2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Stomp-ritmus, amely körülöleli a világot, Budapesten is hódít
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Stomp
Kapcsolódó események
Stomp
[2008. április 1.
kedd 19:30]
Stomp
[2008. április 2.
szerda 19:30]
Stomp
[2008. április 3.
csütörtök 19:30]
Stomp
[2008. április 4.
péntek 19:30]
Stomp
[2008. április 5.
szombat 19:30]
Stomp
[2008. április 6.
vasárnap 19:30]

Ezt látni kell! Síppal, dobbal...STOMP-pal!

Április elseje és hatodika között ismét hazánkba látogat a világhírű STOMP táncos, zenés látványszínház. Ebből az alkalomból nyílt lehetőségünk arra, hogy interjút készítsünk két tagjával, a nagyon szimpatikus Simone-nal és Ollie-val.

- Tudjuk, hogy mára sok STOMP csapat alakult, de tulajdonképpen hány is van összesen?
Simone: - Van egy állandó team Londonban, egy, akik állandó európai turnén vannak. Emellett létezik egy állandó társulat New Yorkban, egy amerikában turnézó és nemrég alakult egy Las Vegasban.

- Van lehetőségetek arra, hogy csapatokat váltsatok?
Simone: - Az Egyesült Államokbeli és az európai csapatok között a vízumproblémák miatt egy kicsit nehézkes, de azért természetesen van átjárhatóság.

- Mi a különbség az európai és az amerikai közönség között?

Simone: - Az amerikaiak alapból hangosabbak, bekiabálnak, még a halk, „lírai” részek közben is, hogy gyerünk, csináld! Az európaiak hallgatnak a műsor közben, de utána annál hangosabbak a végén (nevet).

- Hány tagja van egy-egy társulatnak?

Ollie: - Általában 12-en vagyunk, de a színpadon egyszerre csak 8-an. Nagyon sok fellépésünk van egy héten, de azért napközben mindig akad időnk szétnézni az adott városban.

- Hogyan lehet valaki a STOMP tagja?

Ollie: - Vannak válogatások a világ fontosabb városaiban, persze főleg Angliában, mert onnan származik az egész. Ezek nyílt meghallgatások, bárki elmehet rájuk, aki kedvet érez hozzá. Nem kell semmiféle előképzettség sem. Páran játszunk hangszereken, de nem ezt keresik, hanem hogy mit adsz hozzá a produkcióhoz. Olyan „workshop”-szerűen mennek a meghallgatások is. Kipróbálhatod magad, milyen gyorsan tanulsz, hogy tudsz bekapcsolódni az adott szituációkba. Innentől pedig a főnökök döntenek, hogy megvan-e benned a szükséges energia és tudás, hogy taggá válj.

- Milyen szerepet játszik az improvizáció a showban, illetve mennyi a kötött koreográfia?

Ollie: - Mindkettőből sok van az előadásokon. Vannak olyan részek, ahol egyszerűen kell a koreográfia, de vannak részek, ahol mindenki saját stílusában kibontakozhat. Az alap adott, utána erre jön pár improvizálás, mindenféle stílusban. Simone a funkosabb részekben vagy én például a szambás ritmusokban tudok jobban kibontakozni.

- Mióta vagytok tagjai a STOMP-nak?

Ollie: - Pár éve vagyok csak tag, nincsen semmiféle táncos előképzettségem, a sambás, brazíliai ritmusokat szeretem és ezekben van több részem.
Simone: - Én már régóta a csapattal vagyok. Emellett zongorát oktatok és énekelek. Megtanultam dobolni, de inkább természetesen jön belőlem a ritmus, a technikát nehezebben sajátítottam el.

- Az eredeti tagok közül még van, aki szerepel a showkon?

Simone: - Hárman még aktívak közülük, de persze már nem állandó jelleggel. Beugranak mikor szükség van rájuk, például, amikor valaki lesérül és éppen kell egy ember a helyére. Mivel az előadások igen nagy fizikai megterhelésnek tesznek ki bennünket, gyakoriak a sérülések. Aki látta már a fellépésünket, az tudja, hogy küzdünk, harcolunk is egymással, és bármennyire figyelünk, azért sérüléseket még így is elég könnyen össze tudunk szedni.

- Milyen furcsa eszközökkel/szerszámokkal léptek már fel?

Ollie: - Hát, például a konyhai mosogatótál elég furcsa. Jó, a konyhában nem, de magunkon hordjuk a show-ban és gumikesztyűvel adunk ki hangokat rajta, ez azért elég furcsa, nem?
Simone: - Vagy mondjuk az olajos hordók, ezek a dobjaink. Ezeken például sícipőkkel is taposunk és dobolunk ez sem túl hétköznapi dolog (nevet).

- Az élő fellépéseket vagy reklámfelvételeket (pl. coke reklám) szeretitek jobban?

Simone: - Az élő fellépés hosszabb és többet kapunk általa vissza, de nem tagadhatom, hogy jó dolog magad viszontlátni a TV-ben.

Megtudtuk még, hogy mindkettőjüknek van saját zenekara, Simone például a pekingi Olimpia megnyitóján fellépőként fog résztvenni! Ezek után végkép kíváncsiak vagyunk a fellépésükre, egyszer ezt is látni kell!

-Frk4muzik/Aretuska

[2008.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még