2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Önéletrajzzal ingyen is mehetsz az Operabálba
Kapcsolatok
Richard Claydermann
Mága Zoltán
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Operabál 2008
[2008. február 2.
szombat 18:00]

Richard Clayderman nyitotta meg a budapesti Operabált

Igazi sztárparádénak bizonyult a szombat esti, a mesei elemek jegyében rendezett Operabál, amelynek közönségét nem nagyon zavarta meg az Andrássy úti épület előtti anti-operabálos, kommunista mozgalmi dalokat éneklő demonstráció sem.

Mága Zoltán és zenekara fogadta a korán érkezőket, köztük a lovashintós Hamupipőkéket, - vagyis azokat a szerencsés fiatal hölgyeket, akiket a bál jó tündére felöltöztetett, kisminkelt és meghívott kísérőjükkel együtt a fényes estre - majd fanfárok hangjai után vonultak be a nyitó táncosok, - első bálozók - akik Csajkovszkij Anyeginjéből partnerükkel polonézre lejtettek.

A műsor ifj. Johann Strauss Triccs-traccs polkájával folytatódott. Vizin Viktória és Kovácsházi István voltak idén a felkért operaénekes szólisták.
Újdonság volt az operabálok történetében a divatbemutató: ezúttal nemcsak a parketten és a páholyokban lehetett látni gyönyörű és drága ruhakölteményeket, hanem a rögtönzött kifutón is: a Magyar Divattervezők Szövetségének tagjai 10 tervező modelljeit vonultatták fel.

Richard Clayderman francia zongoravirtuóz este 10-kor nyitotta meg a bált, aki még délelőtt is gyakorolt: ahogy megérkezett, máris a szobájába kéretett egy zongorát. Nagy tapsot aratott világslágerével, a Ballada Adeline-nek című dallal, amellyel Magyarországon annak idején népszerű lett.

Ezután vette kezdetét az "alles walzer", azaz mindenki keringőzni kezdett. A csárdástanítás idei újdonság - ez az ötlet elsősorban a külföldiek körében aratott sikert.  A bál legnépszerűbb helye most is, mint mindig a Zwack Kávéház volt, ez az igazi találkahely a különféle jeggyel rendelkezők számára, hiszen a páholyokba nem illik belépni, csak annak, akinek oda szól a meghívója.

A politikai élet és a diplomáciai élet szereplői, ügyvédek, művészek, médiaszemélyiségek, énekesek, stylistok, szépségkirálynők és más hírességek ezúttal sem hiányoztak. Három ruha emelkedett ki a mezőnyből: a bál háziasszonyának, Korcsmáros Nórának estélyije, amelyet Makány Márta tervezett és amely Swarowski-kristályok százaitól csillogott-villogott.

Andy Vajna fiatal szőke kísérőjének fekete, ékkövektől ragyogó ruhakölteményét és a tarkopasz Miss Tanzánia narancspiros, görögös szabású ruháját ugyancsak mindenki megcsodálta. Sokan érkeztek fehérben is, olykor túl a negyvenen is: mintha csupa menyasszony táncolt volna a hatalmas, virágokkal gazdagon díszített teremben.

A szoláriumozott felső test, a hátul fűzött ruhaderék, a műhaj, a csillámos testpúder és a strasszokkal megtűzdelt, flitteres hajlakkal rögzített konty gyakori "szépségkellék" volt a bálozó hölgyek körében. Idén sem maradt el a bálkirálynő megválasztása és a jótékony célú tombolasorsolás.

(MTI-Panoráma)


[2008.02.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még