2021. július 30. | péntek | Judit, Xénia nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szakadó esőben pogóztak a Tankcsapda jubileumi nagykoncertjén
Nagyot ütött a Pokolgép koncert a Trackben - képekben
Születésnapi buli Lord módra - képek a Barba Negra Trackből
Újabb jubileumok a Barba Negra Trackben
Megnéztük - Ganxsta Zolee és a Kartel a Barba Negra Trackben
Újabb különleges koncert a Barba Negra Track-ben!
Kapcsolatok
Barba Negra Music Club
Barba Negra Track

Kétórás koncertfilmmel debütál a magyar zenekar a MEZZO TV-n

A MEZZO TV május 29-n 20.30-kor mutatja be minden nemzetközi platformján, így Magyarországon is a Concerto Budapest és Kremerata Baltica, Keller András, Gidon Kremer nevével fémjelzett és Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjét.

A MEZZO TV külön engedélyével a Concerto Budapest május 30-tól egy héten át elérhetővé teheti a hazai közönség számára a  filmet, ennek keretében az egyik meghatározó hazai internetes portál élő közvetítésében május 30-n szombaton és vasárnap este lesz megtekinthető, a Concerto Budapest honlapján pedig május 30-tól június 5-ig lesz elérhető ingyenesen. https://www.concertobudapest.hu/

A film a  Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019 december 4-n a Mupában rendezett koncertjéről készült.  A két zenekar, valamint Keller András és Gidon Kremer együttműködésében született mintegy 2 órás film elkészítésében a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett, a film rendezője Szabó Stein Imre.

A következő linken egy rövid videot tekinthetnek meg a filmről

Keller András, a koncert karmestere,   és a világ egyik legjelentősebb hegedűművésze, Gidon Kremer zenei barátsága közismert; ezúttal zenekaraik egybekelése az egyéni elmúlás és a világméretű kataklizma rendkívüli erejű megszólaltatását eredményezte.
A roppant zenei vállalkozás  íve  MAHLER: V. szimfónia – Adagietto tételétől Gidon Kremer vonószenekari átiratában  elhangzó J. S. BACH–BUSONI: 2. (d-moll) partita – Chaconne opusán és  SCHNITTKE  ritkán játszott, bonyolult remekművén , a  III. hegedűversenyen át jut el  WEINBERG  megrázó és revelatív  21. (Kaddish) szimfóniája  magyarországi bemutatójáig, amelyet a lengyel-zsidó származású zeneszerző 1991-ben a varsói gettóáldozatok emlékének ajánlott.

https://www.concertobudapest.hu/keller-andras-fomenu/keller-andras

https://www.kremeratabaltica.com/home/gidon-kremer/

A koncertfilm MEZZO TV által felkért producere és vezető rendezője Szabó Stein Imre, a MÜPA  stáb TV rendezője Gémes Katalin, a filmes csapat társrendezője és vezető operatőre Géczy Dávid, a film hangmérnöke Vilius Keras, a vágó Mukli Bence, vezető vágó Lecza Attila.

Szabó Stein Imre:  "Két egy napon élőben felvett koncertből dolgoztunk. A MÜPA  nagyon jó 8 kamerás TV felvételi csapata mellé behoztam egy 4 kamerás filmes unitot, és a koncertfelvételeknél megszokott, hagyományos, deskriptív anyag helyett egy sokkal több vágással, a zene mozgását, születését, áramlását egy bátrabb,  filmesebb szinten újrateremtő anyagot akartunk létrehozni, amelyben az utómunkában nagy segítségemre volt Lecza Attila vágó.  Klasszikus értelemben  nem koncertfilm ez, hiszen ahhoz még sokkal több forgatás, stúdió körülmények is  kellettek volna: inkább egy filmes irányba mozduló , élőben felvett film, amely némi saját öntudattal akarja szolgálni a zenét. Szokatlan és megtisztelő, hogy a MEZZO személyemben egy külsőst bízott meg a rendezéssel. "

A Keller András által 13 éve vezetett Concerto Budapest evvel a grandiózus koncertfelvétellel debütál a MEZZO TV-n, ahol eddig a magyar zenekarok közül csak a Budapesti Fesztiválzenekar jelent meg rendszeresen.

[2020.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Paddy and the Rats koncertjét a Barba Negrában - képek
Óriási bulit csapott...

Megnéztük a Follow the Flow koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Fura, de mintha telt ház...

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
beszámolók még