Alensa: 35% TopVue termékekre
2020. december 5. | szombat | Vilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sziget Fesztivál 2011- Soron kívül kaphat engedélyt az esemény
Alekosz találkozott Takács Nikolasszal
Kultfest 2011: sötét zenék ínyenceknek
Megijedt a vihar a Tankcsapdától
Hegyalja 2011: A Slayer viharfakasztó koncertje
Közel 70 ezren idén is az EFOTT-on
"Nem ugyanazok vagyunk, mint 10-12 évvel ezelőtt" - interjú a Guano Apes-szel
Prince lesz a Sziget „Nulladik” napi sztárja
Képgalériák
EFOTT 2011 - életképek
EFOTT 2011 - koncertek
Kapcsolatok
EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója)
Kapcsolódó események
EFOTT 2011
[2011. július 12. - 17. ]

Mindig tud valami újat mutatni Tibi bácsi: EFOTT-on jártunk

Így, hogy bezárta kapuit az EFOTT fesztivál és kipihentük magunkat, jöhet az élménybeszámoló.

A 2011-es Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozóját a szolnoki Tiszaligetben rendezték meg. A helyszín jó választásnak tűnt, viszont a színpadok elrendezésére sokan panaszkodtak. A bejárat után közvetlenül a civil szervezetek sátrai sorakoztak egy HÖOK sátor körül. A többi koncerthelyszínhez azonban egy jó öt percet kellett sétálni, ahova a szervezők egyetlen ’büfét’ sem helyeztek el. A valódi problémát azonban nem a távolság okozta, hanem ami ebből következett: szétszóródtak a fesztiválozók a Tiszaligetben.

Az első nap legemlékezetesebb koncertje a magát tipikusan fesztiválzenekarnak tartó Irie Maffia volt, akikről tudni kell, hogy a reggae műfajt szélesebb körben elterjesztették a fiatalok körében. Mondhatnánk, hogy 11 fővel a színpadon könnyű jó hangulatot csinálni, ahhoz azonban igazi tehetség kell, hogy a koncert végére megháromszorozzák a közönségüket. Az első napon egyébként nem volt teltház, kevés helyen kellett várakozni. Egyből megkaptuk a vodkanarancsot, igazán baráti áron. 500 forint körül lehetett hozzájutni a szénsavas és a rostos változathoz egyaránt. Közben gyülekeztek az emberek az Apollo440 előtt. Aki nem ismerné az angol bandát, annak kötelező jelleggel meg kell hallgatnia a Can't Stop The Rock című számot. Ugye hogy tudod? Zenehallgatás közben egy rögtönzött motoros barátunkkal társalogtunk, aki csak az Apollo440 miatt állt meg a Hegyalja előtt Szolnokon. A barátnőjével úgy döntöttek, hogy ha már erre járnak, nem hagyják ki ezt a koncertet.

Már éjfélre járt az idő, amikor éledezni kezdtek a DJ-k. A legtöbben idén is természetesen Dévényi Tibi bácsi állatkertjében voltak. Hiába hallgatjuk ugyanazt a lemezt évről évre, napról napra, mindig tud valami újat mutatni Tibi bácsi. A hangulatot a dedikált piros labdák dobálása az egekbe fokozza, a mindenki számára jól ismert zenék pedig igazi retró házibuli hangulatba repítenek. Az utolsó labda után már csak az ’Én, a lemezlovas’ című sláger hangzik el, majd a DJ-k veszik át a terepet.

Ilyenkor eszébe jut az illuminált fesztiválozóknak az alvás gondolata is. Sátrazni akadt hely jócskán, nem szenvedtünk olyan helyhiányban, mint amit a VOLT-on tapasztaltunk. Az óriási árnyékot adó fákat csak délelőtt vettük jobban szemügyre, milyen rossz is lenne nélkülük.

A fesztivál egyik legnagyobb pozitívuma a tőle 100 méterre lévő Liget termálstrand és élményfürdő. Minden fesztiválozó átbattyogott a strandra, ahol ingyenes belépésre jogosító karszalagot kaptunk. A hatalmas területen lévő strandot ellepték a fesztiválozók. Néhány embert láttam csak, aki nem az EFOTT-ról sétált át. Itt is számos program közül válogathattunk. Többek között Körmendi Gábor, az xnews.hu riportere készített interjúkat ismert és kevésbé ismert alanyokkal. Emellett a vízi vetélkedőkön is részt vehetett az, akit nem fárasztott le kellőképpen az előző nap.

Ahogy esteledett, mindenki elindult vissza a fesztivál helyszínére.
A csütörtöki program Csík zenekar, 30Y, és a picit talán nem ide illő Republic volt. A Csík zenekar inkább csak közönség csalogató volt, a Most múlik pontosan sokak számára ismerős lehetett, hiszen akkor indultak meg a legtöbben a színpad felé. Nem is csoda, hiszen FluorTomi után a második legnézettebb magyar vonatkozású videó a youtube-on.

[2011.07.21.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps Shop/EMV chip writer software (DUM hangosítás/cucc [2020.11.05.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok





beszámolók még