2024. június 21. | péntek | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fenyő Miklós koncert - a múlt, a jelen és a jövő találkozása
Kő a dili?
Mindenkinek kell egy álom! - tanácsolja Fenyő Miklós
A Made in Hungaria ismét hódít: kissé újragondolták a régi nagy dalokat
A magyar rock and roll koronázatlan királya 62 éves
Meglepő videót találtunk a Hungáriáról: a barátnőjüknek énekeltek?
Fenyő Miklósnak és Demjén Ferencnek nem voltak kikötései - interjú a két magyar zenei nagysággal
Fenyő Miklós sört iszik a meccsekhez! Érdekes videót találtunk!
Barlangban a Made in Hungária
Szikora Róbert: "Fenyő Miklós hadd pukkadjon meg"
A Hungária előtt tisztelegtek - képekkel!
Nem csak ínyenceknek! Meghallgattuk a Hungária: It Would Be Cool, if It Was Cool bakelit lemezét
Óriási buli! Fenyő Miklós koncert tizenharmadszor a Margitszigeten
Képgalériák
Fenyő Miklós a Margitszigeten 2009
Kapcsolatok
Fenyő Iván
Fenyő Miklós
Szabó Kimmel Tamás
Bársony Zsófi
Kiss Tünde
Kapcsolódó események
Gyerünk a moziba be! - Fenyő Miklós koncert
[2009. augusztus 29.
szombat 20:00]

Három óra az angyalföldi csókkirállyal - Fenyő Miklós a Margitszigeten

Fenyő Miklós, barátai és sztárvendégei immár tizenharmadik alkalommal szórakoztatták a közönséget a Margitszigeten.

Gyerünk a moziba be! szlogennel hirdették meg az ezévi Fenyő koncertet, hiszen a mostani margitszigeti rock and roll happening apropója az idén bemutatott Made in Hungária című film volt. Ennek megfelelően a sztárvendégek is a film szereplői közül kerültek ki: Fenyő Iván, akinek Fenyő Miklós nem csak a tehetségét szereti, de a nevét is; Kiss Tünde, akibe (márhogy a filmben) Fenyő szerelmes volt anno, és ha most pár évtizeddel fiatalabb lenne... – de erre most ne térjünk ki – és a fiatalkori Fenyő Miklóst megszemélyesítő, megfelően pimasz Szabó Kimmel Tamás.

Az időjárás úgy tűnt idén sem lesz kegyes a rajongókhoz és az előadókhoz. Baljós fellegek gyülekeztek egész nap, néhol még az eső is eleredt rendesen, úgyhogy mindenki megfelelően felkészülve jött a nagy eseményre. Szükség is volt rá. A mester bevonulása után szinte azonnal rákezdett az égi áldás, csakúgy mint tavaly. Viszont idén senki nem ijedt meg és ment el, hiszen Fenyő be is jeletette, hogy ha iden mindenki itt marad, akkor megígéri, hogy a következő, tizennegyedik koncertet tiszta, száraz időben fogja tartani. Majdnem azt mondta, hogy verőfényes napsütésben, de az már erős lett volna egy esti koncertnél. Szóval mindenki maradt a helyén, és bár jól eláztunk a koncert elején, annyira felforrósodott a hangulat, hogy mindenki szárazon tudott hazamenni – ehhez persze az is kellett, hogy elálljon az eső, miután rájött, hogy innen bizony senki nem fog elmenekülni.

Fenyő eddigi munkássága során több mint 1200 dalt szerzett, és akkor még nem is beszéltünk az őt ihlető külföldi dalok ezreiről, tehát volt miből válogatni a több mint három órás koncert során. Most is a klasszikus szerzeményeiből hallhattunk egy csokorral, legtöbbször az ő előadásában, de mivel a filmben szereplők nem csak pofavizitre jöttek, ezért ők is kaptak lehetőséget hangjuk élőben történő bemutatására. Nem is kis sikerrel. Mindegyikük előadását kitörő örömmel fogadta a közönség, mintha minden olyan lenne mint a boldog békeidőkben. Lehet agyelhagyás, sikongatás, ami belefér. Azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, ne törödjünk sem az időjárással, sem a gazdasági válsággal, sem a szomszéddal, ez a buli rólunk és nekünk szól profi előadókkal, fantasztikus dalokkal. A három óra úgy elrepült, mintha el sem kezdődött volna.

Mellesleg teljesen rendben ment le a program, kezdődött a Rozival (gyere a moziba be...), folytatódott a bevonulással katonai kísérettel, majd átváltott jampi buli hangulatba. Közben jöttek, mentek a vendégek, a közönség énekelt, tombolt, kiváló koncertnek lehettünk tanúi. Nem csak az énekesek miatt, hanem mert a Jampi Angyalok és a Fenyő Gyöngye zenekar is mindent beleadott. Ahogy a koncert haladt előre, egyre többen gyülekeztek a nézőtér szélén és kezdtek táncolni, arra várva, hogy - mint idáig minden évben - vége legyen a "hivatalos" programnak és lehessen menni le a színpad elé bulizni. Ez meg is történt ahogy kellett, és a fél nézősereg a színpad előtt ropta. A koncert végén még kaptunk egy kis Fenyő-féle agyelhagyást, azaz itt jött az igazi rock and roll. Na nem mintha idáig nem ezt kaptuk volna, de a vége felé már hamisítatlan házibuli hangulat uralkodott a nézőtéren, de még a színpadon is.

Amellett, hogy Fenyő Miklós a magyar zenei élet egyik kiválósága, nem feledkezhetünk el arról, hogy hány kezdő előadó karrierjét indította el, pátyolgatta őket pályájuk elején. Most is bemutatott egy csiszolatlan gyémántot a program vége felé, aki megmutathatta énektudását pár szám erejéig. Aztán hogy mi lesz Bársony Zsófiból, azt majd meglátjuk. Elsőre nem volt rossz.

És még valami a végére. Annyira bíznak a film sikerében, hogy már előre megajánlották neki az Oszkárt, amit Fenyő Miklós örömmel át is vett.

Kedves Fenyő Miklós, innen is köszönjük a csodás estét, és talákozunk jövőre, meg azután, meg még legalább százharmincszor.

Fenyő Miklós a Margitszigeten - galéria (klikk a képre)

-SirOesh-

[2009.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még