2023. március 28. | kedd | Gedeon, Johanna nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Metálkarácsony Pokolgép módra a Barba Negrában - képek
A Road zenekar koncertjeitől volt hangos a főváros a hétvégén! Képes beszámolót hoztunk!
Vége az első felvonásnak - folytatódik a Road jubileum
Különleges koncertek a Barba Negra Trackben - 460 év a színpadon
Szakadó esőben pogóztak a Tankcsapda jubileumi nagykoncertjén
Képgalériák
Pokolgép
Kapcsolatok
Pokolgép
Barba Negra Blue Stage
Barba Negra Music Club

Nagyot ütött a Pokolgép koncert a Trackben - képekben

Harminchárom év metál a színpadon – igazi nosztalgia buli volt ez, lemezeken átívelő sok évtizedes időutazás legalább két jubileummal, tűzijátékkal, és persze rengeteg örökzöld metálnótával!

Budapest egyik favorit nyári szórakozóhelye és a fémzene kedvelőinek egyik kedvenc hazai zenekara elég jó nyitóakkord az idei nyári szezonhoz. Így nem csoda, hogy az őszies tavasz ellenére is tele volt a Rákóczi-híd budai hídfőjénél a tér, amikor a lassan negyven éves metálbanda este nyolc körül a húrok közé csapott.

Éljenzés és tánc, meg közös éneklések. így zajlott a buli, a múltidéző Pokolgép - est pedig végigpörgette az elmúlt harminchárom évben kiadott lemezeit. Ugyanis éppen ennyi ideje, hogy a legelső Pokolgép korong napvilágot látott. Az ünneplésre azonban nem is csak ez a szám jelentette az alkalmat, más is jubilált ezen a napon: a zenekar alapító - gitárosa, Kukovecz Gábor, alias Kuko kereken hatvan esztendős lett. Neki szólt tehát ezen a mulatságon - a csapat karizmatikus énekese, Tóth Attila által levezényelt - nosztalgikus slágeráradat és persze a közönség csitíthatatlan éljenzése is, ami újra és újra csaknem felrobbantotta a helyet a nagy kedvenc nóták előtt, közben és persze után is.

Nagyot ütött a Pokolgép koncert a Trackben képekben - klikk a fotóra

 

Itt és most, Gépinduló, Ítélet helyett, Éjféli harang. Ilyen legendás dalokra, metálberkekben megkerülhetetlen slágerekre épült a buli, amik egykor hasonló módon pillérként szolgáltak a zenekar történetében is. És naná, hogy trackek nem csak az éppen a színpadon álló zenészek és a közönség előtt tisztelegtek, hanem felelevenítették a régebbi éveket, korábbi tagokat és a dalszerzők személyét is. Így került képbe többek között például Cselőtei László és a Pokolgép történelmének további szövegírói is egy-egy percre. Szóval talán tényleg nem túlzás azt mondani, hogy ez az este akár egyfajta életmű koncertnek is kérdés nélkül beillett. Persze korántsem életmű zárónak vagy éppen nagy összegzésnek, hiszen ahogy ez a koncertjük is megmutatta, a Pokolgép zenekarban nem ismerik az öregedés fogalmát.

A születésnapos, éppen a hatodik x-be lépő Kuko is épp olyan fiatalosan tépi a húrokat, mint anno, a doboknál pedig egy igazán ifjú titán, Kleineisel Márk kerekíti lefele a csapat átlagéletkorát, és adja a ritmust rendületlenül. Így aztán az évek csak éppen a dalok számában és a gitárosok által elmesélt történetek hosszúságában látszanak meg.

És, hogy mindez miért fontos?
Mert azt bizonyítja, hogy legyőzve a tagcseréket, és átlépve az elmúlt évtizedek zenedivati hullámzásait, a Pokolgép ma is pont ugyanaz a szenvedély, mind a tagoknak, mind pedig a rajongóknak, mint ami a nyolcvanas években, a Kukovecz - Paksi - Kalapács trió által alapított érában: ütős szövegek, zúzós riffek, nagy rock balladák, és utánozhatatlan hangulat, egy szóval totális metál!

-ko-

[2019.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2023.03.24.]
gazda szolgáltatás [2023.03.23.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

A stadionrocké volt a színpad a Barba Negrában - képriport  
Március 7-én napjaink két...

Megnéztük a Best of Bond Symphonic koncertet az Arénában
James Bond filmzenéket adtak elő az...

Megnéztük Azahriah koncertjét a Papp László Sportarénában - képekkel
Stíluskavalkád a Barba Negrában – képriport
Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával