2020. július 14. | kedd | Őrs, Stella nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információk
Kapcsolódó cikkek
Blues az esőben Gary Moore-ral
Kapcsolatok
Demjén "Rózsi" Ferenc
Edda Művek
Gary Moore
Hooligans
Nemcsak Berry
Török Ádám és a Mini
Kapcsolódó események
Harley-Davidson Fesztivál
[2008. június 12. - 15. ]

Az ír gitárzseni, Demjén és az Edda is ott lesz a Harley-Davidson Fesztiválon

2008. június 12. és 15. között - hagyományosan színvonalas programokkal - immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Balaton északi partján, Alsóörsön, a harley-davidsonosok idei találkozóját.

A fesztivál megnyitójára június 12-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor kerül sor. Aznap este, a Hooligans veszi birtokba a Nagyszínpadot. Erre a napra 2.500.- Ft-ért válthatnak jegyet az érdeklődők.

Péntek -13. Nem filmcím, de nem is a babonás rockerek baljóslatú napja – épp’ ellenkezőleg: a hangulat várhatóan fokozódik. Ennek érdekében a patinás Edda Művek rock-munkásai, nagyszínpados koncertjükön az elmúlt 28 év legjobb dalaiból válogatnak – 3.500.- Ft-os jegyár ellenében.

A rendezvény fénypontja az ír származású gitárzseni és énekes-zeneszerző, Gary Moore szombat esti (14-i) fellépése. Az igazi rock-történeti szenzáció jelentőségét növeli, hogy a fantasztikus blues-zenész először jár hazánkban, ugyanis az 1995-ös Rolling Stones- turné vendégeként való népstadionbeli szereplése akkoriban meghiúsult.

Előzenekarként Török Ádám és kis csapata, a Mini, a tőle megszokott temperamentummal gondoskodik majd a hangulat kellő megalapozásáról. Az esemény nagyságrendjéhez képest, a 4.500.- Ft-os belépő is igazán barátinak tűnik.

A 9. Harley-Davidson találkozó, a kitűnő magyar énekes Demjén Ferenc, várhatóan nagysikerű műsorával zárul - 15-én. A vasárnapi koncertet a 2.000.- Ft-os jegy megvásárlásával élvezhetik végig a motorosok és nem-motorosok. A Nagyszínpad mellett a Sörsátorban, a Kisszínpad is várja a szórakozni vágyókat. A négy nap alatt húsz fellépő együttes között megtalálható – a teljesség igénye nélkül - a Tequila, a Bluesberry, a Doors Emlékzenekar, a Nemcsak Berry, Kalapács, és még sokan mások.

Ne feledjük: mindenkit hazavárnak!

„Két kerék – egy élet” címmel, a közlekedés biztonságának javítása érdekében indítottak mozgalmat a fesztivál szervezői. A közutakon országszerte egyre inkább elharapózó közlekedési agresszió visszaszorítása-, valamint a motorosok vezetéstechnikai fejlődésének érdekében, bizony szükség is van a figyelem felkeltésére, az összefogásra. S hogy a mottó ne rekedjen meg egy hangzatos szlogen szintjén, a fesztivál területén felállított „OBB-sátorban” lehetőség nyílik az „ORFK-OBB” baleset-megelőzési anyagainak, valamint ezzel kapcsolatos kiállításának megtekintésére.

Ezen túlmenően motor-szimulátorokat lehet igénybe venni, melyek bizonyos baleseti helyzeteket szimulálva képesek segítséget nyújtani a közlekedésben. A motorosok, közlekedési ismereteik felmérése céljából, pedig tesztlapokat tölthetnek ki a helyszínen. Ne feledjük: mindenkit hazavárnak!

Az idei fesztivál – a rock-koncertek mellett - sok újdonsággal is várja vendégeit. A Balatonban egy 80 négyzetméteres sziget kerül felállításra, mely kiváló pihenő-, és szórakozási lehetőséget nyújt. A sziget közvetlen közelségében lehet vízi röplabdázni, vízen lépegető játékot játszani (illegő-billegő lapocskákon való végigfutás) valamint megrendeznek egy szlalom-versenyt, elektromos motorcsónakokkal.

Lesz még motoros felvonulás, kaszkadőr bemutató, a Sörsátorban ír kocsmazene, valamint kivetítőkön végigkísérhetők a Labdarúgó VB eseményei is. Természetesen nem marad el a Harley-Davidson motor-divatbemutató sem; az eseménynek most különleges aktualitást ad, hogy a kollekció éppen 105. születésnapját ünnepli. Ha már ünnep - akkor tűzijáték; a szervezők a látványos show-val (is) emlékezetessé kívánják tenni a fesztivál gazdag programját.

Hegedűs István -

[2008.06.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még