2020. augusztus 12. | szerda | Klára nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Itt az alapszint a magasszint" - Bobafett: Aludnifogtál
"Majd' elájultam, mikor megláttam Snoop Dogg-ot"
Method Man a Pecsában
Akkezdet Phiai - Hisz Sztori (videó)
Dopeman felfedezettje kreatív klippel debütál
Megjelent Akkezdet Phiai második lemeze, a Kottazűr
Videóinterjú Method Mannel
Zenebuddhizmus: itt az Akkezdet első hivatalos videója
Képgalériák
Akkezdet, Nks, Tirpa, Dopeman, Cilvaringz
Method Man a Pecsában
Kapcsolatok
Akkezdet Phiai
Dopeman
Method Man
NKS (nemközöltsáv)

Method Man hatalmas bulija a Pecsában - képpel, videóval

Tavaly december 29-én a PKO lemezbemutató ideje alatt AZA felkonferált egy remixet, amit Mr.Meth érkezésének tiszteletére játszott le Kwest. Az ismerősen csengő kilenc betű egymást követő sorolása egyértelművé tette, hogy a ScarcityBP kit hoz hazánkba 2010-ben. Belépve a következő évbe egyre nagyobb reklámot kapott a koncert és annak időpontja, amit bravúrosan április elsejére, az előadó születésnapjára szerveztek. Az időpont mellett fény derült a warm up zenekarokra, valamint azokra, akik európai turnéjának keretein belül kísérik: Cilvaringz, Streetlife, Dj Sueside és a svéd Ledr P.

A kezdés előtt fél órával érkeztünk a helyszínre. Ekkor a Kriminal bandavezér állandó DJ-je, Kool Kaso pörgette a lemezeket, később Bankos is színpadra lépett egy rövid, Norbával közös szett erejéig. Őket követte a Kriminal zászlóvivője az NKS, akik két számban működnek közre az új Akkezdet lemezen, és kiknek újranyomott lemezét a Hanyag Elegancia boltban tudjátok beszerezni. A Kriminal tagjait huszonharmadikán a Hanyag Elegancia és AKPH klub által közösen rendezett bulin láthatjátok, ami egyben a bolt első születésnapjának időpontja és a legfrissebb magyar válogatáslemez bemutatója.

Bizonyára sokak számára feltünt, hogy a legtöbb rendezvényen él a Scarcity – Kriminal fellépőgárda állandósága. Egész egyszerűen azért, mert ezek az emberek megérdemlik, hogy előzenekarként léphessenek fel a kultúra nagyjai előtt, kiadványaik és munkásságuk miatt. Emlékezzünk a Krime Citykre, a Kultiplexes AKPH klubokra. De visszatérve a koncertre…

Az NKS-t követően Said és Újonc fokozták a közönség hangulatát a Kottazűr második korongjának első trekkjével, a Zenebuddhizmussal. Akkezdetet váltotta Dopeman és testvére Kicsi Dope, és a házigazda Killakikitt. A nézők számára talán ők jelentették a warm up csúcsfokát, különösképp Dopeman, aki whiskivel kínálta az első sorban álló arcokat. A Killakikitt-Pityinger kombó főleg a Tirpa lemez első ízelítőjét, az előadóról elnevezett szólótrekket ordíttatta a tömeggel. Elhangzottak a régi Dopeman albumokról ismert trekkek is, valamint a Tirpa szólóalbumból is kaptunk ízelítőt. Kétség nincs arra, hogy Tirpa lenne a jelenleg legsikeresebb fiatal emszí, ilyen reklám, ajánlás mellett egyenes a sikerhez vezető út. A Killakikitt-Pityinger párossal ért véget a hazai előadók műsora.

Következőként a svéd LEDR P vette át a színpadot, és innentől kezdődik a koncert fordulópontja. Egy teljesen más hangulatot adott át, mint a honiak. Végig energikus volt, a közönséggel közvetlenebb, bár kicsit hatásvadász az örökzöldek bömböltetésével, a tömeg megmozgatásával. Így szövegeit nem ismerhettük meg. A Jump around - mint örök klasszikus és hangulatalapozó - emberek ezreit ugráltatta, a sajtósávból nézve a rendezvény elfajuló rock-koncertre kezdett hasonlítani, mint rap koncertre. Igaz, a hangulat stílustól független. LEDR P-t követte Cilvaringz, aki negyedjére járt nálunk. Amit a legjobban szeretek a tengerentúli előadókban az a közönség felé mutatott szeretetük, igaz Cilvaringz holland állampolgár. Egyrészt azért, mert másképp értékelik az európai közönséget, mint az otthoniakat, több megbecsülést kapnak, és úgy gondolják, hogy Európában töretlenül él a klasszikus hangzás hulláma. Nem ferdült, csorbult el a mozgalom. A közönség őrjöng, ha színpadon láthat egy külföldi előadót. Ebben persze közrejátszik az idealizálás. A szomszéd fűje mindig zöldebb.

Furcsa, hogy ugyanez a közönség, az a kialakult mag, akiket ilyen koncerteken látni szoktam, néha sértő szavakkal illet meg egy magyar előadót, producert, de ha egy külföldit lát élőben - talán annak érinthetetlensége miatt - jobban tiszteli. Cilvaringz 2007-es albumáról az I-ról adott elő számokat. A körülbelül húsz-harminc perces szett után rövid szünet következett, majd elérkezett a pillanat, amit mindenki várt, Mr.Meth Streetlife-fal közösen átvette a színpadot. Streetlife a Tical-on szerepelt először a Mr.Sandman című számban közreműködőként. Tőle a Street Education-ről hallhattunk számokat, és egy őrült shoutout Budapestnek.

Hihetetlenül érzik magukat a színpadon. Ebben közrejátszik, hogy ebből és ezért élnek. Meth az első tíz perc után tisztázta a közönséggel, hogy szerinte a legtöbben a régi cuccaira kíváncsiak, ezért a mai szettet aszerint állította össze. Tehát Tical, Judgement Day, 4:21 koktél. A dalok közti szünetekben rövid monológokkal közölte a vele kapcsolatos információkat, amikből kiderült, hogy születésnapja március másodikán volt, nem pedig április elsején. Ezenkívül bejelentette, hogy Redmannel elkezdik a How High 2 forgatását. Ezt a hírt első kézből kapta a magyar közönség.

Method Man ugyanolyan dinamikus volt, mint 2007-ben. Energikus, végigtáncolja a fellépését, beugrik a közönség soraiba. Ezt a legtöbb koncertjén megteszi. Örültünk a belőle áradó energiának, de kameráink bánták, amikor vizespalackot dobott a közönség sorai közé. A koncert végén színpadra álltak mindazok, akik vele tartottak budapesti állomásán. Bizonyította, hogy a WU-Tang továbbra is az a csoport, amivel nem kell kezdeni. Amit hiányoltam az a WU Massacre bereklámozása. Annak ellenére, hogy javarészt régi számokkal készült, említést tehetett volna a közelgő szólóalbumáról.

A backstage-be való bejutás különösképp nehéz volt. A színpad melletti bejáratnál arról tájékoztattak minket, hogy a sajtóbelépő nem hatalmaz fel a belépésre, de szerencsére az egyik biztonsági őr jóindulata besegített minket, csupán egy jó tipp kellett, hogy honnan közelítsük meg a helyszínt. A backstage-ben egy rövid fogadás után Method Man felvágta a neki szánt tortát. Ekkor mégegyszer kihangsúlyozta, hogy a születésnapja március másodikán van, nem pedig a beharangozott napon. A szemfülesek ilyenkor sebtiben megnézik az online életrajzokat. Erre mi sem találtunk választ, valószínűleg a marketing miatt lett így feltüntetve.

Method Man a Pecsában - galéria

Az interjúkészítés csoportosan zajlott. Sorrendben lehetett kérdezni, kerülni kellett a kérdések ismétlését. Mi a Wu Massacre lemezről szerettünk volna kérdezni, de sajnos az előttünk álló riporternek beszámolt az albumról. Hiányoltuk viszont a témában jártas sajtóorgánumokat. Talán ennek köszönhetően tehettük fel kérdéseinket, amikre tartalmas választ kaptunk. Egy nagyon közlékeny és értelmes ember tárta elénk gondolatait, aki beszélgetőtársát egyenlő partnerként kezeli. Végig tartja a szemkontaktust miközben válaszol, és igyekszik szlengmentesen fogalmazni. Így az irodalmi angolt beszélő fél minden válaszát tisztán érti. 


Összegezve: fergeteges koncerten vehettünk részt, aminek szervezésében nem találtunk hiányosságot. Bízunk a Scarcity és a Next Station további közreműködésében. Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek, hogy tető alá hozták a rendezvényt.

Method Man live in Hungary from Liam Howlett on Vimeo.


 

-tanga-

képek: Orbán Péter

[2010.04.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még