2022. július 3. | vasárnap | Kornél, Soma nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Appril Project
Krizbai Terézia (Teca)
László Attila
Timi Chen
Szabó Ádám
Gomes Martins Klaudia
Everdance Táncszínház
Csillag születik

Timi Chen kiesett a Csillag Születikból, Krizbai Tecát a nézők mentették meg

Komoly balszerencse-folyam után folytatódik szombaton este a Csillag Születik harmadik szériájának második döntője. Múlt héten nagy meglepetésként az egyik legnagyobb esélyesnek tartott Mr. Joe-tól búcsúztunk, ma pedig kiderül, hogy izgulnunk kell-e a szuper táncos produkciókat előállító Appril Projekttől, és hogy Szabó Ádámnak vajon sikerül-e megjavítani hangszerét a fellépés előtt.  

Nem kedvezett a péntek 13 az Appril Projektnek, pénteki próbájukon ugyanis balesetet szenvedett egyik táncosuk. Mint a kórházban kiderült Ricsinek agyrázkódása van, ezért ő biztosan nem léphet fel a ma esti műsorban. Kérdéses az is, hogy Szabó Ádám színpadra áll-e, hiszen neki a harmonikája romlott el a kezdés előtt néhány órával. Ezzel azonban nincs vége a balszerencsék sorozatának: ahogy korábban beszámoltunk róla, a Csillag Születik stábjának egyik tagja is megsérült, amikor a stúdióban leesett a nézőtér lépcsőjéről. Az ő állapota még nem ismert.

Nem lesz tehát aggodalmaktól mentes a ma esti döntő, az Appril Projekt és Szabó Ádám számára biztosan nem. De izgulhatunk más miatt is, hiszen az RTL Klub nem véletlenül tette át a műsorkezdés időpontját este hét órára. A Csillag Születik után ugyanis azonnal kezdődik az Eurovíziós Dalfesztivál döntője az M1-en, ahol az X-faktorban megismert Wolf Kati küzd az elsőségért. Kati jó eséllyel indul a versenyen, hiszen az egyik düsseldorfi rádió hallgatói a kedvencüknek járó díjat neki ítélték.

Addig azonban még hátra van a Csillag Születik újabb fordulója, ahol immár heten küzdenek a továbbjutásért. A szabály egyszerű: a négytagú zsűri pontozás alapján felállítja saját sorrendjét, majd ezt a nézői szavazatokkal összegezve alakul ki a végleges sorrend. Aki a sor végére kerül, búcsúzik a versenytől, ahogy múlt szombaton Mr. Joe tette.

„Táncolj szívedből!” - megkezdődött a show

Megkezdődött hát a show a NOX együttes Ébredj fel! című dalával, melyet a tehetségkutató versenyzői énekeltek, táncosai pedig követték a dal utasítását, és ropták, ahogy szívük diktálta.Tette ezt az Appril Projekt is, akiknek tagjai között szerencsétlen sorsú, ám annál keményebben küzdő táncosok vannak. Akik a szív és a lélek harmóniáját keresve élnek, dolgoznak és táncolnak nap mint nap. Ezt tették akkor is, amikor a tánccsapat egyik tagja, Ricsi megsérült az egyik pénteki próbán. Most már tudjuk: Ricsi jól van, de még nem elég erős ahhoz, hogy színpadra álljon a komoly koncentrációt és erőnlétet követelő koreográfiában. Helyére ezért a csapat első embere, koreográfusuk „ugrott be” (esetükben szó szerint). Az apró módosulás nem gyengítette a fellépést. Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója hosszasan elemezte a produkció lényegét, a gumiszalag használatát, ami Oroszlán Szonja színművésznő életébe és újdonságot hozott. A kreatív megoldás 37 pontot hozott a táncegyüttes konyhájára.

Krizbai Teca azon szerencsések közé tartozik, akivel semmi baj nem történt a hétvégén. A múlt heti döntő óta azonban megtörtént vele az, ami még sok látó társának sem sikerül: átadta élete első autogramját! Egyelőre ugyan még segítséggel tte mindezt, de a 15 éves maglódi lány reméli, hogy a jövőben egyedül is le tudja írni nevét rajongóinak, mert nagyon sok aláírást szeretne még elosztogatni. Hogy lesz-e erre esélye, ahhoz most egy szentimentális, angol nyelvű világslágert kellett meggyőzően elénekelnie. Azt hiszem ez most nem sikerült.

Rihanna Unfaithful-ja egyébként is nehéz dal, és Tecának ezzel most a zongorája nélkül kellett megbirkóznia. Kicsit olyan volt, mintha nem tudna koncentrálni az éneklésre, mert nem látta, nem érezte az előtte állványon elhelyezett mikrofont. A zsűri értékelésében megosztott volt, Fáy Miklós kritikus szakmájához méltóan bírálta az előadást, Hernádi Judit művésznő azonban megvédte a lányt, értékelte a bátor dalválasztást. 29 pontot ért az előadás.Gomes-Martins Kaludia
azt hiszem a műsor egyik legextravagánsabb személyisége. Arcát kivétel nélkül mindig maszk mögé rejti, mondanivalóját sem a szavak útján teszi közzé, az ő nyelve a tánc. A tánc, amiben nem tűri, hogy korlátok közé szorítsák, ezért barátnőjével és koreográfusával kizárólag előadásai körvonalait határozzák meg. Azok mentén haladva nagyrészt improvizá. És ez az ő titka. Ezért kedvelem annyira. És Hernádi művésznő is, aki most megértette, amit Gomes mondani, kifejezni akart. „Az élményanyagot látom mögötte” – fogalmazott Fáy, aki szerint az afrikai-magyar származású lány most olyan képi világot vitt színpadra, amit ilyen csillogó színpadon nem szokás megmutatni. Szirtes Tamás is dicsérte a produkciót, de kiemelte: talán a kevés felkészülési idő miatt többször előfordultak ismétlések a táncban. Ezzel együtt Gomes előadását 33 ponttal értékelte a zsűri.

Timi Chen
legutóbb a magyaroknak szeretett volna kedveskedni dalválasztásával, a Magyarországgal. Előadását kicsit kevésnek találta a zsűri, Hernádi egyenesen úgy fogalmazott: nem tudja, hogy amit Timi csinál, az elég-e ide. A nézők azonban megmentették őt, hiszen a műsor végén Mr. Joe-val a színpadon állva és arra várva, hogy melyikük neve hangzik el a továbbjutók névsorában, a fiatal kínai lány saját nevét hallotta. Bevallom én ennek annyira nem örültem.

Timi fiatal, szép és egzotikus. De a hangja nem jó annyira, hogy versenybe szálljon akár a kiesett „ötvenes”-sel, vagy bármelyik tehetséggel, aki még versenyben van. Persze ez csak az én véleményem, a nézők nyugodtan dönthetnek máshogy, ahogy múlt héten is megtették. Lady Gaga Timi Chen verzióban mit mondjak, több mint érdekes. Oroszlán Szonja szerint eddig ez a dal állt legjobban az ifjú hölgynek, de az előadásmódot többször is kritikával illette. Hernádi Juci is csak a show-t dicsérte, azt nagyon, de szerinte annak alatta maradt Timi. 30 ponttal reménykedhet a folytatásban.

Most végre kiderült!

Kiderült! Szabó Ádám színpadra áll ma este! Ez ugyanis kérdéses volt még néhány órája, amikor elromlott Ádám hangszere, amelyből olyan stílusokat és hangokat tud „kicsiholni”, amit soha nem hallottunk még tangóharmonikából. A zenész meglepetést ígért, és meglepetést hozott. A vadnyugatra csábított minket, ahonnan egyenesen a Keresztapához vitt minket. Majd egy igazi tangóra kért fel, amire hát persze, hogy nem lehet nemet mondani! A Titanikkal is elhajóztunk a vágyak tengerére, ahol már egy hatalmas fehér cápa elől kellett menekülnünk! Filmslágerek Szabó Ádámul – talán így definiálhatnám, amit láttunk és hallottunk, ami kreatív volt, friss és élvezhető! Szirtes Tamás máris nagy rajongója Ádámnak, de most azért valamit hiányolt belőle. Fáy Miklós szerint ami hiányzott, az a zene volt. Mert ugyan megmutatta a különböző motívumokat, de emellé nem fért el a zene. Ez a produkció 34 pontot hozott Ádámnak.

[2011.05.14.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Jonathan Davis ezúttal...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még
Otthoni játékok