2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ezeregy éjszaka: Debütált Geszti Péter world musicalje - képek
Ezeregy éjszaka - idén is hatszor a Dóm téren!
Horror, realizmus és varázslat - páratlanul látványos Rebecca készül a Dóm téren
Rocker királyfi a sors kezében - az István, a király címszerepében Koltai-Nagy Balázs
Hét remek előadás az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
Dedikált CD-n az Ezeregy éjszaka slágerei
Szerelmi bájital: operabemutató az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
Ismét Superbrands díjas a Szegedi Szabadtéri Játékok
Próbálja a Rebeccát a Szegedi Szabadtéri
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

"Mi mindig hiszünk a mesékben" - újra próbál az Ezeregy éjszaka Szegeden

Visszatért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének csapata Szegedre. A közönség kevesebb, mint két hét múlva ismét ősbemutatója helyszínén láthatja a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezését.

Újra születésének helyszínén próbál a tavalyi év legnagyobb musicalszenzációja, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszakája. A world musical népes szereplőgárdája hétfőn látott ismét munkához a Szegedi Nemzeti Színházban Juronics Tamás rendező, koreográfus vezetésével.
A kedd délelőtti próbán Barnák László, a teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója is köszöntötte az ország ismert és elismert színművészeiből, táncosaiból, a szegedi színház saját társulatának kiválóságaiból, statisztákból és műszaki munkatársakból verbuválódott, összeszokott és válogatott csapatot, akik egytől egyig azon dolgoznak, hogy a sokak szívét megérintő musical újra ugyanolyan, vagy még nagyszerűbb formában kerüljön a nézők elé a Dóm térre, mint ahogyan oly sokan megszerették 2023-ban. A főigazgató elmondta a megjelenteknek, teltházas, kitörő ovációval zárult Ajándékkoncert nyitotta meg a megelőző estén hazánk legnagyobb és legrégebbi színházi fesztiváljának, a 93 éves Szabadtéri Játékoknak nagyszínpadi műsorát. Hozzátette, a Szabadtéri nemcsak a város és a régió, de az ország kulturális életének is kiemelt zászlóshajója, amely a legtöbb nézőt vonzza évről évre a nyári színházi fesztiválok sorában. Már több, mint 75000 jegy talált gazdára az idei produkciókra, amelyek közül 24000 idén is az Ezeregy éjszakára szól, amelynek hat estéjére már csak elvétve kaphatók belépők. A főigazgató hangsúlyozta, a nagyszabású musical a Szabadtéri Játékok eddigi legsikeresebb önálló produkciója, amely ráadásul – a Színház és a Szabadtéri számára kiemelt fontosságú szempontot képviselve – olyan kortárs ősbemutató, amely hazai szerzők zsenijét dicséri.

Juronics Tamás, az előadás rendezője elárulta, boldogsággal és lendülettel teli vette kezdetét az Ezeregy éjszaka felújítópróba-időszaka. Büszkeségét és örömét fejezte ki a társulat nevében, amelynek tagjai méltán érezhetik úgy, a páratlanul kedvező musical ősbemutatójának résztvevőiként beírták neveiket a magyar színháztörténetbe. A rendező hozzátette, nemcsak a közreműködők között született szoros művészi és baráti közösség, a színpadon állók a nézőkkel, az előadás népes rajongótáborával is közösségbe kerültek. Elárulta, a produkció szép sikereinek további emelésére törekszik idén is. Alkotótársaival, köztük Czár Gergely társkoreográfussal az elmúlt évad tapasztalatait latba vetve olyan, kisebb változtatásokkal készülnek az idei Dóm téri szériára, amelyek a rendező reményei szerint még dinamikusabbá teszik a Tasnádi István által ismerősségében is újszerű csavarokkal tűzdelt, pergő történetet, még maradandóbb élménnyé teszik az előadást a közönség számára. Az országos szinten is egyedülálló élmény megteremtésében a látvány szerepét is hangsúlyozta, Bujdosó Nóra díszlet- és jelmeztervező, animációs supervisor és Madarász „Madár” János visual- és világítástervező munkáját dicsérve.

A musical legfülbemászóbb számainak próbája előtt a rendező még hozzátette, az Ezeregy éjszaka olyan, mint egy igazi jó mese: mindenkinek aktuális állapotának megfelelő üzenettel szolgál, fontos igazságokat hordoz kinek-kinek a maga szintjén megfogalmazva, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A grandiózus, egzotikus csodamusical július 5-én, 6-án, 7-én, 12-én, 13-án és 14-én várja közönségét a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán, mielőtt átadja a terepet az alkotók szándéka szerint nem kevésbé látványos és emlékezetes idei Szabadtéri-bemutatónak, a Rebeccának.

Jegyvásárlás

[2024.06.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Budapesten a hardcore szinonimája
December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk...

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
beszámolók még