2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Neves vendégekkel emlékeznek Radics Bélára, Budapesten
Itt az új őrület? Quaddal száguldanak a zenészek
Nincs pénz a felújításra! Tönkremegy Budapest egyik legpatinásabb szabadtéri színpada?
Vörös István kedvencei: Pusztavacs, Mexikó és Pecsa
A Team Rock Bandnél vendégeskedik Vörös István és Takáts Tamás
Előjelek 2010-re Vörös István Prognózistól
Második diadalmenete a Billentyűsök éjszakájának - képekben
Másodszor is megvalósult egy kivételes vállalkozás az Arénában
Kapcsolódó Kiadványok
Vörös István: Táncol a világ a tetején
Kapcsolatok
Vörös István
Prognózis
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vörös István Prognózis és Pandora’s Box (Debrecen) koncert
[2010. augusztus 7.
szombat 19:00]

Jó bor és rock and roll: két népszerű rockcsapat az egri Szépasszony-völgyben

Soha nem elég a zamatos borból, a dübörgő rockmuzsikából és a szerelemből. A debreceni Pandora’s Box és Vörös István Prognózis csapata az egri Szépasszony- völgyébe hívja az igényes zene elszánt híveit, ahol kedvenc bandájuk muzsikája mellett kedvükre hódolhatnak a nemes nedűk iránti esetleges szenvedélyüknek. A többi rajtuk múlik, hiszen: Tele van a város szerelemmel…

Hová menjek?

Amolyan csúcstalálkozónak nézhet elébe, aki ellátogat 2010. augusztus 7-én az egri Szépasszony-völgyébe. A szabadtéri színpadon Magyarország két emblematikus, vezető rockbandája váltja egymást, miközben a bor-ínyencek szorosabb ismeretséget köthetnek Eger kiváló minőségű, nemes, folyékony szőlőtermékeivel.

Tele van a város szerelemmel…

…szólt a Prognózis nagysikerű dala, még valamikor 1986-ból; azóta is a közönség kedvenc darabja. De ott volt ugyanebből a korszakból a Hajsza közben, később a Kutya világ, vagy Kié az ország, de Vörös István szólópályájának első, átütő erejű slágere, a Magányos utazó is hamar belopta magát a közönség szívébe. Van miből válogatni tehát a Vörös István Prognózis formációnak, sőt a tapasztalatok szerint inkább a bőség zavara okozhat némi fejtörést.

A könnyen emészthető, olykor kemény, máskor lírai dallamok színes, látványos előadásmóddal párosulnak, mindez megfűszerezve invenciózus gitárszólókkal. Merthogy hathúros hangszerben sincs hiány a VIP háza táján: a frontember nem véletlenül váltotta annak idején Radics Bélát, a magyar gitárkirályt a Nevada zenekarban; a közönség nem csak hogy elfogadta, de piedesztálra is emelte új kedvencét, amit azért ki kellett érdemelni. A fiatal generáció egyik kiemelkedő tehetségű gitárosa, Z.Kiss Zalán Vörös Pisti mellett többször bizonyított a koncertdobogókon és különböző albumokon. A VIP többi tagjával együtt, méltó társa a zenekarvezetőnek.

Soha nem elég…

…mondják a telhetetlenek, s e kitétel akár igaz is lehet. Mert a jóból valóban soha nem elég, legyen szó zenéről, borról, sörről, vagy bármi másról… A Pandora’s Box is e gondolat mentén préselte fekete bakelit lemez barázdákba ars poeticáját, még 1983-ban. Azóta is a koncertek kihagyhatatlan darabja, a Vágtass velem-mel és A zöld, a bíbor és a fekete című megaslágerrel együtt. Persze a nóták megjelenését és tündöklését követően levonult egy-két árhullám a Dunán és a Tiszán, de, mint tudjuk, a rockmuzsikát nem rágja az idő vasfoga. Az idén harminc éves P.Box utódzenekara, a 2000-ben új tagokkal létrehozott XXI. századi P.Box formáció folytatja a Bencsik Samu és Cserháti Pityi által annak idején megkezdett utat. A két kiváló muzsikus ugyan már nincs az élők sorában, de az általuk hátrahagyott szellemiség, a hardrock stílus megmaradt – hiszen a tehetséges, fiatal zenészek erre esküdtek fel – és két nagyszerű, új dalokat felvonultató sorlemezben csúcsosodott ki.

E szerzemények a Társulatot is megjárt Koroknai Árpád (Kori) tolmácsolásában, a klasszikus nótákkal egyetemben, a mindenkori P.Box koncertek egyenrangú darabjai. Nem kétséges, hogy a Veled múljon el, az Árnyék, vagy akár a Pangea előbb-utóbb bevonul a magyar rocktörténet halhatatlanjai közé. Hogy ez eddig nem történt meg, arról nagyrészt a hazai – nem éppen rockbarát – médiumok tehetnek. De hát ezért vannak a rockkoncertek…

Közérdekű információk

A Vörös István Prognózis és Pandora’s Box (Debrecen) koncert színhelye: Eger, Szépasszony-völgy Szabadtéri Színpad. Kapunyitás 19.00 óra. Koncertkezdés 20.00 óra. Jegyárak elővételben: 1.600.-Ft, a helyszínen: 1.800.-Ft Kapható: Tourinform Eger, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. valamint Eger, Tábornok- ház, Zalár u. 11. További információk: 06-20/278-99-33 telefonszámon.

…és végül…

Vágtass velünk, a Vörös István Prognózissal és a debreceni Pandora’s Box-szal!

- Hegedűs István -

[2010.08.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még