2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Géniusz harmadszor
Kapcsolódó Kiadványok
Géniusz: Ha-jó
Kapcsolatok
Géniusz
Legnépszerűbb csengőhangok

Ha jó, akkor Géniusz!

Avagy heszti tanácsa arra nézvést, hogy nézzünk körül barátaink CD polcán, hátha találunk valami csemegét...hátHa Jó!:-)

Annyi történt csupán, hogy szétnéztem a barátom polcán. El is hoztam tőle egy U2, egy Kispál, és egy Géniusz CD-t. Jó mind a három, de messze a legjobb a Géniusz harmadik lemeze! Valahonnan ismerős volt régről a zenekar, olyasmi rémlik, hogy hórihorgas énekese van és elég jól nyomják. Nos, nem kicsit bővült a tudásom Géniusz-ügyben, engedtessék meg hát, hogy ezt megosszam a nagyérdeművel.

Állítólag élőben nagyon döff a csapat, sokkal inkább, mint lemezen. Én nem hiszem, mert annyira döff ez a lemez, amennyire csak lehet...de utánajárok, ahogy a honlapjukat elnézem, lesz koncertjük. De lássuk a lemezt!

Nagy kedvencem az “Állatbarát”. Igazán nem viccelnek a fiúk! Az ember a pici szobájában mégsem kezd el pogózni rá, de megtenném egy koncerten. (Ez amúgy nagy szám tőlem, engem csak két martini tud táncra perdíteni.) Zeneileg megfog még a “Szinglee”, az “Élet a polcon”, vagy a “Csak egy dal”, de nem emelek ki többet, mert ha mindegyiket kiemelem, akkor nem érzékeltetem eléggé, hogy mi az, ami kiemelkedő igazán.

Viszont a szövegek!!!

Azt hiszem, ilyen színvonalas szövegről még nem írtam e hasábokon! Tulajdonképpen ezért ragadtam billentyűzetet, mert magával ragadó, elgondolkoztató és frappáns. Nem kell semmi bonyolult dolgot elképzelni, de kegyetlenül odaszúr néha. Valahogy azt érzem, hogy itt már a zenekar túl van azon, hogy mindenképp meg akarja mutatni a frankót. Úgy értem, sem zeneileg, sem szövegét tekintve kiforrott, jól elképzelt koncepció. Semmiképpen nem nevezhető összecsapottnak.

Aki a “Helló, bébi, gyere táncolni” típusú szövegekre indul be, az akár ne is olvassa tovább ezt a cikket, mert ez nem neki való. Viszont akiben még van igény arra, hogy a sok gagyi között ráleljen egy értékes dologra, a Géniusz zenéjét ajánlom neki! És furcsamód az értéke az egyszerűségében rejlik talán. Hiszen érthető minden, amit mondanak, de jó átélni a szövegeket hallva az “aha-élményeket”, amikor az ember rájön, hogy “jé, ezt akkor nem csak én gondolom így?”

Nem értem, hogy miért nem játssza a média a “Csak egy dal”-t. Állati nagy sláger. Sosem szerettem az igazságtalan dolgokat.

heszti

[2008.03.20.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
F. Zsuzska 2010.09.05. 01:21 • [2]
Újabban azért hallani az Esztert a rádióban, de kétségtelen, nem eleget! De azért hallottam már a Neo-n, nagyon örültem neki :-) Még!!! :-)
Előzmény: Pözsó • 2008.03.29. 19:52 • [1] • Előzménykövetés 
Pözsó 2008.03.29. 19:52 • [1]
Szia Heszti!

Fültől fülig ér a szám :))))) Olyan jó a kedvenckéimről illlyen nagggyon szépeket olvasni :))))
Az meg külön jó érzés, hogy a lemezt meghallgatva ennyire "elvarázsoltak" Téged :) Én már hallottam párszázszor, de ugyan olyan jó mindannyiszor.............. asssszem pont ezért szerettem meg őket anno. Elgondolkodtató szövegek, igényes, dallamos rock zene, szuper gitár- és dobszólókkal tarkítva. Ja, meg az ÉLŐ koncertekért!......
Szerencse, hogy a barátodnak megvolt a Géniusz CD :)))
Ha meg élőben is "végig pogózol" egy Géniusz koncertet, az szerintem végképp felejthetetlenül jó élmény lesz. Élőben, ha lehet, téllleg még ettől is jobbak. Már alig várom, hogy eljöjjön április 4. péntek, és bevegyük magunkat a Morrison's 2-be a Géniusszal, meg azokkal, akik szeretik a Géniuszt és bulizzunk 1 nagyot :)))
Jaaaa, és igazad van! JÁTSSZANAK A RÁDIÓK GÉNIUSZT!!!! MERT JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :))))))))))))
Üdv: Pözsó

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még