2024. május 22. | szerda | Júlia, Rita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Vörös István: Táncol a világ a tetején
Cikkek a fellépőről
Hallgasd meg! Ez volt a sláger 1986. április 6-án
Zajlik a Zene.hu legnépszerűbb magyar együttes versenye: íme a D csoport mezőnye
Lángok között izzott a Prognózis
Demjén, Somló, Charlie és a Prognózis közösen „oltják a tüzet”
Jó bor és rock and roll: két népszerű rockcsapat az egri Szépasszony-völgyben
     
 
Vörös István Prognózis és Pandora’s Box (Debrecen) koncert
Dátum: 2010. augusztus 7.
szombat 19:00
Helyszín: Szépasszony-Völgy
Kapcsolat: Prognózis
 
     

Kapunyitás 19.00 óra. Koncertkezdés 20.00 óra. Jegyárak elővételben: 1.600.-Ft, a helyszínen: 1.800.-Ft Kapható: Tourinform Eger, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. valamint Eger, Tábornok- ház, Zalár u. 11. További információk: 06-20/278-99-33 telefonszámon.

Jó bor és rock and roll: két népszerű rockcsapat az egri Szépasszony-völgyben

Soha nem elég a zamatos borból, a dübörgő rockmuzsikából és a szerelemből. A debreceni Pandora’s Box és Vörös István Prognózis csapata az egri Szépasszony- völgyébe hívja az igényes zene elszánt híveit, ahol kedvenc bandájuk muzsikája mellett kedvükre hódolhatnak a nemes nedűk iránti esetleges szenvedélyüknek. A többi rajtuk múlik, hiszen: Tele van a város szerelemmel…

Hová menjek?

Amolyan csúcstalálkozónak nézhet elébe, aki ellátogat 2010. augusztus 7-én az egri Szépasszony-völgyébe. A szabadtéri színpadon Magyarország két emblematikus, vezető rockbandája váltja egymást, miközben a bor-ínyencek szorosabb ismeretséget köthetnek Eger kiváló minőségű, nemes, folyékony szőlőtermékeivel.

Tele van a város szerelemmel…

…szólt a Prognózis nagysikerű dala, még valamikor 1986-ból; azóta is a közönség kedvenc darabja. De ott volt ugyanebből a korszakból a Hajsza közben, később a Kutya világ, vagy Kié az ország, de Vörös István szólópályájának első, átütő erejű slágere, a Magányos utazó is hamar belopta magát a közönség szívébe. Van miből válogatni tehát a Vörös István Prognózis formációnak, sőt a tapasztalatok szerint inkább a bőség zavara okozhat némi fejtörést.

A könnyen emészthető, olykor kemény, máskor lírai dallamok színes, látványos előadásmóddal párosulnak, mindez megfűszerezve invenciózus gitárszólókkal. Merthogy hathúros hangszerben sincs hiány a VIP háza táján: a frontember nem véletlenül váltotta annak idején Radics Bélát, a magyar gitárkirályt a Nevada zenekarban; a közönség nem csak hogy elfogadta, de piedesztálra is emelte új kedvencét, amit azért ki kellett érdemelni. A fiatal generáció egyik kiemelkedő tehetségű gitárosa, Z.Kiss Zalán Vörös Pisti mellett többször bizonyított a koncertdobogókon és különböző albumokon. A VIP többi tagjával együtt, méltó társa a zenekarvezetőnek.

Soha nem elég…

…mondják a telhetetlenek, s e kitétel akár igaz is lehet. Mert a jóból valóban soha nem elég, legyen szó zenéről, borról, sörről, vagy bármi másról… A Pandora’s Box is e gondolat mentén préselte fekete bakelit lemez barázdákba ars poeticáját, még 1983-ban. Azóta is a koncertek kihagyhatatlan darabja, a Vágtass velem-mel és A zöld, a bíbor és a fekete című megaslágerrel együtt. Persze a nóták megjelenését és tündöklését követően levonult egy-két árhullám a Dunán és a Tiszán, de, mint tudjuk, a rockmuzsikát nem rágja az idő vasfoga. Az idén harminc éves P.Box utódzenekara, a 2000-ben új tagokkal létrehozott XXI. századi P.Box formáció folytatja a Bencsik Samu és Cserháti Pityi által annak idején megkezdett utat. A két kiváló muzsikus ugyan már nincs az élők sorában, de az általuk hátrahagyott szellemiség, a hardrock stílus megmaradt – hiszen a tehetséges, fiatal zenészek erre esküdtek fel – és két nagyszerű, új dalokat felvonultató sorlemezben csúcsosodott ki.

E szerzemények a Társulatot is megjárt Koroknai Árpád (Kori) tolmácsolásában, a klasszikus nótákkal egyetemben, a mindenkori P.Box koncertek egyenrangú darabjai. Nem kétséges, hogy a Veled múljon el, az Árnyék, vagy akár a Pangea előbb-utóbb bevonul a magyar rocktörténet halhatatlanjai közé. Hogy ez eddig nem történt meg, arról nagyrészt a hazai – nem éppen rockbarát – médiumok tehetnek. De hát ezért vannak a rockkoncertek…

Közérdekű információk

A Vörös István Prognózis és Pandora’s Box (Debrecen) koncert színhelye: Eger, Szépasszony-völgy Szabadtéri Színpad. Kapunyitás 19.00 óra. Koncertkezdés 20.00 óra. Jegyárak elővételben: 1.600.-Ft, a helyszínen: 1.800.-Ft Kapható: Tourinform Eger, Bajcsy-Zsilinszky u. 9. valamint Eger, Tábornok- ház, Zalár u. 11. További információk: 06-20/278-99-33 telefonszámon.

…és végül…

Vágtass velünk, a Vörös István Prognózissal és a debreceni Pandora’s Box-szal!

- Hegedűs István -

[2010.08.02.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még