Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. március 5. | péntek | Adorján, Adrián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rockzene: vissza a kultúrházba! 
Rocken Dogs - Végre történt valami...
A Rocken Dogs szombaton az élőzenéért játszik
Képgalériák
Rocken Dogs
Kapcsolatok
Rocken Dogs
Tankcsapda

"Jó érzés látni, hogy ismerik a dalainkat!" - interjú a Tankcsapda előzenekarával

Adott néhány srác, akik szeretnek zenélni, alapítanak egy zenekart, Rocken Dogsnak keresztelik. Aztán elindulnak egy úton, ahol nem kevés viszontagság után egy kereszteződésnél összefutnak az egyik leghíresebb magyar rockzenekarral. Na innentől úgy tűnik nincs megállás. A kérdéseimre a banda nevében a dobos, Szepesi Máté (Matti) válaszolt.

– Év végén a Tankcsapda előzenekaraként turnéztatok. Szerencsétek volt, vagy komoly munka áll a dolog mögött?
– Egyszer, 2013 nyarán már volt lehetőségünk a Tankok előtt fellépni, ekkor a Budapest Parkban nyitottuk meg nekik a bulit. A TCS és a Soproni által meghirdetett pályázatra jelentkeztünk, ahol ők maguk választottak minket előzenekarnak. Ez nagyrészt a szerencsének köszönhető nyilván, de ugyanakkor számított a munka is, amit a pár héttel azelőtt megjelent nagylemez illetve videoklip elkészítésébe fektettünk, amivel jelentkeztünk a pályázatra. Ezt követően aztán nem jött össze semmilyen további közös dolog velük, bár nem is próbálkoztunk nagyon, inkább az önálló koncertekre összpontosítottunk. Aztán szét is széledtünk egy időre, majd 2015 nyarán újra gatyába ráztuk a bandát, és úgy éreztük, hogy itt az idő, hogy újra kapcsolatba lépjünk Lukácsékkal. Az korábbi közös koncert révén az ismeretség már megvolt velük, és némi egyeztetés után összejött a turné, amely során tizenegy állomásra kísérhettük el őket, mint vendégzenekar.

– Megszeretett titeket a közönség, tehát megéri a TCS előzenekarának állni?
– Abszolút. Alapvetően jól fogadtak minket mindenhol, sőt, volt néhány állomás, ahol már a mi koncertünk alatt is teltház alakult ki. Meg is lepődtünk, hogy az első sorokban hányan éneklik velünk a dalainkat! Persze biztos énekelték hátrébb is, csak odáig nem láttunk el. Szuper érzés volt!

– Mi a legjobb élményetek a turnéról? És mi a legrosszabb?
– Számomra az előbb említett koncertek a legmaradandóbb élmények, illetve hogy ezek során profi színpadokon, profi körülmények között léphettünk fel, ami jelentősen befolyásolja az előadás minőségét. Egyébként sok egyéb emlékezetes momentumot tudnánk felidézni, hiszen sokat buliztunk, de ezekhez külön interjú kéne, amiben órákig sztorizgatnánk. Negatív élmény pedig szerencsére minimális ért minket. A turné legrosszabb momentuma talán az volt, amikor két debreceni koncert között, egy átbulizott éjszaka után ébredéskor Lemmy halálhíre fogadott minket. Mindnyájunkat megdöbbentett..

– Volt lehetőségetek közelebbi ismeretséget kötni a főzenekarral?
– Természetesen, a koncertek előtt mindig benéztünk a “srácokhoz” pár szóra, egy-egy közös fotóra, vagy egy kis szakmázásra. Illetve a bulik után is, ha volt rá lehetőségünk. Az év utolsó közös koncertje előtt pedig egy kis Rocken Dogs féle ajándékkal is megleptük őket, hogy legyen mivel koccintaniuk az újévre.. A TCS stábbal is jól kijöttünk, nagyon segítőkészek és rugalmasak voltak, a mi produkciónkat is segítették, innen is köszönjük nekik!

– Szerintetek milyen jövő vár a zenekarra, hogy látjátok magatokat egy hónap, és mondjuk 3 év múlva?
– Egy hónap múlva még kellős közepén leszünk az új dalok kidolgozásának, illetve addigra gazdagabbak leszünk egy videoklippel is. A turné alatt ugyanis forgott a kamera a buszban, az öltözőkben, a beállásokon, és a koncerteken is, ezekből a felvételekből a napokban készül el a klip. A következő egy-két évben pedig új nagylemez, valamint újabb klipek megjelentetése mellett szeretnénk minél többet koncertezni. A TCS-vel is lesz még közös bulink tavasszal, de konkrétumokat egyelőre még nem tudunk. A közösségi oldalunkon viszont könnyen követhetőek a zenekarral kapcsolatos történések, így a koncertdátumok is.

– Ki írja a dalokat, miről szólnak, és legfőképp mikor és hol hallhatjuk majd őket?
– A dalok zenei alapja leginkább Berkétől, az énekes-gitárosunktól érkezik, majd ezeket a dalkezdeményeket együtt varázsoljuk késszé a próbateremben. A most születő új nóták szövegeiből én speciel még nem sokat láttam vagy hallottam, de abban biztos vagyok, hogy a tőlünk már megszokott témákat feszegetik tovább: rock and roll, szerelem, és egy csipetnyi társadalomkritika. Az új dalokat kora tavasszal szeretnénk megjelentetni, de az még nem dőlt el, hogy pontosan milyen formában.

– Végül pedig álmodozzunk tovább, hátha ez is valóra válik: ki lenne az, akivel szívesen turnéznátok a jövőben, ha volna erre lehetőségetek?
– Ha előzenekari posztban gondolkodunk, akkor azt mondhatom, hogy már turnéztunk azzal a két zenekarral, akikhez stílusban talán a legjobban passzolunk: a Rómeó Vérzikkel és Tankcsapdával. Velük bármikor nekiindulnánk megint. Emellett pedig több haver-zenekarral is tervezgetünk közös koncerteket. Az viszont már biztos, hogy legközelebb február 6-án, a budapesti Yukban, a Bang Bang és az Atomic Playboyz társaságában csapunk egy bulit!

– RQ –

[2016.01.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még