2021. július 25. | vasárnap | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A cseles producer elérte, hogy lemezt készítsen a zenekar
Rajzfilmsláger lesz a magyar sikerdalból?
Meghökkentő titkokat árulnak el az AD. Studio tagjai - bemutatjuk az Immigrants dalait
A.D. Studio - darabokra szedi és újraépíti a lelked
A magyar zenei valóság: az AD STUDIO álmaiban Amerika túl messze van
Kapcsolódó Kiadványok
AD. Studio: AD Studio No 1 HIts 1989-2001
Kapcsolatok
Auguszt Bárió
AD. Studio
Legnépszerűbb csengőhangok
Cafe Heroes

Jön az új Megasztár? Nyerj házi stúdiót és fütyülj a válságra!

Az AD Studióból ismert Auguszt Bárió az évek alatt megtanulta értékelni a zenésztársak segítségét, ezért a ProArt Szövetséggel ismét megszervezte a lapunk által is támogatott Életed Zenéje országos tehetségvadászatot.

- Minek még egy tehetségkutató verseny?
- Úgy érted, minek még egy esély a haldokló zenész szakmának? Ma minden kérdésre az a válasz, hogy válság van. Ha ez így van, akkor most fognak megszületni a legjobb dalok, ugyanis a művész nehéz körülmények között alkot maradandót, lásd Cezanne vagy Van Gogh. Ez a szisztéma érvényes kell hogy legyen a zenészekre is. Másrészt, ha az embernek baja van a világgal, mi mással tudja a legjobban kifejezni magát, mint zenéléssel, írással, festéssel, filmezéssel, stb… Miért ne adhatnánk újabb és újabb esélyt a magyar zenészeknek, előadóknak?

- De ugye ez a verseny nem showműsor lesz, netalántán a Megasztár vagy a Csillag születik folytatása?
- Nem szeretnénk lemásolni semmit! Ez a verseny nem a showról szól valójában, de keressük az eszeveszetten nagy tehetségeket, legyen az szerző, énekes , rapper vagy zenész. És az sem semmi, hogy a fődíj egy házi stúdió, amivel komplett albumot lehet öszerakni, de lesz még gitár díj, vásárlási utalvány, bemutatkozási lehetőség és pár szakmai jó tanács, hidd el, ez utóbbi megfizethetetlen!

- Hogy jutott eszedbe hogy tehetségek után kutass, elfogytak a fellépések?
- A fellépésekből - amit nevezz nyugodtan koncertnek - több van mint tavaly hál’ istennek, amúgy pedig mindig közel állt hozzám mások segítése, ez amolyan szülői örökség. És mivel szívesen csinálom, örömmel tölt el, ha látok tehetséges zenészeket játszani. Tudod ez egy nagyon nehéz ügy, mert a felfedezés öröme nem tart sokáig, hosszú évek után is sikeresnek lenni vagy csak pusztán dolgozni, netán megélni a zene segítségével iszonyú erőfeszítéseket követel. Alázat, kitartás, olykor megalkuvás, szerencse mind kell hozzá, szóval aki belevág, ne kergessen hiú ábrándokat.

- Most akkor tehetségeket keresel vagy lebeszélnéd őket a zenélésről?
- Nézd, aki valóban zenész, azt hat ökör se tudja elvonszolni a hangszerétől, ez a tavalyi versenyen is kiderült. Páran lemorzsolódtak, páran feloszlottak vagy különböző kifogásokkal nem jöttek el Kaposvárra, a döntőre (volt, aki anyagi okokból nem jött el, azt megértettük ). Viszont, akik ott voltak, nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, hittel teli produkciót hoztak. Nagyon profi hangosítókkal dolgoztunk, jó cuccon szólaltak meg a zenekarok, úgyhogy rutinszerzésnek sem volt utolsó a dolog.

- Egyedül szervezel mindent?
- A Dúr - Akkord Alapítvány kuratóriumi elnökeként többed magammal veszek részt a dologban, de az ötlettől a megvalósításon át mindenen rajta tartom a szemem. A szervezést pedig közösen vállaltuk a ProArt Szövetséggel, akik a cd-hamisítók elleni küzdelemben edződnek nap mint nap. Van is egy kampányuk Eggyel több címmel, aminek az a lényege, hogy vásárolj eggyel több cédét, mint tavaly. Ez is kitűnő kezdeményezés, velük jó együtt dolgozni, hiszen közösek a célkitűzéseink.

- Hol lehet jelentkezni?
- A proart.hu weboldaláról lehet letölteni a jelentkezési lapot, illetve minden info megtalálható a versennyel kapcsolatban. De ha még ezek után is lenne kérdés, ide lehet írniuk a jelentkezőknek: eletedzeneje2009@gmail.com. Igyekszünk minden kérdésre maximális odafigyeléssel válaszolni.

[2009.06.08.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Szombaton mutatta be a 25 éves Hooligans a...

Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Jégeső és égzengés harangozta be...

Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
Szórakoztat és tanít a Puskás című musical - képekben
beszámolók még