világjáró zenei utazásnak ígérkezik Új-Delhitől hazánkig. A szombat estét a Lippentő Táncegyüttes vezeti fel egy igazán különleges táncprodukcióval, melyet a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusaiból verbuválódott Szalonna és Bandája kísér.

[2009.07.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még