2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Dani és Krisz
Kapcsolódó cikkek
Visszatér az FLM és a HELP?
Kapcsolatok
Dani és Krisz
Hoffer Dániel
Csonka András
Pap Krisztián
TNT
Dobrády Ákos
Pa-Dö-Dő
Draft
Help!
FLM
Anton

Az álmot keresi Dani és Krisz

Ki ne emlékezne 1991-ből az FLM-, és 1998-ból a Help nevű zenekarokra. A két csapat meghatározó szerepet töltött be a hazai könnyűzenében a közel hat éves működésük alatt. Hoffer Dani az FLM-ből és Pap Krisztián a Help-ből a mostani trendnek megfelelő clubos hangzásvilágban átdolgozva most visszaidézik nekünk a két csapat legnagyobb slágereit.

November végén már közöltünk egy cikket az egykori FLM énekeséről, Hoffer Daniról, aki a polgári életből tért vissza a színpadra. Most az új formáció másik tagját, az egykori Help trióból ismertté vált Krisz-t kerestük meg.

Mielőtt a Help megjelent volna három évig járkált a kiadók nyakára kitartóan Pap Krisztián, mikor Erdélyi László, a Sony-tól végre mellé állt, és megjelenhetett első lemeze.

Együtt a „nagyokkal”

Krisz a zenélést nem ma kezdte, régebben Dobrády Ákossal is együtt zenélt Győrött egy állóhajón. A kettejük viszonya egyébként nagyon érdekes, volt, amikor nagyon jóban volt az akkori TNT-s zenésszel, és volt, mikor nagyon rosszban.

Hoffer Danival a Draft műhelyében találkozott Krisz, aki sok lemez megjelenésén dolgozott. Írt dalszöveget a Padödö-nek, munkálkodott a TNT, a Draft, Csonka András és Sebeők János albumán is, sőt, az ő keze alól jött ki egy Anton névre keresztelt keringős produkció is, ami a lemezeladásokat tekintve a legsikeresebbnek mondható.

A Help című projekt is betalált, itt Pap Krisztián is megmutatta már magát.

- A trió sikerét tekintve kivette a részét a magyar könnyű zenéből, amiért természetesen hálás vagyok a sorsnak, na és persze azoknak akik ebben segítettek – mondta Krisztián.

Help és FLM új hangzásban

A HELP tagjai akkor sokan ismerték, tudták, hogy ki az a Frakk, akik a szöveget írja és énekel, tisztában voltak vele, hogy Joe szintén énekel (ő lett a későbbi Anton).

Krisztián a formációban a „gitárfelelős” volt, s a húros hangszer hangzása továbbra is megmaradt. A most klubos alapokon dübörgő csapat Dani és Krisz révén egyre többet jár fellépni, és szinte ontják magukból a szerzeményeket.

Az új szerzemény a Hol van álom címet kapta, szövegét Borvári László írta. Ők azt vallják, egy dalnak mindig jót tesz, ha úgymond nincs izzadságszaga.

Januárban új videoklip jelenik meg, amit ismét saját maguk készítenek el, úgy, ahogyan a zenét is. Krisz azt mondja, mindez nem működne a megfelelő gárda segítsége nélkül, a de hangszerelés, a zeneszerzés, a vágás, a rendezés és a menedzselés is a csapat feladata.

-ej-

[2007.12.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még