Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 29. | szombat | nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új popduóban tűnik fel Auguszt Bárió
Kávézz sztárokkal szombat délután!
A cseles producer elérte, hogy lemezt készítsen a zenekar
Auguszt Bárió
Bízva bízzál
Gastroblues nemcsak borbarátoknak
Igényesség kívül-belül! László Attila and Friends: Babel - Jazz elegánsan
Jön az új Megasztár? Nyerj házi stúdiót és fütyülj a válságra!
László Attila, Harcsa Veronika és Emilio közös dalt készített
Rajzfilmsláger lesz a magyar sikerdalból?
Új helyen a Zeneakadémia két tanszéke
Zenerégész: 56 éves Szűcs Antal Gábor
Kapcsolatok
Auguszt Bárió
László Attila
Legnépszerűbb csengőhangok
Sándor Éva "Hugi"

Hol volt eddig ez a lány? Hugi lehengerelte a közönséget

Augusztus végén rendezték az Életed Zenéje tehetségkutató döntőjét Budapesten. A lelkes énekesek jöttek, láttak, biztató produkciót adtak elő, és ha a tét nem nyomta volna rá a bélyegét, akkor igazi örömzenélés lett volna a fináléban.

A megmérettetésen a szólóban és együttesével, a Soulfézzsal induló - a mezőnyből egyértelműen kiemelkedő - Sándor Évi Hugi (képünkön középen) szerezte meg a győzelmet. A lánytól az eredményhirdetést követően azonnal interjút kértünk.

– Nagyon meglepődtem. Kicsit furcsa érzés, alig tudok beszélni, de nagyon örülök a győzelemnek. A dolgomat betegség is nehezítette, így fokozottan izgultam, hogy kijöjjenek a megfelelő hangok, mert nem egy egyszerű dalt írtam magamnak – mondta Sándor Éva „Hugi”, aki meglepő dolgot árult el.

– Bár sokszor voltam már színpadon, de még soha nem indultam tehetségkutatón. Magam sem tudom, miért 28 évesen neveztem be először. Talán most értem meg arra, hogy megmutassam saját dalaimat. Eddig mindig mások szerzeményeit adtam elő. Rájöttem, kár volt eddig várnom, mert nagyon sok tehetséges fiatal van, akik között már idősnek számítok – tette hozzá.

A győzelem után joggal gondolhatná az ember, hogy újabb versenyeken találkozhatunk Hugival, de egyértelmű választ nem kaputnk az ezt firtató kérdésünkre.

– Lehet, hogy kedvet kaptam egy újabb megmérettetésre. Ez még szó szerint a jövő zenéje. Egy biztos: októberben nekilátok egy saját lemeznek, pontosabban felvesszük és meglátjuk, hogy kiadjuk-e vagy sem.

A sikernek több összetevője is van

Kétségtelen, hogy egy dolog, ha valaki jól tud énekelni, jó a színpadon, de az is elengedhetetlen a sikerhez, hogy ha az énekesnőt lerohanja egy újságíró, akkor ő tudjon nyilatkozni, mondjon egyértelmű dolgokat. Megtudtuk, hogy Hugi tisztában van ezen hiányoságával és igyekszik ezen javítani.

Szintén fontos, hogy a tehetség - Évi egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik, jól énekel, élvezet hallgatni - merje minél hamarabb megmutatni magát a részükre szervezett versenyeken - ahogy a győztes is mondta, fontos, hogy minél fiatalabban kezdje valaki, hiszen annál többször tud fellépni szakmai zsűri előtt.

A rutinos szakemberek tanácsaikkal sok tapasztalathoz juttathatják az énekest, aki ezt felhasználva egyre erősebb lesz, ezáltal színvonalasabb produkciókkal tudja szórakoztatni a publikumot. Az Életed Zenéje zárásaként a kiváló zenész László Attila zeneszerző-gitáros-pedagógus osztotta meg építő jellegű észrevételeit. Szerencsére ebben sok használható információ volt az előadók számára.

Auguszt Bárió főszervezővel – az anyagot később közöljük – hosszabb beszélgetést készítettünk, aki értékelte a versenyt, megosztotta tapasztalatait lapunkkal és elárulta, hogy a dinamikusan fejlődő Életed Zenéje versenyt – terveik szerint – 2010-ben is megrendezik.

Érdekel egy jó könyv? Klikk IDE! Nincs programod ma estére? Klikk ide! Iratkozz fel a Zene.hu hírlevélre és NYERJ!

– zene.hu –

[2009.09.11.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bizso 2009.09.11. 01:20 • [2]
Kedves Balázs!
Írtam, hogy a mezőnyből egyértelműen kiemelkedett Évi, aki valóban zseniálisan énekelt, de ő az amatőrök között egyetlen sokat fellépő zenész volt. Kétségtelen hogy tehetséges, de ez eddig csak azok kevesek számára volt elérhető, akik járnak a fellépésére. A zenekar nevét utólag pótolva jelzem, hogy a szakmai terveiről is irtunk, és nemcsak arról szól a cikk, hogy nehezen nyilatkozott. Nyílván te is tudod, hogy egy újságíró feladata az értékek mellett kiemelni a negatívumokat és építő jellegű észrevételeket tenni. Nyílván, ha Évi kiszeretne kerülni a névtelen, jó énekes kategóriából, akkor fontos, tudja eladni magát és ehhez elengedhetetlen, hogy ha megkeresi egy újságíró azon kevés idő alatt sok hasznos infot mondjon el magáról.
Köszi az észrevételt:
Bíró Zsolt
AsztiBalu 2009.09.10. 22:47 • [1]
Tisztelt névtelen Zene.hu újságíró!

Őszinte döbbenettel olvastam fenti cikkét: az interjúnak nevezett írásában sikerült indokolatlan módon lehúznia igen tehetséges énekesnőnket pusztán azért, mert izgult a fellépést követő őszinte beszélgetés során?! Sikerült a lényeg (tehát Évi tehetsége és a megérdemelt győzelem) mellett egy az egyben elsiklania, helyette szubjektív módon emelve ki ezt a kevésbé fontos részletet, hogy remegett az izgalomtól (na és?), ugyanakkor elfelejtette például megemlíteni a zenekar nevét, amellyel nyert - mivel EGYÜTT nyertünk - és a tényekkel kapcsolatos pontatlanság több mint szakmai hiányosság egy újságíró részéről ugyebár.

Ha már fontosabbnak tartja kiemelni a hibákat, mint az erényeket egy SZAKMAI zsűri által bírált versennyel kapcsolatban - ahol nyilván nem üres, értéktelen produkciók utáni lehengerlő stílust kerestek, hanem minőségi dalokat, ráadásul higgye le, könnyebb megtanítani valakit "lehengerlően" eladni magát mint jól énekelni - akkor csendben megjegyzem, mivel Ön a (helyes)írásból él, hogy a "megmérettetés" szó kicsivel több t betűt tartalmaz, mint gondolná... :o)

Legmélyebb üdvözlettel,

Asztalos Balázs
A SOULFÉZS ZENEKAR vezetője és másik frontembere

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Ír/skót népzene-ISLAND zenekar zenekar [2020.02.28.]
Behringer XENYX QX 1204USB keverő egyéb [2020.02.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
beszámolók még