2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Black Out
Partyzan
Kapcsolódó cikkek
Énekes nélkül maradt a Roxx69, a Black Out és a Sex Action
Black-Out: Minden 1992-ben indult
Már minden jegy elkelt Jamie és Robi sztárparádéjára
Képgalériák
15 éves a Black Out képekben
Képek a Partyzánról
Kapcsolódó Kiadványok
Black Out (Black-Out): A Szív Diktál
Jamie Winchester és Hrutka Róbert: The Trouble You' re In EP
Kowalsky meg a Vega: Forradalom Rt
Kowalsky meg a Vega: Vegasztár
Kapcsolatok
Black Out (Black-Out)
Jamie Winchester
Kowalsky Balázs Gyula
Csányi Szabolcs
Club 202 (ex-Wigwam Rock Club)
Legnépszerűbb csengőhangok
Temesi Bertalan (Berci)
Csányi Zoltán

Születésnapi meglepetés: visszatértek a kilépett Black Out tagok - fotóval

Különleges koncerttel ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját a Black-Out együttes, ebből az alkalomból hívták össze rajongóikat a Wigwam Rock Clubba. Aki ismeri a zenekart, az tudja, hogy mire számíthat: jó hangulat, színvonalas zene és mindebben része volt a jelenlévőknek.

A Partyzan melegítette be a jelenlévőket

Szép számban összegyűltek a hívek az indiánsátorban ezen az estén. Tízz óra után, mire a vendégzenekar a Partyzan lépett a színpadra, már majdnem teljesen megtelt elől a tánctér. Szizsóék dögös, lendületes rockzenéjükkel előmelegítették a hangulatot. Idén megjelent lemezükről szemezgettek és nagyon lelkesen, pörgősen nyomták el rövid programjukat.

Ünnepi műsor a volt basszusgitárosokkal

Nem sokkal éjfél előtt végre szétnyíltak a függönyök és az 1996-os nagy sikerű Esőnap albumról nyitottak a Rabolj ki című dallal. A közönség már az első hangtól kezdve nagyon lelkes volt és ez a hihetetlen jó hangulat a továbbiakban csak fokozódott.

Hallhattuk az 1999-es V.V.V. albumról a Legyen, a Zöld kedd című nótákat, aztán ismét vissza 1996-hoz a nagy sikerű Esőnap címadóját konferálta Robi. Ehhez első vendégként egyik régi basszusgitárosukat Andrics Lacit kérték a színpadra, akit szeretettel fogadott a közönség. Műsorukat úgy válogatták össze Csányi Szabiék, hogy változatosan mutassanak be az elmúlt 15 év zenei terméséből. Az új énekessel már bemutatkoztak itt az indiánsátorban és a Black-Out közönsége elfogadta, megszerette Kowa utódját, Csordás Robit.

Az új frontember könnyen megtalálta a hangot a közönséggel és az egész koncert alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot főképpen az elől állókkal, mert gyakran lehajolt egy baráti kezezésre. Mivel Robi más egyéniség, a hangja is más, mint Kowalskyé volt, a régi Black Out dalok természetesen másképpen szólnak kemény, erőteljes énekével, mint ahogy ezt az előző énekessel megszokhattuk.

A Csányi-tesók – a dobos Csányi Zoli és Csányi Szabi gitáros – és a basszusgitáros Fehérvári Attila gyönyörű vokáljai végig igencsak stabil alapot nyújtottak az énekesnek. Az est fényét emelte másik régi basszusgitárosuk, Temesi Berci remek játéka is, akivel a Gyönyörű Zombi és a Szabadlábon című dalokat játszották el. Nem hagyták ki az egyik örökös kedvencet, az Orosz rulett-et sem, ezt követően a koncert egyik csúcspontjához érkezett.

Jamie Winchester a színpadon

Színpadra hívták a zenekar régi barátját, a kiváló szerzőt és muzsikust, Jamie Winchestert. Jamie a tőle megszokott szimpatikus mosollyal arcán játszotta el A kép és a Ma dalokat barátaival. Igazi élmény volt látni/hallani, hogy milyen élvezettel és odaadóan nyomják Csányi Szabival a gitártémákat. De nem csak Szabi gitárjátékát érdemes kiemelni, hanem az ismét Black-Out tag Fehérvári Attila kifinomult basszusgitár játékstílusát is meg kell említenünk.

Kowalsky is formában volt

Az est másik fénypontja régi énekesük Kowalsky színpadra lépése. Három dalt énekelt el régi társaival: A Forog a Föld, Az ami vagy és a Black-Out hangzott el, mely blokk után hosszú és hangos tetszésnyilvánítás következett. Nem csak az új énekest, hanem Kowa-t is szereti a közönség. Ezt követően hallhattuk – többek között - Radioaktív című lemezükről a Ragadozót és a Tetovált sorszámot is. Eddig tartott a műsoruk, majd integetve kivonultak a színpadról.

Hosszas visszatapsolás után ráadást is adtak

Természetesen ők sem gondolták egy percig komolyan, hogy nem fogják őket visszakövetelni. Egy kicsit még kérették magukat, aztán nagy üdvrivalgás közepette elfoglalták helyüket ismét a deszkákon.

Ráadásblokkjukban a nagysikerű Fekete-kék-et, aztán a 2002-es Szabadlábon albumról a Maya-t és az 1996-os Spirált játszották programjuk zárásaként. Mely egyáltalán nem volt rövid koncert, hiszen összesen 22 dallal örvendeztették meg a nagyérdeműt. A színpadi vokálok mellett nagyon jó volt hallani, ahogy a jelenlévők egy emberként fújták a dalokat, mindenféle bíztatás nélkül az este folyamán végig.

Fergeteges hangulat, ünneplés, torta

Természetesen a nagy ünnepi torta rajta két tüzijátékkal sem maradt el, melyet – mint később megtudtuk - egy rajongójuktól kaptak és túrótorta volt (de buli után elfogyott). Nagyon jó volt látni, ahogy a zenekar honlapjának fórumjára rendszeresen beíró rajongók/fórumozók –akik közvetlenül elöl álltak – segítettek a tortát az igen magas színpadra felnyújani Csordás Robinak. Ez is egyfajta megnyilvánulása volt rajongóiknak a bizalomról, hogy a csapat mellett állnak a változások után is, hiszen a legnagyobb érvágás egy zenekar életében, ha a frontemberi poszton történik tagcsere, de szerencsére Csányi Szabiéknál ez - a jelek szerint - jól alakult.

Nagy várakozással néztünk e koncert elébe, és így utólag mondhatjuk, hogy nem csalódtunk, mert kitűnően sikerült ez a buli. A csapat is nagyon kitett magáért és a meghívott négy vendégzenész még emelte az ünnepi hangulatot játékával. Mit is írhatnánk a végére, kívánunk még jó pár hasonlóan remekbe szabott születésnapi koncertet a Black-Outnak.

-Hajós Maja-

[2007.11.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még