2024. június 23. | vasárnap | Zoltán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kő, papír, olló - Keresztény Tamás: „Boldog és izgatott vagyok egyszerre”
Életre kel a Kis-Balaton - Tüskevár a Magyar Színházban
Babaszínház a Magyar Színházban -  „Most már tényleg 0-tól 99 éves korig szórakoztathatunk..."
Valahol Európában új szereposztással a Magyar Színházban
Kapcsolatok
Magyar Színház

Visszatért a Házasságon innen, házasságon túl előadás a Magyar Színházba

Nézői kérésre és a Magyar Színház Társulatának legnagyobb örömére a 2023/2024-es évadtól újra színpadon látható Háy János: Házasságon innen, házasságon túl című házasságdrámája a Sinkovits Imre Színpadon.

A Magyar Színház 2008. november 2-án tartotta Pinczés István rendezésében a Házasságon innen, házasságon túl ősbemutatóját. A téma örökzöld: a boldogságot keresi mindenki. Férfiak és nők, férjek és feleségek, barátok és barátnők. Recept nincs, igen, mindenki másképp csinálja. A darab ellenállhatatlan iróniával tart tükröt elénk. De, ki a hibás, ha torz a tükörkép?

Pavletits Béla (Feri) „Az általam megformált karakter, mondhatni a darab főszereplője, ez az Ő története. A darab során különböző képekben, időugrásokkal mutatjuk be egy (vagy több) párkapcsolat több stációját. Szó esik a szeretővel való boldog harmóniáról, a feleséggel való összeveszésről és kibékülésről, változatos életutakról… Háy János valahogy nagyon ráérzett ezeknek a fájdalmas, de mégis humoros érzelmeknek a megjelenítésére, így mindegyik jelenetben van pár olyan mondat, amit az ember az életben is tud idézni.”

Az előadás során több színész is beállt az előadásba, ami mindig nagy kihívás és egy izgalmas feladat. Kovács Vivien és Péteri Lilla erről meséltek:

Péteri Lilla (Gábor szeretője, Kati barátnője) „Számomra mindig egy adrenalinlöket minden szerepátvétel és beállás, hiszen egy olyan szerepbe kell beállnom, amit valaki már felépített és ebbe kell beleformálnom magamat. A tér nem ismeretlen számomra, és a kollégáim sokszor emlegetnek úgy, hogy a „Sinkovitsos színész”, mert viszonylag sokat játszom ezen a színpadon.”

Kovács Vivien (A lány, Gyuri szeretője) „Az idei évadtól a Lány szerepét veszem át a darabban. Úgy tűnhet, hogy ez egy kicsi szerep, azonban nagy kihívás, hiszen például sírnom kell a színpadon, miközben egyedül vagyok egy szűk térben. Meg kell találnom a teremtő magányt ahhoz, hogy ez sikerüljön. Pont azért szeretem ezt a darabot, mert úgy érzem, hogy sokkal mélyebbre kell ásnom magamban, mint az előző feladataim során, illetve a nézők közelsége is egy nagyon jó atmoszférát teremt, ami egy újfajta energiát ad.”

A darab 15 éve hatalmas sikerrel és folyamatos teltházzal menetel előre a Magyar Színházban. Ennek egyik kulcsa, hogy a darab valóban mindenkinek szól.

Barsi Márton (Gábor, ügyvéd) „Úgy gondolom, hogy kamaszkortól felfelé mindenkinek látnia kellene ezt az előadást. Olyan kifacsartan mutatja be az emberi kapcsolatokat, és azok mérgező verzióját, hogy abból nagyon sokat lehet tanulni. Megmutatjuk, hogy mit és hogyan ne csináljunk!”

Jegyvásárlás

Szöveg: Farkas Kitti – Pesti Magyar Színház
Fotók: Juhász Éva – Pesti Magyar Színház

[2023.11.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még